Νικόλας Παπαγιάννης: «Υπάρχει ένας παραμορφωτικός καθρέφτης απέναντι από τον Γράντο»
Media

Νικόλας Παπαγιάννης: «Υπάρχει ένας παραμορφωτικός καθρέφτης απέναντι από τον Γράντο»

Ο Νικόλας Παπαγιάννης είναι από τους ηθοποιούς που «αντέχουν» το βάρος των ρόλων που υποδύονται και υποστηρίζει με όλο του το «είναι» κάθε χαρακτήρα που καλείται να ενσαρκώσει.

Ο Νικόλας Παπαγιάννης φέτος ερμηνεύει τον Γράντο στην καθημερινή σειρά της ΕΡΤ1, Η Παραλία, και σε συνέντευξή του μίλησε για το ρόλο του και για όσα συμβαίνουν μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

H-PARALIA-EPEISODIO-66-4.jpg

Σας είχαμε πρωτοσυναντήσει στον Σιωπηλό δρόμο σε ένα σκοτεινό ρόλο και τώρα επιστρέψατε στην «Παραλία» με έναν χαρακτήρα που παλεύει με το φως και το σκοτάδι. Ποια ήταν η πρώτη εντύπωση όταν συναντηθήκατε από γραφής με τον Γράντο;

«Η αλήθεια είναι πως όταν πρωτοσυναντηθήκαμε δεν πολυσυμπαθηθήκαμε. Όμως πολύ γρήγορα, από το σενάριο που παρουσίασαν ο σκηνοθέτης Στέφανος Μπλάτσος και ο executive Producer Βασίλης Χρυσανθόπουλος, κατάλαβα ότι μιλάμε για έναν ρόλο που το πρώτο επίπεδο είναι η αφορμή για να τον γνωρίσεις».

Ο Γράντος ακροβατεί ανάμεσα στους θύτες και τα θύματα. Αρκετές φορές βλέπουμε την ανθρώπινό του πλευρά και τα ρήγματα της ψυχής του. Έχετε ανακαλύψει την ταυτότητα της προσωπικότητάς του;

«Νομίζω ότι ο Γράντος, όπως και όλοι οι ήρωες της “Παραλίας”, έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους για να καταλήξουν και οι ίδιοι στην οδό της αυτογνωσίας».

papagiannis-(4).jpg

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις και δυσκολίες του ρόλου σας;

«Για μένα διαχρονικά η πρόκληση είναι να ανατρέπω αυτό που θεωρείται δεδομένο. Με αφορά γιατί οι άνθρωποι έχουμε την τάση να κατηγοριοποιούμε και να μην μπαίνουμε στον κόπο να κατανοήσουμε. Όσον αφορά τον Γράντο, αυτό που με ενδιέφερε είναι η πρώτη ανάγνωση να είναι απλώς η εισαγωγή για έναν άνθρωπο που θα γνωρίσουμε. Η πρόκληση ήταν να φύγουμε από το πλαίσιο του κλασικού νταή. Δεν είναι κάτι τέτοιο ο Γράντος. Όλοι οι ρόλοι αποτελούν ευθύνη και πρόκληση. Οι συντελεστές της “Παραλίας" το μοιραζόμαστε αυτό, θα μιλήσουμε για τη σκηνοθεσία, τη φωτογραφία κι όπου κι αν στραφώ βρίσκω μόνο ταλέντο σε όλα τα επίπεδα. Και οι συνάδελφοι είναι εξαιρετικοί και προέρχονται από μια κοινή κινηματογραφική δεξαμενή»

Ο Γράντος μεγάλωσε με την οικογένεια του παπά-Νικόλα και είναι παντρεμένος με την κόρη του, την Κερασία. Την αγάπησε ποτέ;

«Για να σκεφτούμε... Αυτά τα παιδιά είχαν το περιθώριο να αρνηθούν αυτόν τον γάμο; Είναι δύο άνθρωποι που έχουν μεγαλώσει ως αδέλφια και είναι ζευγάρι. Από τη ρίζα της αυτή η σχέση είναι προβληματική. Μήπως ο Γράντοε αντιδρά έτσι σε μια έμμεση αδελφή του;».

Εκείνη έχει αισθήματα για εκείνον.

«Δεν ξέρω αν επιτρεπόταν στις γυναίκες να μην έχουν αισθήματα για τον άντρα τους. Είναι ένας κώδικας καθήκοντος. Όμως αυτά τα δύο πλάσματα έχω τη βεβαιότητα ότι αγαπιούνται βαθιά ως άνθρωποι. Πολλές φορές αγαπάμε και βασανίζουμε. Δεν είναι στις προθέσεις μας, αλλά συμβαίνει».

Γιατί της φέρεται τόσο άσχημα ενώ εκείνη είναι κερί αναμμένο;

«Στον εαυτό του φέρεται άσχημα. Υπάρχει ένας παραμορφωτικός καθρέφτης απέναντι από τον Γράντο. Όλο αυτό είναι θυμός γύρω από τον εαυτό του και αυτό που του συμβαίνει, το ότι δεν ξέρει ποιος είναι», είπε ο Νικόλας Παπαγιάννης στο περιοδικό Tv24.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved