H Παραλία - Ευσταθία Τσαπαρέλη: «Η Κερασία θα επιλέξει τον αυτοσεβασμό και την αυτονομία της»
Media

H Παραλία - Ευσταθία Τσαπαρέλη: «Η Κερασία θα επιλέξει τον αυτοσεβασμό και την αυτονομία της»

 Η Ευστάθια Τσαπαρέλη είναι από tτις λίγες ηθοποιούς που κινούνται με ευελιξία, τόσο στην κωμωδία όσο και στο δράμα και καταφέρνει να φορέσει υποκριτικά το κοστούμι που ο ρόλος απαιτεί κάθε φορά.

Στην «Παραλία» της EPT 1, η Ευτυχία Τσαπαρέλη, υποδύεται την ευάλωτη Κερασία που ζει μια κακοποιητική σχέση με τον σύζυγό της Γράντο. Παρ’ όλα αυτό, θα καταφέρει να πάρει τη ζωή της στα χέρια της και να βγάλει στην επιφάνεια τη δύναμη που κρύβει μέσα της.

Ποια ήταν η πρώτη εντύπωση που σας δημιουργήθηκε για την ηρωίδα σας την Κερασία από γραφής;

«Αρχικά χάρηκα που σκάφτηκαν εμένα γι' αυτόν το ρόλο. Πριν την Κερασία οι ρόλοι που είχα στην τηλεόραση ήταν πιο κωμικοί και αυτή η ηρωίδα ήρθε τη στιγμή που είχα αρχίσει να σκέφτομαι έντονα πως θέλω να κάνω κάτι τελείως διαφορετικό, να επικοινωνήσω και να δουλέψω σε άλλες περιοχές. Ήταν μια ευχάριστη πρόκληση. Στη συνέχεια σκεφτόμουν πώς θα προσεγγίσω το συναισθηματικό της βάθος και τη διαδρομή της με μια απλότητα χωρίς να πέσω σε ευκολίες και κλισέ. Η Κερασία είναι κατά βάση ένας θετικός χαρακτήρας. Η τάση της είναι η προσφορά, η γενναιοδωρία και στρέφεται προς το καλό».

Γι’ αυτό κάνει τόσο υπομονή με τον Γράντο;

«Ο Γρόντοε είναι μέρος της ταυτότητάς της. Από τότε που θυμάται τον εαυτό της τον αγαπάει με μια αγάπη που έχει πολλές πτυχές. Έχουν μεγαλώσει μαζί σαν αδέλφια, γνωρίζοντας όμως πως δεν είναι αδέλφια. Αργότερα γίνεται σύζυγός της. Η αγάπη της για εκείνον βρίσκεται σχεδόν στη δομή του χαρακτήρα της, λειτουργεί θεμελιωτικά. Τον πονάει βαθιά γιατί τον γνωρίζει βαθιά. Το ενδιαφέρον με αυτή τη σχέση και με τον χαρακτήρα της Κερασίας είναι ότι μέσα από αυτή την κακοποιητική κατάσταση εκείνη δυναμώνει. Η ευαλωτότητά της, η αθωότητά της κρύβουν τεράστια δύναμη. Η Κερασία σιγά- σιγά απεκδύεται την ταυτότητά της. Και αυτό προϋποθέτει πολύ θάρρος αν σκεφτούμε ότι είναι από τις πιο συντηρητικές παρουσίες με τις λιγότερες προσλαμβάνουσες. Αναγεννιέται από τις στάχτες της και ανακαλύπτει τα θέλω της, τα όνειρά της. Βρίσκει τη δική της φωνή και τολμάει να χαράξει τον δικό της δρόμο».

Εχει καταλάβει τη δράση του Γράντου και τις δουλειές που έκανε για τον Αρχοντάκη;

Ο Γράντος λειτουργεί προσατευτικά ως προς το τι γνωρίζει η Κερασία. Όχι, η Κερασία δεν γνωρίζει τίποτα. Τουλάχιστον αυτό έχω συμπεράνει από το σενάριο».

Θα αφήσει τον Γράντο;

«Η Κερασία θα επιλέξει τον αυτοσεβασμό και την αυτονομία της».

Πώς θα το πάρουν ο άντρας της και ο πατέρας της ο παπα-Νικόλας;

«Μετατοπίζεται εκείνη και μετατοπίζονται όλοι γύρω της. Η Κερασία αρχίζει πλέον να δίνει τον ρυθμό στη ζωή της. Μου αρέσει που υπάρχει αυτή η αργή αλλαγή, γιατί η προσωπικότητά της χτίζεται σταθερά και ουσιαστικά. Όπως και στη ζωή οι μεγάλες αλλαγές συνήθως έχουν βάθος χρόνου στην ψυχική διαδρομή. Η ψυχική μετατόπιση γίνεται αργά ακόμη κι αν η αλλαγή μοιάζει να έγινε σε μία μέρα», είπε η Ευτυχία Τσαπαρέλη στο περιοδικό Tv24.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved