Γιώργος Κέντρος: «Οι ηθοποιοί που παίζουν σε καθημερινές σειρές είναι ήρωες»
Media

Γιώργος Κέντρος: «Οι ηθοποιοί που παίζουν σε καθημερινές σειρές είναι ήρωες»

Τα λόγια είναι φτωχά για να αποτυπώσουν το καλλιτεχνικό μέγεθος του Γιώργου Κέντρου, ο οποίος αναμετράται με μεγάλους ρόλους χαρίζοντάς μας σπουδαίες ερμηνείες παραμένοντας παράλληλα ταπεινός, παθιασμένος κι ανόθευτος ασκητής της τέχνης του.

Τη φετινή σεζόν ο ηθοποιός ενέδωσε στη μικρή οθόνη και στην πρόταση του Γιώργου Γκικαπέππα να πρωταγωνιστήσει στην «Έρημη χώρα»

kentros-(1).jpg

Ήταν μεγάλη η έκπληξή μας όταν στην ανακοίνωση του καστ της «Ερημης χώρας» ακούσαμε το όνομά σας. Σπάνια ενδίδετε σε τηλεοπτικές προτάσεις. Εδώ ποιο ήταν το δέλεαρ;

«Καταρχήν είμαι πάντα διαθέσιμος. Όντας συνταξιούχος υπάρχει μια οικονομική βάση. Από την άλλη επειδή η τέχνη είναι ομαδικό άθλημα, θα ήθελα στις επιλογές που κάνω πια, να είμαι με ανθρώπους με τους οποίους όταν παίζω να έχουμε μια χημεία. Ο κ. Γιώργος Γκικαπέππας μου έδωσε το σενάριο. το διάβασα και είχε πολύ ενδιαφέρον. Ποτέ δεν μπορούσα να έχω δυο καρπούζια σε μια μασχάλη. Εκανα επιλεκτικά κάποιες σειρές αλλά δεν μπορούσα να αντεπεξέλθω χρονικά, να έχω γύρισμα και μετά να πρέπει να τρέξω να προλάβω την παράσταση. Η τηλεόραση έχει κάποιους κανόνες. Οι ηθοποιοί που παίζουν σε καθημερινές σειρές είναι ήρωες. Από την άλλη εγώ δεν μπορώ να κάνω πράγματα που έχουν πίεση. Η δουλειά αυτή, όπως έλεγε ο Λευτέρης Βογιατζής με τον οποίο ήμασταν πολλά χρόνια μαζί στο θέατρο οδού Κυκλάδων, είναι χειρωνακτική. Οσο ταλέντο και να διαθέτεις θα πρέπει το σώμα του λόγου να αφομοιωθεί και όχι να έχεις τον τρόμο στο μάτι όταν λες μια ατάκα. Ηταν απόλυτη σε κάποια πράγματα, αλλά δεν έκανε σκόντο στη δουλειά και εγώ μπολιάστηκα από αυτό. Το καλό αποτέλεσμα θέλει το χρόνο του για να μαγειρευτεί»

kentros-(2).jpg

Ο Λευτέρης Βογιατζής έλεγε ακόμη ότι το 60% της επιτυχίας μιας παράστασης είναι η επιλογή των ηθοποιών. Το να βρεις ένα κοινό κώδικα εηικοινωνίας. Εδώ, στην «Ερημη χώρα» τον βρήκατε;

«Οι συνθήκες δουλειάς στη σειρά ήταν εξαιρετικές. Ξεκινάω από την παραγωγή όπου υπήρχε ένα ήσυχο περιβάλλον. Είχα την τύχη για τις ανάγκες αυτού του ρόλου να βρίσκομαι σε μια αγροικία στον Μαραθώνα όπου νόμιζες ότι ήσουν στο Πήλιο. Οταν διάβασα την περίληψη που μου έδωσαν από το πρώτο έως και το όγδοο επεισόδιο που ολοκληρώνεται η σειρά, βρήκα όλους τους χαρακτήρες ενδιαφέροντες. Ο κ. Γκικαπέππας είναι κινηματογραφικός σκηνοθέτης, όπως κινηματογραφική είναι και η σειρά».

Πηγή tv24

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved