Μελέτης Ηλίας: Από Σάββας στο Σόι σου, Γιωργίκης Προβιάς στο Προξενιό - Έτσι είπε το «ναι» στη σειρά
Media

Μελέτης Ηλίας: Από Σάββας στο Σόι σου, Γιωργίκης Προβιάς στο Προξενιό - Έτσι είπε το «ναι» στη σειρά

Ο Μελέτης Ηλίας έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από κωμωδίες και κομεντί. Παρ’ όλα αυτά, ερμηνεύει φέτος τον... προβληματικό και σκληρό μεγαλοκτηματία Γιωργίκη Προβιά, που... λατρεύουμε να μισούμε.

proxenio.jpg

- Από Σάββας στο «Σόι σου» και Στέλιος στα «Καλύτερά μας χρόνια»... Γιωργίκης Προβιάς. Πώς το αποφασίσατε;

«Όταν μου έγινε η πρόταση και διάβασα το βιβλίο και τα πρώτα σενάρια, διαπίστωσα ότι είναι κάτι τελείως διαφορετικό από ό,τι έχω κάνει μέχρι τώρα. Στην ελληνική τηλεόραση συνήθως σε σκέφτονται και σου προτείνουν ρόλους που είναι πολύ κοντά σου και ίδιους με αυτούς που έχεις παίξει στο παρελθόν ιδιαίτερα όταν έχεις κάνει επιτυχία μέσα από αυτούς. Το θεώρησα μια ωραία ευκαιρία να δοκιμάσω σε κάτι εντελώς διαφορετικό αλλά κι ένα ρίσκο που αξίζει να πάρεις στη δουλειά σου με όποιο κόστος. Είναι στη φύση της δουλειάς μας να αλλάζουμε από ρόλο σε ρόλο και αυτό για εμένα ήταν μεγάλο κίνητρο».

proxeni.jpg

- Ο Γιωργίκης πολύ σύντομα μετά το γάμο θα γίνει βίαιος απέναντι στην Ιουλία. Πώς αυτοσυγκεντρώνεστε, για να τον ενσαρκώσετε;

«Τον πρώτο καιρό των γυρισμάτων υπήρχε πολύ άγχος για το πώς θα προσεγγίσω αυτό το ρόλο. Προσπαθούσα να μην πέφτω στις ευκολίες μου και να μη θυμίζω άλλους ρόλους με τους οποίους με ξέρει ο κόσμος. Τώρα που αυτός ο στόχος έχει εκπληρωθεί, το άγχος είναι λιγότερο και έχω αποκτήσει και μια ελευθερία, όσο περνάει ο καιρός, να τολμάω ακόμα περισσότερο».

-Αφού το έχει κάνει με την πρώτη του γυναίκα, γιατί επαναλαμβάνει το ίδιο λάθος; Θα ανακαλύψει ότι το παιδί δεν είναι δικό του;

«Νομίζω ότι, όπως και με την πρώτη του γυναίκα, που η αμφιβολία μπήκε στο μυαλό του για το αν το παιδί είναι δικό του, αλλά και τώρα με την Ιουλία, του συμβαίνει ακριβώς το ίδιο. Ο Γιωργίκης, ένας άντρας εκείνης της εποχής, δεν μπορεί να διαχειριστεί το ότι τον εξαπάτησαν... Πόσο μάλλον για δεύτερη φορά... Αυτό νομίζω τον μεταμορφώνει σε κάτι πολύ επικίνδυνο για τους γύρω του».

-Όταν ο Γιωργίκης ανακαλύψει ότι ο Αναστάσης τελικά ζει, θα τον κυριεύσει ο φόβος;

«Ο Ανέστης για τον Γιωργίκη συμβολίζει το άσχημο παρελθόν που παλεύει να το θάψει μέσα του. Ο ερχομός του -έστω και σαν ενδεχόμενο- είναι κάτι που τον αναστατώνει, γιατί αυτό που λέει και ξαναλέει είναι να προχωράμε μπροστά, ξεχνώντας τα παλιά... Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσει αν δει ξαφνικά μπροστά του τον άντρα με τον οποίο τον απάτησε η πρώτη του γυναίκα!», είπε ο Μελέτης Ηλίας στο περιοδικό Τηλέραμα.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved