Φωτεινή Γεωργίου: «Όλα άλλαξαν όταν έπαθε έμφραγμα ο πατέρας μου & ακολούθησα καλύτερη διατροφή»
Media

Φωτεινή Γεωργίου: «Όλα άλλαξαν όταν έπαθε έμφραγμα ο πατέρας μου & ακολούθησα καλύτερη διατροφή»

Η Φωτεινή Γεωργίου, που συμπληρώνει 12 σεζόν στο τιμόνι της εκπομπής «Υγεία πάνω απ’ όλα», διατηρεί τοv ενθουσιασμό της αρχής και εξηγεί το γιατί

Η Φωτεινή Γεωργίου συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την εκπομπή «Υγεία πάνω απ' όλα» στον ΑΝΤ1, παραμένει ενθουσιασμένη και απολαμβάνει να μοιράζεται τα μυστικά της υγείας με τους τηλεθεατές. Ακόμα, αποκαλύπτει το γεγονός που άλλαξε τη ζωή της...

Για 12η σεζόν η εκπομπή «Υγεία πάνω απ' όλα» είναι στην καλύτερη φάση της. Είχες φανταστεί τη διάρκεια;

Απίστευτο μου φαίνεται που είμαστε 12 χρόνια! Και μάλιστα όταν είχα ξεκινήσει την εκπομπή, είχα έναν αρχισυντάκτη, τον Θανάση Τρομπούκη, ο οποίος μου έλεγε «όταν θα φτάσουμε στην όγδοη σεζόν» κι εγώ του απαντούσα πως είναι πολύ αισιόδοξος. Τελικά φτάσαμε στη 12η.

Όταν ξεκίνησε η εκπομπή, που είναι ειδικού περιεχομένου, έμοιαζε περίεργο. Σήμερα, μια εκπομπή για την υγεία είναι πολύτιμη.

Σωστό. Ποιος να το φανταζόταν τότε; Εγώ πάντα πίστευα πως μια εκπομπή για την υγεία είναι πολύ χρήσιμη. Ο περίγυρός μου, όμως τότε δεν πίστευε, ούτε πόνταρε στη θεματολογία της εκπομπής. Είχα έναν αρχισυντάκτη στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 (από εκεί ξεκίνησα, έκανα ειδήσεις μαγκαζίνο και συνέχισα με μια ιατρική εκπομπή) που μου έλεγε: «Θα δεις σε λίγα χρόνια, το ιατρικό ρεπορτάζ δεν θα υπάρχει. Δεν ενδιαφέρει». Περνώντας τα χρόνια τον συνάντησα κάπου και με πλησίασε λέγοντάς μου: «Θέλω να σου ζητήσω συγγνώμη γι' αυτά που σου έλεγα σχετικά με την ιατρική εκπομπή. Διαψεύστηκα». Εχουν αλλάξει τα πράγματα πια και όλους μάς ενδιαφέρει να ενημερωνόμαστε για την υγεία.

foteini-georgiou.jpg

Ποια επιστημονική εξέλιξη σε ξάφνιασε ευχάριστα;

Σε κάθε εκπομπή υπάρχει κάτι καινούργιο που με εντυπωσιάζει. Η επιστήμη κάνει άλματα. Πρόσφατα επισκέφθηκα το Ιδρυμα Iατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Εκεί οι επιστήμονες κάνουν απίστευτες έρευνες. Είναι το μέρος που θα κρατούν το DNA των ζώων, οπότε κάθε φορά που θα γίνεται στείρωση θα πηγαίνει εκεί το DNA και, αν εντοπίζεται εγκαταλελειμμένο ζωάκι, θα ξέρουμε τι ακριβώς έχει συμβεί. Πρόσεξε και κάτι συγκλονιστικό που έχουν κάνει: Έχουν χαρτογραφήσει όλες τις πρωτεΐνες του αυγού. Αυτό σημαίνει πως αύριο-μεθαύριο θα μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε ακόμη και σε φάρμακα. Αυτά τα μυαλά είναι στην Ελλάδα και εγώ χαίρομαι πάρα πολύ.

Πέρα από τα ιατρικά θέματα, ασχολείσαι και με θέματα του ευ ζην. Πώς είμαστε οι Έλληνες σε αυτό;

Νομίζω πως ενδιαφερόμαστε πολύ περισσότερο από ό,τι στο παρελθόν. Η σωστή διατροφή και η άσκηση είναι πια επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι είναι σημαντικό κομμάτι της υγείας μας.

Εσύ έχεις καλές συνήθειες;

Εννοείται. Αυτό το είχα και πριν από την ιατρική εκπομπή, περίπου από τα 19 μου. Όλα άλλαξαν όταν έπαθε έμφραγμα ο πατέρας μου και ακολούθησα την προσπάθειά του για καλύτερη διατροφή και άσκηση.

Πηγή: Real

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved