Γιάννης Μπέζος για Famagusta: «Ένα θέμα σημαντικό, από αυτά που δεν πρέπει να περνάνε στη λήθη»
Media

Γιάννης Μπέζος για Famagusta: «Ένα θέμα σημαντικό, από αυτά που δεν πρέπει να περνάνε στη λήθη»

Ο Γιάννης Μπέζος, ο άνθρωπος που ποτέ δεν κρύβεται πίσω οπό τις μιλά γιο τη νέα σειρά «Famagusta» του MEGA, όπου θα ερμηνεύσει τον Αντρέα Σέκερη.

mpezos-(2).jpg

Famagusta - Γιάννης Μπέζος

Το δεύτερο μισό της χρονιάς σάς Βρίσκει στη μεγάλη παραγωγή του MEGA, με τίτλο «Famagusta». Τι θα δούμε σε αυτή τη σειρά, που ξεκινά την επόμενη Κυριακή;

«To «Famagusta» και η ιστορία που πραγματεύεται εντάσσεται στο κυπριακό πρόβλημα, που είναι ένα ζήτημα εθνικό και διεθνές. Συμπληρώνονται 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και παραμένει ένα θέμα ανοιχτό. Ένα θέμα σημαντικό, από αυτά που δεν πρέπει να περνάνε στη λήθη. Άλλωστε, η ιστορία δεν αρχίζει από εμάς και μετά. Η σειρά είναι 24 επεισοδίων και στον κεντρικό άξονα βρίσκεται ένα ζευγάρι που χάνει το παιδί του την ημέρα της εισβολής. Μετά από χρόνια το παιδί -μεγάλο πλέον- επιστρέφει, χωρίς να ξέρει όμως. Μέσα από τις αφηγήσεις, την ιστορία, θα δούμε τον πόνο των ανθρώπων που έχασαν ή ακόμη και δεν γνώρισαν τους δικούς τους».

1676031264600-302638411-mpezos.jpg

Ο ήρωας που θα υποδυθείτε ονομάζεται Αντρέας Σέκερης... Πώς είναι αυτός ο άνδρας;

«Καταξιωμένος ποινικολόγος στην Κύπρο, με πολλές επιτυχίες στην καριέρα του. Άνθρωπος φιλόπατρις και αγωνιστής. Δίνει τα πάντα για την οικογένειά του. Επέζησε του πολέμου που ακολούθησε την τουρκική εισβολή, αλλά και της εξαφάνισης του πρωτότοκου παιδιού του.’ Παντρεμένος και ερωτευμένος μέχρι σήμερα -50 χρόνια μετά- με τη Χριστίνα και πατέρας 3 ακόμα παιδιών. Αντιμετωπίζει τη ζωή με δύναμη, συμπόνια και αξιοπρέπεια. Ταλανίζεται, όμως, με τη σύζυγό του, που υποδύεται η Κοραλία Καράντη. Πάντα στο σπίτι τους υπάρχει μία ανοιχτή πληγή που αφορά στον χαμό του παιδιού τους».

Ποια στοιχεία σάς έκαναν να πείτε το «ναι» σε αυτή τη σειρά;

«Οι συνθήκες της παραγωγής, καθώς είναι μία σειρά περιορισμένων επεισοδίων, το θέμα το ίδιο, το πάθος του Αντρέα Γεωργίου. Είναι ένας σοβαρός ανθρώπους που ξέρει τι κάνει κάθε φορά. Οι χρονικές συνθήκες έπαιξαν επίσης ρόλο, όπως και το ότι δεν υπάρχει η πίεση του χρόνου που μας ταλανίζει στην τηλεόραση. Το κείμενο της Βάνας Δημητρίου, οι συνάδελφοι Βεβαίως, δημιούργησαν ένα όμορφο σύνολο».

Πόσο ωραία στιγμή για την TV είναι καταξιωμένοι ηθοποιοί, όπως εσείς και η κ. Καράντη, να συμπράττετε καλλιτεχνικά.

«Η τηλεόρασή μας έχει εξαιρετικούς ηθοποιούς. Συνάδελφοι που δεν ακουμπούσαν τόσο πολύ στην τηλεόραση ή εκείνη δεν μ τους έκανε προτάσεις, τώρα βρίσκονται στη μικρή οθόνη και ο κόσμος μπορεί να τους γνωρίζει. Αυτή νέα συνθήκη κάνει καλό στην TV ως μέσο», είπε ο Γιάννης Μπέζος στο περιοδικό Tv Τύπος.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved