Νύχτα στάσου με τη Μελίνα Ασλανίδου και τον Χρήστο Νικολόπουλο – Αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη

H Μελίνα Ασλανίδου και ο Χρήστος Νικολόπουλος στην πρεμιέρα της εκπομπής Νύχτα Στάσου

Media

Νύχτα στάσου με τη Μελίνα Ασλανίδου και τον Χρήστο Νικολόπουλο – Αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη

Απόψε στις 21:00, η μουσική εκπομπή της ΕΡΤ1 «Νύχτα στάσου» παρουσιάζει ένα συγκινητικό αφιέρωμα στον «Αρχάγγελο της Κρήτης», τον «αθάνατο» Νίκο Ξυλούρη.

Η Μελίνα Ασλανίδου και ο Χρήστος Νικολόπουλος υποδέχονται τον Μανώλη Κονταρό με την ορχήστρα του, τον Μάνο Πυροβολάκη, τον Νικομανώλη Νύκταρη και, σε μία ειδική συμμετοχή, τον Βασίλη Λέκκα, για να ερμηνεύσουν τραγούδια σφραγισμένα ανεξίτηλα από τη φωνή του Νίκου Ξυλούρη, σε μια μαγευτική βραδιά με κρητικό χρώμα.

NYXTA-STASOY-11-1.jpg

Η Λίνα Νικολακοπούλου συνομιλεί με τον συγγραφέα Μίμη Ανδρουλάκη και τον συνθέτη Λίνο Κόκοτο. Ο πρώτος γνώριζε από παιδί τον Νίκο Ξυλούρη και συμπορεύτηκαν στη διάρκεια του αντιδικτατορικού αγώνα, ενώ ο Λίνος Κόκοτος συνεργάστηκε μαζί του στο έργο «Τα αντιπολεμικά» (1978), σε ποίηση Δημήτρη Χριστοδούλου.

Η προσωπικότητα και η πορεία του Νίκου Ξυλούρη φωτίζονται μέσα από διηγήσεις ιστοριών και περιστατικών από τους καλεσμένους, αλλά και από τα στοιχεία των τραγουδιών που παραθέτει ο έγκριτος μελετητής του λαϊκού τραγουδιού Κώστας Μπαλαχούτης, ιστορικός ερευνητής της εκπομπής.

1706389795302-199038958-NYXTA-STASOU-_FIN.jpg

Η κρητική ψυχή και λεβεντιά υμνούνται σ’ ένα αφιέρωμα που ακολουθεί τη μουσική διαδρομή του Νίκου Ξυλούρη, από τα πρώτα βήματά του στη δισκογραφία μέχρι τον πρόωρο θάνατό του στις 8 Φεβρουαρίου 1980, με όχημα ανεπανάληπτα τραγούδια: «Πώς να σωπάσω», «Ήτανε μια φορά», «Ερωτόκριτος», «Γεια σου, χαρά σου, Βενετιά», «Το παραμύθι», «Η μπαλάντα του κυρ Μέντιου», «Ο αργαλειός», «Φιλεντέμ», «Όσο βαρούν τα σίδερα», «Γεννήθηκα σε μια στιγμή», «Αυτόν τον κόσμο τον καλό».

Στην παρέα της εκπομπής, βρίσκονται, ακόμη, ο συγγραφέας, συνθέτης και στιχουργός Σπύρος Πετρουλάκης, η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου και οι ηθοποιοί Νεκταρία Γιαννουδάκη, Αντιγόνη Δρακουλάκη και Κωστής Σαββιδάκης.

Παρουσίαση: Μελίνα Ασλανίδου, Χρήστος Νικολόπουλος
Σύμβουλος εκπομπής: Λίνα Νικολακοπούλου
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μπαλαχούτης
Σκηνοθεσία: Κώστας Μυλωνάς
Αρχισυνταξία: Μαρία Βλαχοπούλου
Δ/νση παραγωγής ΕΡΤ: Άσπα Κουνδουροπούλου
Εξωτερική παραγωγή: Φάνης Συναδινός

Δείτε το trailer.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved