«Νύχτα στάσου» με τη Μελίνα Ασλανίδου και τον Χρήστο Νικολόπουλο – Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα
Media

«Νύχτα στάσου» με τη Μελίνα Ασλανίδου και τον Χρήστο Νικολόπουλο – Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα

Η εκπομπή «Νύχτα στάσου», απόψε στις 21:00, παρουσιάζει τα ωραιότερα τραγούδια ενός από τους πιο πηγαίους δημιουργούς του λαϊκού τραγουδιού, του Γιώργου Ζαμπέτα.

 

Η Μελίνα Ασλανίδου και ο Χρήστος Νικολόπουλος μιλούν για τη ζωή του και αναδεικνύουν το έργο του σπουδαίου μουσικού, περφόρμερ, ερμηνευτή και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, μαζί με την κόρη του, Κατερίνα Ζαμπέτα.

Ο Κώστας Καραφώτης, η Έφη Κοντού, ο Θοδωρής Παπαδόπουλος και οι εγγονοί του συνθέτη, Γιώργος και Μιχάλης Ζαμπέτας, ερμηνεύουν τα πασίγνωστα, αειθαλή τραγούδια του δημιουργού: «Ήρθα κι απόψε στα σκαλοπάτια σου», «Τα δειλινά», «Πού ’σαι, Θανάση», «Μάλιστα, κύριε», «Σταλιά, σταλιά», «Οι θαλασσινοί», «Με το βοριά», «Αγωνία», «Όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα», «Ξημερώματα», «Αυτοί που φεύγουν κι αυτοί που μένουν».

NYXTA-STASOU-_FIN.jpg

«Νύχτα στάσου» με τη Μελίνα Ασλανίδου και τον Χρήστο Νικολόπουλο

Το Σύνολο Λαϊκής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Ιλίου, με τη σύμπραξη επί σκηνής του καθηγητή στο μπουζούκι και σολίστ Χρήστου Σιάννα, ερμηνεύει τον διασημότερο «Μαθητή», σε στίχους Χαράλαμπου Βασιλειάδη, ενώ «ανοίγει» τη βραδιά με το ορχηστρικό «Σήκω, χόρεψε συρτάκι».

Η προσωπικότητα και το έργο του Γιώργου Ζαμπέτα φωτίζονται μέσα από τις ιστορίες των τραγουδιών του, που παραδίδει ο συγγραφέας, στιχουργός και μελετητής του λαϊκού τραγουδιού Κώστας Μπαλαχούτης, ιστορικός ερευνητής της εκπομπής, αλλά και από γλαφυρές διηγήσεις περιστατικών από τους καλεσμένους.

Στην παρέα της εκπομπής, η ηθοποιός Χριστίνα Τσάφου, ο εικαστικός Κώστας Σπυριούνης, ο ηθοποιός, μίμος και κονφερανσιέ Γιάννης Μπουρνέλης και ο Γιάννης Ευθυμίου, δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός του Πρώτου Προγράμματος της ΕΡΑ.

nyxta-stasou-1.jpg

«Νύχτα στάσου» με τη Μελίνα Ασλανίδου και τον Χρήστο Νικολόπουλο

Παρουσίαση: Μελίνα Ασλανίδου, Χρήστος Νικολόπουλος
Σύμβουλος εκπομπής: Λίνα Νικολακοπούλου
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μπαλαχούτης
Σκηνοθεσία: Κώστας Μυλωνάς
Αρχισυνταξία: Μαρία Βλαχοπούλου
Δ/νση παραγωγής ΕΡΤ: Άσπα Κουνδουροπούλου
Εξωτερική παραγωγή: Φάνης Συναδινός

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved