Ζήνα το βράδυ: Οι χάκερς που απειλούν τις ζωές μας και η Τεχνητή Νοημοσύνη
Media

Ζήνα το βράδυ: Οι χάκερς που απειλούν τις ζωές μας και η Τεχνητή Νοημοσύνη

Η Ζήνα έρχεται βράδυ, ζωντανά στο Star, με κοινωνικά θέματα, που αφορούν στη σύγχρονη κοινωνία αλλά και με μεγάλες δημοσιογραφικές έρευνες, που θα προβληματίσουν, θα ευαισθητοποιήσουν και θα προκαλέσουν αντιδράσεις και συζητήσεις την επόμενη μέρα.

Όσα τολμάμε να σκεφτούμε, αλλά δεν τολμάμε να πούμε, θα τα δείτε και θα τα ακούσετε στην εκπομπή «ΖΗΝΑ το βράδυ».

Απόψε, Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, η εκπομπή θα ασχοληθεί με τους χάκερς, που απειλούν τις ζωές μας, όταν η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται «όπλο» στα χέρια κακόβουλων χρηστών.

ZHNA-KOYTSELINH-(3).jpg

Χάκερς, που είχαν καταφέρει να εξουδετερώσουν όλα τα συστήματα ασφαλείας και βρέθηκαν ακόμη και στις σελίδες υπουργείων, αλλά πλέον εργάζονται ως «ηθικοί χάκερ», μιλούν για τη δύναμη και τους κινδύνους της τεχνολογίας.

Το φαινόμενο “Deep Fake”. Κίνδυνος ή ψυχαγωγία; Μαρτυρίες ανθρώπων, που έπεσαν θύματα και έχασαν χρήματα, γελοιοποιήθηκαν και σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις καταστράφηκε κυριολεκτικά η ζωή τους, χάνοντας τον εαυτό τους.

Στο πλατό της εκπομπής θα είναι η Μαριάνθη Κάσδαγλη για να αφηγηθεί την προσωπική της εμπειρία, καθώς τα χρήματα που είχε συγκεντρώσει από τη δουλειά της ως πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού, αλλά και από τη συμμετοχή της στο Survivor, «έκαναν φτερά», από κακοποιούς που χάκαραν τον τραπεζικό λογαριασμό της.

ZHNA-to-brady-(2).jpg

Η Βίκυ Χαντζή, η δημοσιογράφος του Αlpha μιλά για την απίστευτη εμπειρία της. Πως από την εκφώνηση μίας είδησης στο δελτίο ειδήσεων βρέθηκε να «διαφημίζει» με τη φωνή της διαδικτυακό καζίνο!

Ζωντανά στην εκπομπή, δύο κορυφαίοι επιστήμονες, ο Nίκος Καπραβέλος, συντονιστής διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης και ο Κώστας Γουργουλιάνης, καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, περιγράφουν τη δική τους διαδικτυακή περιπέτεια. Πως βρέθηκαν να διαφημίζουν ιατρικά προϊόντα και να υπόσχονται θεραπευτικές μεθόδους μέσω του deep fake, βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Ένας 23χρονος με σύνδρομο Αsperger θα είναι μαζί μας στο στούντιο για να εξηγήσει πως παγιδεύτηκε και χρησιμοποιήθηκε με απειλές και εκβιασμούς, σε απάτη στο διαδίκτυο. Απατεώνες του διαδικτύου τον χρησιμοποίησαν ως εργαλείο για να χακάρουν λογαριασμούς. Στο πλευρό του η μητέρα του, αλλά και ο δικηγόρος του, Όθωνας Παπαδόπουλος.

Στο πλατό της εκπομπής και ο Γιάννης Πολονύφης. Ο 19χρονος φοιτητής Ψυχολογίας στο ΕΚΠΑ, που είναι εκ γενετής τυφλός και... μετρ στα πληροφορικά συστήματα, μας εξηγεί με ποιο τρόπο μπορούμε να προστατευτούμε από επίθεση χάκερ.

Για πρώτη φορά ο παραολυμπιονίκης κολύμβησης της Εθνικής Ομάδας, Βασίλης Τσαγκάρης, «σπάει τη σιωπή» του και μιλάει για όλα. Εξηγεί πως αφαίρεσε τη ζωή του 47χρονου γείτονά του και περιγράφει όσα δραματικά διαδραματίστηκαν.

Και όπως σε κάθε εκπομπή, το θετικό μήνυμα έρχεται αυτή τη φορά από τον Αντώνη Γιαζιτζόγλου, ένα παράδειγμα θέλησης. Ο 37χρονος πατέρας δύο παιδιών ακρωτηριάστηκε σε ένα φρικτό τροχαίο με τη μηχανή του, που καταγράφηκε καρέ - καρέ στην κάμερα. Ο Αντώνης, που ασχολούταν με το ποδόσφαιρο και το τρέξιμο, έδωσε τιτάνια μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Σήμερα, με όπλο του το χιούμορ, παλεύει για την αποκατάστασή του και ετοιμάζεται για το χειρουργείο, που θα τον βοηθήσει να σταθεί ξανά στα... δύο του πόδια. Χωρίς να χάνει λεπτό το χαμόγελό του, αυτοσαρκάζεται ανεβάζοντας βιντεάκια στο tik tok, τα οποία έχουν χιλιάδες φίλους.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved