Έρημη Χώρα: Η Δανάη Σκιάδη στο gossip-tv: «Τρεις γενιές έρχονται αντιμέτωπες με την «ερημιά» τους»
Media

Έρημη Χώρα: Η Δανάη Σκιάδη στο gossip-tv: «Τρεις γενιές έρχονται αντιμέτωπες με την «ερημιά» τους»

Την αίσθηση μιας υψηλής κινηματογραφικής δημιουργίας άφησε στο κοινό η αποκλειστική προβολή του πρώτου επεισοδίου της νέας σειράς της ΕΡΤ «Έρημη χώρα», που προβλήθηκε την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023, στον κινηματογράφο «Δαναός».

Πρόκειται για την πρώτη παραγωγή του ERTFLIX, που θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2023 αποκλειστικά στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ.
Η εξαιρετική σκηνοθετική δουλειά του Γιώργου Γκιγκαπέππα (ο ίδιος έχει γράψει και το σενάριο), οι υποδειγματικές ερμηνείες των ηθοποιών, όπως βέβαια και η πλοκή της υπόθεσης, καθήλωσαν το κοινό, που ξέσπασε σε θερμά χειροκροτήματα μετά το τέλος της προβολής.

erimi-xora-(2).jpg

Οι συντελεστές της σειράς Έρημη χώρα

Η πρωταγωνίστρια της σειράς, Δανάη Σκιάδη (Μαρίνα) μίλησε αποκλειστικά στο gossip-tv για την υπόθεση και τον ρόλο της.

«Είναι μια πολύ δυνατή ιστορία. Αυτό που συμβαίνει είναι μια συνάντηση τριών ανθρώπων, τριών γενεών. Οι άνθρωποι αυτοί συναντιούνται με αφορμή ένα τροχαίο δυστύχημα. Το παιδί χάνει τους γονείς του ξαφνικά και αυτό που προκύπτει είναι το ποιος θα αναλάβει την κηδεμονία του. Αυτό το παιδί λοιπόν συναντιέται με την κοινωνική λειτουργό που αναλαμβάνει την υπόθεση και τον παππού του και με αφορμή αυτή την ιστορία και το ποια θα είναι η σωστή απόφαση για αυτό το παιδί, βλέπουμε να έρχονται αυτοί οι τρεις άνθρωποι αντιμέτωποι με την «ερημιά» τους, με τη δική τους «έρημη χώρα». Μέσα σε αυτούς τους ανθρώπους, η Μαρίνα -που είναι ο δικός μου ρόλος- είναι η γυναίκα αποκτά ένα σκοπό ζωής και αναλαμβάνει όλη την ευθύνη για αυτό που συμβαίνει»

erimi-xora-(4).jpg

O Γιώργος Γκικαπέππας

O Γιώργος Γκικαπέππας μετά την προβολή ανέφερε ότι η νέα του δουλειά είναι μια μεγάλη εμπειρία, διότι τη σχεδίαζε εδώ και χρόνια. Αποκάλυψε ότι ήταν η συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΡΤ το έναυσμα για να βάλει -όπως είπε χαριτολογώντας- «τα πόδια στην πλάτη» και να προχωρήσει. Ευχαρίστησε τη δημόσια τηλεόραση, καθώς, όπως είπε, «προσφέρει τη δυνατότητα στους δημιουργούς να αισθάνονται περισσότερο ελεύθεροι καλλιτεχνικά». «Η ΕΡΤ δεν υπηρετεί απλώς τη μυθοπλασία ως ένας ακόμη τηλεοπτικός φορέας ανταγωνιζόμενος τα ιδιωτικά κανάλια, αλλά υποστηρίζει έμπρακτα τον ελληνικό κινηματογράφο και συνεχίζει να το κάνει και από το ERTFLIX, δίνοντας μέσα από την πλατφόρμα την ευκαιρία στους Έλληνες δημιουργούς να βλέπουν τη δουλειά τους να αναδεικνύεται στην πλατφόρμα».

erimi-xora-(6).jpg

Τα πρώτα τέσσερα επεισόδια της «Έρημης χώρας» θα ανεβούν στο ERTFLIX την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου και τα υπόλοιπα τέσσερα επεισόδια στις 15 Δεκεμβρίου.

Η σειρά είναι προσβάσιμη σε όλους με ακουστική περιγραφή εικόνας για άτομα με οπτική αναπηρία και δυνατότητα εμφάνισης υποτίτλων για κωφούς και βαρήκοους.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved