Συγκλονίζει η Χαρούλα Αλεξίου: «Δεν ήθελα να πεθάνω, ακόμα και όταν διαγνώστηκα με καρκίνο…»
Media

Συγκλονίζει η Χαρούλα Αλεξίου: «Δεν ήθελα να πεθάνω, ακόμα και όταν διαγνώστηκα με καρκίνο…»

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου συναντά την σπουδαία Χαρούλα Αλεξίου και μεταξύ άλλων μιλά για τις δυσκολίες που βίωσε και στέλνει ένα μήνυμα σε όλους μας! 

Με οδηγό και αφηγήτρια τη σπουδαία ερμηνεύτρια και δημιουργό, Χάρις Αλεξίου, την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στις 00:10, στο MEGA, το «MEGA Stories» και η Δώρα Αναγνωστοπούλου αναπλάθουν τη διαδρομή τής μυθιστορηματικής ζωής της από τη Θήβα στην Αθήνα και της ανεπανάληπτης καριέρας της από τις μπουάτ της Πλάκας στους μεγαλύτερους συναυλιακούς χώρους της Ελλάδας και του κόσμου.

Η Χάρις Αλεξίου περπατά ξανά στις γειτονιές της Θήβας, εκεί όπου γεννήθηκε και πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής της, επιστρέφει στα προσφυγικά του Νέου Κόσμου όπου ήρθε εσωτερική μετανάστρια τη δεκαετία του ‘50, περνά έπειτα από δεκαετίες το κατώφλι του δημοτικού σχολείου της στην Αθήνα και θυμάται ανθρώπους, ιστορίες και γεγονότα που την καθόρισαν. Ανατρέχει στην πρώτη της ακρόαση, στο βάπτισμα του πυρός στη δισκογραφία και βέβαια στους μεγάλους δημιουργούς από τον Μάνο Λοΐζο μέχρι τον Νίκο Αντύπα που τη διαμόρφωσαν καλλιτεχνικά.

xaroula-alexiou1.jpg

Με ιδανικό σκηνικό το σπίτι της όπου υποδέχεται το «MEGA Stories», η Χάρις Αλεξίου φυλλομετρά, μαζί με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου, το άλμπουμ της ζωής της: τη συγκλονιστική δισκογραφία, τις μεγαλειώδεις συναυλίες, τις συνεργασίες που έγραψαν Ιστορία και τη γενναία απόφασή της να σταματήσει το τραγούδι. Mιλά, όμως, και για τα πιο προσωπικά κομμάτια της ζωής της: τους δύο γάμους, την υιοθεσία του γιου της, τη σχέση με τον αδελφό της, Γιώργο Σαρρή, τις μεγάλες απώλειες της ζωής της αλλά και την αναμέτρησή της με την ασθένεια.

Τη δική τους ιστορία για την Χάρις Αλεξίου αφηγούνται στην εκπομπή αγαπημένοι συνεργάτες της. Η Δήμητρα Γαλάνη, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, η Μάρθα Φριντζήλα και ο Γιώργος Νανούρης προσπαθούν να εξηγήσουν, με τον δικό τους βιωματικό τρόπο, την καλλιτέχνη-φαινόμενο, η οποία αποφάσισε να εμπιστευθεί και να αφηγηθεί de profundis στο «MEGA Stories» τα μικρά και τα μεγάλα της ζωής της μέσα από τα λόγια και βέβαια τα τραγούδια της.

alexiou212.jpg

Σε ένα απόσπασμα που προβλήθηκε στο Mega Καλημέρα από το Mega Stories και είδαμε την Χαρούλα Αλεξίου να λέει: «Χωρίς το παρελθόν μας είναι σαν να μην υπάρχουμε. Αυτό που με έχει σχηματίσει, αυτό που είμαι, είναι το παρελθόν μου… Υπάρχει ο τρόπος που μεγάλωσα, τα βιώματά μου, η σχέση μου με τη μάνα μου, η έλλειψη του πατέρα μου, το ότι μπήκα στη ζωή από πολύ μικρή και έπρεπε να φροντίσω τον εαυτό μου και τους άλλους, αυτό με έκανε να το πω λαϊκά «να μην μασάω». Αυτό θέλω να πω σε όλους ότι στη ζωή αγωνίζεται μέχρι το τέλος και πρέπει να αγωνίζεσαι μέχρι το τέλος γιατί αλλιώς έχεις πνιγεί, έχεις χαθεί, έχεις πεθάνει… και εγώ δεν ήθελα να πεθάνω, ακόμα και όταν διαγνώστηκα με καρκίνο, είπα «τι είναι αυτό τώρα;»»!

alexiou21.jpg

Δείτε το σχετικό απόσπασμα παραπάνω

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved