Λένα Φλυτζάνη: «Η δημοσιογραφία είναι ένας μαραθώνιος. Οφείλεις να αποδεικνύεις ότι είσαι εδώ»
Media

Λένα Φλυτζάνη: «Η δημοσιογραφία είναι ένας μαραθώνιος. Οφείλεις να αποδεικνύεις ότι είσαι εδώ»

Η Λένα Φλυτζάνη η οποία παρουσιάζει στον ΣΚΑΪ το δικό της 50΄ ενημερωτικό τηλεοπτικό δελτίο, σε συνέντευξή της αποκαλύπτει τι είναι αυτό που της αρέσει περισσότερο στη δουλειά της, αν έχει πρότυπα από τον χώρο ενώ αναφέρεται και στις ευκαιρίες που είχε στη διαδρομή της μέχρι σήμερα. 

Η γνωστή δημοσιογράφος, γνωρίζοντας πολύ καλά πού «πατάει» επαγγελματικά, μιλάει για τους ανθρώπους που θαυμάζει από τον χώρο ενώ αποκαλύπτει πώς εκμεταλλεύτηκε η ίδια τις ευκαιρίες που της έχουν δοθεί στην πορεία της μέχρι τώρα...

Θα φανταζόσουν τον εαυτό σου να αναλαμβάνει κάποια άλλη δημοσιογραφική εκπομπή;

Αλήθεια, όχι. Μου αρέσουν πάρα πολύ τα διεθνή θέματα και η πολιτική επικαιρότητα και το δελτίο ειδήσεων σού δίνει τη δυνατότητα να έχεις επαφή με όλες τις ειδήσεις.

Από το δυναμικό των δημοσιογράφων σε Ελλάδα και εξωτερικό είχες references;

Θεωρώ ότι ποτέ δεν είχα κάποιο πρότυπο, απλά μου άρεσε η δουλειά. Υπάρχουν στοιχεία από συναδέλφους που έχουν πετύχει στον συγκεκριμένο χώρο αυτόν, δηλαδή βρίσκω πράγματα που με εμπνέουν, αλλά δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει ένα πρόσωπο με το οποίο ταυτίζομαι πλήρως ή μπορώ να «πατήσω» στα δικά του βήματα.

Έχοντας πετύχει ήδη πολλά, στα νεαρά παιδιά με το όνειρο του δημοσιογράφου ποια θα συμβούλευες πως είναι τα βήματα για να αναδειχθούν στον χώρο;

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να είναι κάποιος καλός σε αυτό, να αγαπάει τη δουλειά και να έχει υπομονή και επιμονή, διότι θα συναντήσει πάρα πολλές στροφές - άλλες εύκολες, άλλες δύσκολες, στιγμές δυνατές αλλά και στιγμές απογοήτευσης. Γενικότερα είναι ένας μαραθώνιος. Οφείλεις συνεχώς να αποδεικνύεις ότι είσαι εδώ, ότι γνωρίζεις, ότι μπορείς. Δεν είναι ότι φτάνεις σ’ ένα σημείο και έπειτα δεν έχεις να αποδείξεις τίποτα.

Συνάντησες στην πορεία σου ανθρώπους οι οποίοι σε βοήθησαν και να μάθεις και να εξελίξεις αυτές τις δυνατότητές σου;

Πάρα πολλούς, οι οποίοι είτε ήταν καλύτεροι στη δουλειά από εμένα είτε στο ίδιο επίπεδο. Μου έδωσαν κάτι το οποίο στη συνέχεια, ενώ εγώ μπορεί να μην το έβλεπα με το ίδιο μάτι, το αξιολογούσα από τη δική τους οπτική. Σε ένα δελτίο, υπάρχει τρομερή ομαδικότητα, επομένως δεν είσαι μόνος σου να κάνεις αυτό που εσύ θες και πιστεύεις. Έτσι κι αλλιώς, συνεννοείσαι και επικοινωνείς με πάρα πολύ κόσμο μέχρι να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Στον Σκάι, είμαι ιδιαίτερα τυχερή γιατί συνεργάζομαι με δυο αρχισυντάκτες, τον Γρηγόρη Λέκκο, που ήταν στο μεσημβρινό δελτίο από την πρώτη στιγμή, και τον Αλέκο Βασιλόπουλο, οι οποίοι κάνουν τη δουλειά -όσο δύσκολη κι αν είναι- να φαίνεται διασκέδαση κι αυτό είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα.

Περίμενες πολύ μέχρι να σε εντοπίσουν και να σου δώσουν ευκαιρίες;

Σίγουρα δεν έρχονταν η μία μετά την άλλη! Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να είσαι σε καθετί η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Από τη στιγμή που το προσπαθούσα, κάποιες στιγμές αυτό είχε επιτυχία, κάποιες άλλες όχι. Υπήρχαν στιγμές που έλεγα: «Δε χρειάζεται να πανικοβάλλεσαι, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει». Οι ευκαιρίες δίνονται, πρέπει κι εσύ να τις αρπάξεις και να τις αναδείξεις.

Πηγή: Glow

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved