Χρήστος Λούλης για Famagusta: Δεν νομίζω πως έχει ξαναϋπάρξει τέτοια σειρά στην ελληνική τηλεόραση
Media

Χρήστος Λούλης για Famagusta: Δεν νομίζω πως έχει ξαναϋπάρξει τέτοια σειρά στην ελληνική τηλεόραση

Ο Χρήστος Λούλης μάς συστήνει τον ήρωα που υποδύεται στη νέα σειρά, Famagusta, η οποία ξυπνά μνήμες από τα μαρτυρικά γεγονότα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1973 και αποκαλύπτει αληθινές ιστορίες απλών ανθρώπων, που βίωσαν την τραγωδία.

Ο Χρήστος Λούλης υποδύεται το δημοσιογράφο Μάικλ Κούρτη, ο οποίος, φτάνοντας στην Κύπρο για τις ανάγκες ενός 'ντοκιμαντέρ, βρίσκεται αντιμέτωπος με την τραγική προσωπική του ιστορία. Είναι κι αυτός ένας από τους χιλιάδες αγνοούμενους της εισβολής.

loulis-(7).jpg

- Είναι μια ιδιαίτερη σειρά η Famagusta, με δεδομένο ότι έχει να κάνει με τα τραγικά γεγονότα της Κύπρου;

«Εννοείται. Είναι μια σειρά τόσο δεμένη με τα ιστορικά γεγονότα, που δεν νομίζω πως έχει ξαναϋπάρξει στην ελληνική τηλεόραση. Επίσης, είναι μια σειρά πού μιλάει για πράγματα, τα οποία είναι λίγο έως πολύ γνωστά, αλλά και για άγνωστα. Θα δούμε δηλαδή και ιστορίες απλών ανθρώπων, αλλά και πτυχές της επίσημης ιστορίας, που αφορούν ομάδες ανθρώπων και ηγέτες, τις οποίες πτυχές δεν τις γνωρίζουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό, ειδικά εδώ στην Ελλάδα. Οπότε η σειρά, πέρα από τον ψυχαγωγικό, θα επιτελέσει και παιδαγωγικό ρόλο».

- Κάτι που είναι πολύ σημαντικό...

«Δυστυχώς ή ευτυχώς, ως λαός έχουμε πολύ ιστορικό υλικό για να φτιάχνουμε ιστορίες, στο σινεμά ή στην τηλεόραση, αλλά κυρίως ο σκοπός είναι να διδασκόμαστε από την ιστορία μας, αφενός για να μην ξαναπεράσουμε τα ίδια, κατά το δυνατόν, και αφετέρου για να αντιληφθούμε λίγο και το μέταλλο αυτού του λαού. Δηλαδή, από τι έχει περάσει αυτή η ψυχή η ελληνική και για ποια πράγματα είναι υπεύθυνη. Δεν είναι μια σειρά προπαγανδιστική, η οποία προσάπτει όλο το φταίξιμο στους Τούρκους ή στους Άγγλους, ή στους Αμερικανούς. Είναι μια σειρά που διαχωρίζει τις μεθοδεύσεις των ηγετών και των ισχυρών από την τραγωδία των απλών ανθρώπων».

loulis-(3).jpg

- Είχε τύχει να ακούσετε τέτοιες ιστορίες με δεδομένο ότι η σύζυγός σας κατάγεται από την Κύπρο;

«Ναι, αλλά ποτέ δεν πήγαινε το μυαλό μου ότι θα μάθαινα τις ιστορίες που έμαθα με τη σειρά αυτή»

- Εσείς υποδύεστε το παιδί που χάνεται μέσα στη δίνη των γεγονότων. Αυτό το γνωρίζει ο ήρωας που υποδύεστε όταν φτάνει στην Κύπρο;

«Όχι, έχει άλλη αίσθηση για τη ζωή του, για το ποιος είναι. Μέσα στη διάρκεια της ιστορίας αποκαλύπτεται, τόσο στον ίδιο όσο και στους άλλους, πως κάτι άλλο συμβαίνει».

xristos-loulis

- Ποια θα είναι η αντίδρασή του όταν θα γνωρίσει την πραγματική του οικογένεια;

«Αυτή η αντίδραση δεν μπορεί να χωρέσει σε μία λέξη, ούτε σε μια φράση. Είναι κάτι πολύ πυκνό, βαθύ και έντονο αυτό που του συμβαίνει. Φαντάζομαι ότι οποιοσδήποτε μάθαινε ότι η ζωή του, οι ρίζες του, η καταγωγή του δεν είναι αυτά που νομίζει, θα ένιωθε ένα σοκ, ένα άδειασμα, ένα μούδιασμα», είπε ο ηθοποιός στο περιοδικό Τηλέθεατής.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved