Η Μάγισσα - Τσαμπάνη – Καλκόβαλης: «Είμαστε πολύ περήφανοι γι' αυτό που φτιάξαμε»
Media

Η Μάγισσα - Τσαμπάνη – Καλκόβαλης: «Είμαστε πολύ περήφανοι γι' αυτό που φτιάξαμε»

Η Μελίνα Τσαμπάνη με τον Πέτρο Καλκόβαλη είναι πλέον από τα πιο «δυνατά» ονόματα στον τομέα της εγχώριας μυθοπλασίας, αφού και τη φετινή σεζόν με τη «Μάγισσά» τους κατάφεραν να... ρίξουν τα τείχη στην εγχώρια μυθοπλασία σειρών εποχής, πηγαίνοντας ακόμα πιο πίσω, με την ιστορία να εξελίσσεται τον προπερασμένο αιώνα.

Πώς αποφασίσατε να γράψετε το σενάριο μιας σειράς που διαδραματίζεται πάνω από 200χρόνια πριν; Και μάλιστα με μια ιστορία που έχει αρκετό ρίσκο για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς παραγωγές με μάχες, κάστρα και άλλα παρόμοια κατέληγαν αρκετά... γραφικές σε παλιότερες εγχώριες προσπάθειες. Και ο Έλληνας τηλεθεατής βλέπει πλέον πολλές ξένες σειρές, άρτιες και ακριβές παραγωγές, και η σύγκριση είναι αναπόφευκτη...

«Η ιδέα γεννήθηκε πριν από 4 χρόνια περίπου, όταν ταξιδέψαμε στη Μάνη για τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Από την πρώτη στιγμή αυτός ο τόπος μάς γοήτευσε. Τα πανέμορφα άγρια τοπία της, οι πετρόχτιστοι πύργοι, η αίσθηση της απομόνωσης που σου προκαλεί και η βαριά της ιστορία αποτέλεσαν την αφετηρία για το χτίσιμο μιας σειράς που θα είχε κάτι από τη μαγεία που νιώσαμε. Και έτσι δημιουργήθηκε η "Μάγισσα". Μια σειρά με μεταφυσικά στοιχεία, που τοποθετείται στα άγνωστα προεπαναστατικά χρόνια και αφορά τους ανθρώπους που πίστεψαν πρώτοι στην ιδέα της ανεξαρτησίας. Χωρίς αμφιβολία, κάποια χρόνια πριν δεν θα μπαίναμε ποτέ στη διαδικασία να αναπτύξουμε μια ιδέα σαν αυτή, κυρίως λόγω κόστους. Με την άνθηση όμως της μυθοπλασίας και την ενίσχυση από το ΕΚΟΜΕ (σ.σ.: Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας), αυτό ήταν πλέον εφικτό. Όχι όμως και εύκολο. Τόσο εμείς όσο και ο παραγωγός μας Γιάννης Καραγιάννης και ο σκηνοθέτης μας Λευτέρης Χαρίτος είχαμε απόλυτη επίγνωση της δυσκολίας του εγχειρήματος. Έπρεπε να κατασκευαστούν ογκώδη σκηνικά, να ραφτούν κοστούμια, να γυριστούν σκηνές με κόσμο και δράση. Να ειπωθεί με αυθεντικότητα μια ιστορία με το μεταφυσικό στοιχείο στο επίκεντρο και να αποδοθεί σωστά με τα λιγοστά μέσα που διαθέταμε. Γιατί λίγα ήταν τα χρήματα που εξασφαλίσαμε για μια σειρά αυτού του είδους. Όπως τόνισες και εσύ, η σύγκριση με μεγάλες παραγωγές του εξωτερικού θα ήταν αναπόφευκτη. Και αυτό ήταν κάτι που περιμέναμε. Παρ' όλα αυτό, πήραμε τη μεγάλη απόφαση να το τολμήσουμε. Βουτήξαμε στα βαθιά και κολυμπήσαμε. Άλλωστε δίχως ρίσκο και μεράκι δεν καταφέρνεις να δημιουργήσεις κάτι διαφορετικό. Είμαστε πολύ περήφανοι γι' αυτό που φτιάξαμε και η ανταπόκριση του κοινού μέχρι τώρα μας αποζημιώνει».

tsampani-kalkovalis-(1).webp

Ενώ είναι εμφανές ότι για τη «Μάγισσα» έχει γίνει ιστορική έρευνα, κάποια στοιχεία μέσα σε αυτήν είναι προϊόν μυθοπλασίας. Ποια είναι διαχωριστική γραμμή, γνωρίζοντας μάλιστα ότι για τα μυθοπλαστικά στοιχεία θα... σας περιμένουν στη γωνία;

«Η διαχωριστική γραμμή είναι πάντα η ιστορία που θες να πεις και κατά πόσο το ιστορικό πλαίσιο πρωταγωνιστεί ή απλώς αποτελεί έναν καμβά για όσα εξελίσσονται. Για παράδειγμα, στη γ' σεζόν των "Μελισσών" το ιστορικό πλαίσιο είχε ιδιαίτερη σημασία και γι' αυτό κινηθήκαμε όσο πιο προσεκτικά μπορούσαμε. Στη "Μάγισσα" από την αρχή επιδιώξαμε μια δημιουργική ελευθερία, τόσο στο κείμενο όσο και στην αισθητική προσέγγιση της σειράς. Δεν μας απασχόλησε "πόσο θα μας περιμένει κάποιος στη γωνία", γιατί σκεφτήκαμε ότι στην πορεία το κοινό θα καταλάβει πως η σειρά δεν είναι μια ιστορική αναπαράσταση της προεπαναστατικής περιόδου. Φυσικά και δώσαμε πολλά στοιχεία από όσα διαβάσαμε και στους χαρακτήρες και σε κάποια γεγονότα, αλλά η "Μάγισσα" είναι ένα crime εποχής, που κινείται στη σφαίρα του μαγικού ρεαλισμό όπως πολύ σωστά χαρακτηρίστηκε πρωτίστως από τον Παναγιώτη Τιμογιαννάκη»

Πηγή Τηλέραμα

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved