Δημήτρης Καπουράνης: Ο λόγος που έκρυβε την καταγωγή του και ο ρόλος στο Ναυάγιο
Media

Δημήτρης Καπουράνης: Ο λόγος που έκρυβε την καταγωγή του και ο ρόλος στο Ναυάγιο

Night Out: Ο Δημήτρης Καπουράνης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Mega και μίλησε για όλους και για όλα και φυσικά για τη σειρά Το Ναυάγιο.

Μεταξύ άλλων, ο ηθοποιός, αναφέρθηκε και στην καταγωγή του αλλά και στον λόγο που σκεφτόταν να την κρύψει ενώ αναφέρθηκε με τρυφερά λόγια στους παππούδες του που τον μεγάλωσαν στην Αλβανία, πριν έρθει στην Ελλάδα.

«Οι γονείς μου έφυγαν από την Αλβανία όταν γεννήθηκα. Εγώ μεγάλωσα στην Αλβανία, οι γονείς μου μετανάστες στην Ελλάδα, στα Χανιά και τότε με πήγε ο παππούς μου στην Κρήτη. Είναι πολύ τραυματικό για ένα παιδί να μεγαλώνει με δύο ανθρώπους, στην προκειμένη περίπτωση με τη γιαγιά και τον παππού και μετά να τους αποχωρίζεται. Αυτοί ήταν οι φροντιστές μου, οι παππούδες μου, και ξαφνικά δεν είναι και μια μέρα πρέπει να τους αποχωρισεί. Αυτό είναι αρκετά τραυματικό για ένα παιδί.

Είναι γενικά ένα διαβαλκανικό θέμα. Έχω πολλές φορές συζητήσει με παιδιά από τα Βαλκάνια που έχουν την ίδια ιστορία. Και με αυτά τα παιδιά μοιράζομαι ένα κοινό πρόβλημα. Εδώ είμαστε Αλβανοί και πίσω στην Αλβανία, είμαστε Έλληνες. Έχουμε μια διττή ταυτότητα που δεν την έχουμε επιλέξει. Υπάρχει μια κρίση ταυτότητας. Είναι νομίζω ένα συλλογικό τραύμα μιας γενιάς. Ίσως έμαθα να είμαι πολύ μόνος και αυτό τον χρόνο έπρεπε να τον γεμίσω με ενδιαφέροντα πράγματα. Θυμάμαι ότι ταξίδευψε η φαντασία μου. Αυτό με βοήθησε πολύ, με έκανε πολύ δημιουργικό σίγουρα. Δεν βαριόμουν ποτέ μόνος, πάντα κάτι έκανα. Πιστεύω ότι αυτό όρισε και την καλλιτεχνική μου φύση», είπε αρχικά ο Δημήτρης Καπουράνης.

«Πολλές φορές είχα σκεφτεί να κρύψω την καταγωγή μου. Νομίζω ότι άρχισα να λέω ότι έχω γεννηθεί στην Αλβανία, όταν ήμουν στο Πολυτεχνείο. Συνήθως έλεγα ότι έχω γεννηθεί στην Ελλάδα για να τελειώνουμε ρε παιδάκι μου, ήταν πιο εύκολο. Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι πραγματικά το πρόβλημα και ο πυρήνας του προβλήματος.

Γιατί κάποιος να έχει πρόβλημα με κάποιον, με την ταυτότητα ενός ανθρώπου; Ο καθένας είναι αυτό που θέλει να είναι. Ορίζει τη δική του ταυτότητα και θέλει και μπορεί αυτό που θέλει να είναι. Μπορεί να είναι και να λέγεται όπως θέλει ο ίδιος», συμπλήρωσε.

Και συνέχισε: «Δυστυχώς, βίωσα ρατσισμό αλλά επειδή ήμουν φρόνιμο παιδί και οι γονείς μου δεν έδιναν “δικαιώματα” δεν βιώσαμε οξύ ρατσισμό. Κάποιες φορές είχα την αίσθηση ότι οι διαπροσωπικές μας σχέσεις έφταναν μέχρι ενός σημείου. Νομίζω ότι έχουν αλλάξει τα πράγματα και εύχομαι να αλλάξουν περισσότερο. Η ταυτότητα είναι το όπλο μας, η πηγή της δημιουργίας μας και εμπνέει και τους απέναντί μας. Αν κρύβεις αυτό που είσαι και δεν το επικοινωνείς, τότε τι άνθρωπος ή καλλιτέχνης είσαι; Αυτή είναι η πηγή της δημιουργίας μας».

Ο Δημήτρης Καπουράνης μίλησε φυσικά και για τον ρόλο του στο Ναυάγιο. Δείτε όλα όσα είπε στο βίντεο:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved