Ελεάνα Στραβοδήμου: O ρόλος στο Ναυάγιο, το τηλεοπτικό της ταίρι και οι δυσκολίες
Media

Ελεάνα Στραβοδήμου: O ρόλος στο Ναυάγιο, το τηλεοπτικό της ταίρι και οι δυσκολίες

Για τον ρόλο της στη σειρά «Το ναυάγιο», πώς έχει προσεγγίσει την ηρωίδα της αλλά και για τις δυσκολίες που έχει συναντήσει, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή της η Ελεάνα Στραβοδήμου.

Πώς έχεις προσεγγίσει και τι έχεις επενδύσει στην ηρωίδα σου;

«Η Ελένη από γραφής είναι μια ηρωίδα που φέρει μια ισορροπία μεταξύ δυναμισμού και εν- συναίσθησης και μεταξύ χιούμορ και σοβαρότητας ως προς τη δέσμευσή της απέναντι στις αποφάσεις της. Συνδέεται με τις καταστάσεις και τους ανθρώπους γύρω της με γνώμονα το καλό και τη φροντίδα τους χωρίς να χάνει την επαφή με τις δικές της ανάγκες και χωρίς να διστάζει να πει τη γνώμη της ή να αναλάβει την ευθύνη μιας επιλογής της. Λειτουργεί παρορμητικά αλλά και μεθοδευμένα και είναι ικανή να παίρνει καίριες αποφάσεις γρήγορα και να τις στηρίζει μέχρι τέλους. Είναι συνεπής απέναντι στον εαυτό της, στο σύζυγό της, στην οικογένειά της αλλά και στις ανάγκες των φίλων τους. Τα ρήματα που την οδηγούν είναι «συνδέομαι», «αφουγκράζομαι», «φροντίζω» και «δρω». Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της τα θεωρώ αρετές, γι’ αυτό και με γοητεύει να την ερευνώ και να την ερμηνεύω. Ζητούμενο μου είναι να μελετώ τις σκηνές της έτσι ώστε να εντοπίζω τα κίνητρά της προκειμένου να επιτευχθούν η συνέπεια χαρακτήρα και η τρυφερότητα που παρατηρώ σε αυτήν. Τώρα, το αν προσεγγίζει τα πράγματα η Ελένη με τρυφερότητα ή η Ελεάνα μέσα από την Ελένη, αυτό είναι πάντα ένα αίνιγμα, σαν το αβγό και την κότα, όσον αφορά την υποκριτική. Το σίγουρο είναι ότι έχω αγαπήσει αυτή την ηρωίδα.

eleana_stravodimou_1702399642_3256286673572561034_8675128543.webp

Υπήρξε γύρισμα που σε δυσκόλεψε ιδιαίτερα; Τα γυρίσματα που απαιτούν γρήγορη συναισθηματική φόρτιση συνήθως είναι υψηλών απαιτήσεων, αλλά δεν είναι αυτά που με έχουν δυσκολέψει περισσότερο. Με την κατάλληλη προετοιμασία, μπορώ να κατευθύνω τα συναισθήματα μου σε σχέση με το ζητούμενο. Περιπτώσεις με δύσκολες πρακτικές απαιτήσεις -όπως το να οδηγώ ένα vintage αυτοκίνητο με μια πολύ ακριβή κάμερα πάνω του μέσα σε πραγματική κυκλοφοριακή κίνηση κι ενώ η ηρωίδα μιλά στο τηλέφωνο και το σκηνοθετικό δίνει οδηγίες εν κινήσει μέσα από ένα βαν, όπως μου ζητήθηκε σε μια ταινία, η καταδίωξη μέσα στον ηλεκτρικό με πραγματικούς επιβάτες στους σταθμούς, ένας πνιγμός κάτω από νερό ή υποβρύχιες λήψεις-, αυτά μπορεί να αποδειχθούν πιο δύσκολα γυρίσματα ως προς το συντονισμό των μερών και των συντελεστών. Συνήθως, όμως, είναι και εξίσου πωρωτικά - στο τέλος νιώθω μεγάλη χαρά αν έχουμε καταφέρει κάτι πολλοί άνθρωποι μαζί, συντονισμένοι.

eleana_stravodimou_1696177750_3204093656153896634_8675128543.webp

Πόσο σημαντικό είναι να έχεις χημεία με το τηλεοπτικό ταίρι σου;

Είναι πολύ σημαντικό! Δεν μπορώ να εξηγήσω τι είναι η καλή χημεία. Είναι κάτι που το νιώθεις, το νιώθουν και το αναγνωρίζουν και οι γύρω, διαπερνά και επηρεάζει το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας, αλλά είναι δύσκολο να αποτυπωθεί με λόγια. Πρόκειται για ένα συντονισμό, μια αυτόματη συνεννόηση, μια σύμπνοια που γεννά αυτόματα απόλαυση στο να παίζεις με τον συγκεκριμένο παρτενέρ. Κάθε βλέμμα και κάθε λέξη ακουμπούν πάνω στον άλλο πολλαπλάσια. Και μου συμβαίνει αδιαμφισβήτητα με τον Θάνο Λέκκα, το τηλεοπτικό μου ταίρι στο «Ναυάγιο». Είμαι ευγνώμων για τη συνάντησή μας. Οδηγώ προς το γύρισμα και θέλω να τον συναντήσω και να παίξουμε μαζί. Αυτό, όταν συμβαίνει, είναι πολύτιμο σε κάθε σχέση, επαγγελματική, προσωπική ή κοινωνική

Πηγή Hello

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved