Παλιουδάκης: «Ήταν μεγάλη χαρά όταν μού ζητήθηκε να γράψω  στίχο για τη μουσική για το Σασμό»
Media

Παλιουδάκης: «Ήταν μεγάλη χαρά όταν μού ζητήθηκε να γράψω στίχο για τη μουσική για το Σασμό»

Ο Ηλίας Παλιουδάκης μιλάει για τις βαθιά συγκινητικές ερμηνείες του στα τραγούδια του «Σασμού», το «Πώς να σωπάσω τον καημό», που παρουσιάστηκε στη σειρά και αποτελεί σταθμό για την προσωπική του διαδρομή, αλλά και τις απώλειες ανθρώπων του, που τον μεταμόρφωσαν ολοκληρωτικά.

Ακόμη, αναφέρεται στη συναυλία που διοργανώνει τη 14η Φεβρουάριου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό για να γνωστοποιήσει το σπουδαίο έργο του «Σπιτικού της Αγάπης» στο Μοσχάτο, το οποίο εδώ και 61 χρόνια φιλοξενεί άπορους ηλικιωμένους.

Τα τελευταία δύο χρόνια, έχεις συγκινήσει το τηλεοπτικό κοινό ερμηνεύοντας τα ριζίτικα τραγούδια που ακούμε μέσα από την τηλεοπτική σειρά «Σασμός» στον ALPHA...

Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για μένα να ερμηνεύσω ριζίτικα -τα κρητικά τραγούδια με τη μακραίωνη ιστορία στη σειρά. Ήταν μια μεγάλη πρόκληση και μια μεγάλη ευκαιρία. Το ριζίτικο δεν έχει ουσιαστικά ρυθμό. Έχει πολύ μεγάλη ιστορία για τον τόπο μας, για την Κρήτη. Έχει βαθιές ρίζες. Και χαίρομαι που μέσα απάτη σειρά μού δόθηκε η ευκαιρία να αγγίξω την καρδιά τόσο των συντοπιτών μου Κρητικών όσο και ανθρώπων που δεν γνώριζαν το ριζίτικο τραγούδι και την ιστορία του.

1675002443951-711082799-PALIOUDAKIS-2.jpg

Ποιο τραγούδι από αυτά που έχεις ερμηνεύσει για τη σειρά «Σασμός» σε έχει αγγίξει περισσότερο;

Ήταν μεγάλη έκπληξη και χαρά όταν στον Β’ κύκλο του «Σασμού» μού ζητήθηκε να γράψω εγώ στίχο για τη μουσική του σπουδαίου δημιουργού Νίκου Τερζή. Ήταν μεγάλη η πρόκληση. Ένα από αυτά τα τραγούδια ήταν το «Πώς να σωπάσω τον καημό», το οποίο γράφτηκε με αφορμή κάποιες εξελίξεις στη σειρά. Αυτό είναι τραγούδι-σταθμός για μένα.

Υπήρξαν φορές στη ζωή σου που χρειάστηκε να... σωπάσεις τον καημό;

Μεγάλη κουβέντα λες. Έπρεπε να γράψω τον συγκεκριμένο στίχο για να αποτυπώσω δύσκολα γεγονότα που συνέβαιναν στη σειρά. Για να συμβεί, όμως, αυτό πρέπει να έχεις στην ψυχή σου πράγματα και να έχεις περάσει καταστάσεις. Δεν μπορεί κάποιος να γράψει για σημαντικά γεγονότα χωρίς να έχει βιώσει αντίστοιχες καταστάσεις. 0 μεγάλος καημός για μένα είναι η απώλεια δικών μου ανθρώπων. Ανθρώπων που έχουν στιγματίσει τη ζωή μου αλλά και αποχωρισμοί ανθρώπων στην Κρήτη που έφυγαν άδικα εξαιτίας μια βεντέτας.

1674891165069-135679992-PALIOUDAKIS.jpg

Η απώλεια των γονιών σου είναι από τα γεγονότα που σε έχουν πληγώσει ανεπανόρθωτα;

Δεν την έχω ξεπεράσει και δεν θα την ξεπεράσω ποτέ. Πολλά «γιατί» βασανίζουν το μυαλό μου, αλλά ξέρω πως δεν θα απαντηθούν ποτέ.

Πηγή mytv

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved