Κώστας Ξυκομηνός: Ο ρόλος στο Ναυάγιο και η εικόνα της σημερινής τηλεόρασης
Media

Κώστας Ξυκομηνός: Ο ρόλος στο Ναυάγιο και η εικόνα της σημερινής τηλεόρασης

Το Ναυάγιο: Είναι σκληρός και νοιάζεται αποκλειστικά για το συμφέρον της οικογένειάς του, μέχρι τη στιγμή που θα εμφανιστεί μπροστά του η Μαρία. Τότε θυμάται όσα δεν πρόλαβε να ζήσει.

0 Κώστας Ξυκομηνός είναι ο Δημήτρης Γιαννακάκης μέσα από το «Ναυάγιο» του MEGA. Ο ηθοποιός μιλά για τον ήρωά του αλλά και για την τηλεόραση σήμερα.

Θα δούμε τον ήρωά σας να αλλάζει;

«Θα χαιρόμουν αν αυτές οι ασυνήθιστες γι’ αυτόν καταστάσεις που βιώνει τον επηρεάσουν θετικά. Αλλά είναι δύσκολη περίπτωση. Ο Δημήτρης μες στα χρόνια έχει διαμορφώσει έναν εγωιστικό, άκαμπτο και σκληρό χαρακτήρα».

1700563736999-423676934-xykominos.jpeg

Κώστας Ξυκομηνός

Αν είχατε τη δυνατότητα, τι θα του λέγατε;

«Θα του έλεγα ότι έχει μπερδέψει την αγάπη με τον εγκλωβισμό των παιδιών του στα δικά του θέλω και στις δικές του προσδοκίες. Έχει τον εγωισμό τού γονιού που τα ξέρει όλα και όλα τα πράττει ορθά, την ανούσια αυστηρότητα και την αντικατάσταση της ουσιαστικής επικοινωνίας με την παροχή υλικών απολαύσεων. Τα παιδιά δεν είναι κτήμα μας. Είναι σημαντικό να το αφήσουμε να δοκιμάσει, να πειραματιστεί και να τολμά να κάνει πράγματα μόνο του. Μπορούμε να είμαστε δίπλα του, αλλά όχι να παίρνουμε τη θέση του».

Σας εκφράζει σήμερα έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η τηλεόραση;

«Ναι, πάρα, πολύ γιατί έχει επιστρέφει η καλή μυθοπλασία και το τηλεοπτικό κοινό ανταποκρίνεται και απαιτεί ένα καλογραμμένο σενάριο με κοινωνικές αναφορές που τολμά να θίξει διαχρονικά ζητήματα της ανθρώπινης συμπεριφοράς, μια ευφάνταστη σκηνοθεσία και υψηλού επιπέδου ερμηνείες από τους ηθοποιούς που συμμετέχουν».

1700563777223-4007734-xykominos.webp

Κώστας Ξυκομηνός

Έπρεπε οι θεατρικοί ηθοποιοί να συστηθούν (και) με το τηλεοπτικό κοινό;

«Η συμμετοχή συναδέλφων μου με καλή υποκριτική παιδεία έδωσε την ευκαιρία σε θεατές που δεν μένουν σε μεγάλες πόλεις με θεατρικές σκηνές να δουν εξαιρετικές ερμηνείες από ηθοποιούς που μέχρι τότε αγνοούσαν. Η επιλογή αυτή έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην αναβάθμιση της ποιότητας της ελληνικής τηλεοπτικής παραγωγής. Οι τηλεθεατές όχι μόνο ψυχαγωγούνται αλλά σχετίζονται και συμπάσχουν με τα πρόσωπα που υποδυόμαστε. Χαίρονται με τις χαρές μας, λυπούνται με τις λύπες μας και μας νιώθουν σαν δικούς τους ανθρώπους που τους έχουν επισκεφθεί στο σπίτι τους», λέει ο ηθοποιός στο tv24.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved