Κατερίνα Παναγοπούλου: «Από παιδάκι ήθελα να γίνω δημοσιογράφος, έλεγα θα πω το δελτίο του MEGA»
Media

Κατερίνα Παναγοπούλου: «Από παιδάκι ήθελα να γίνω δημοσιογράφος, έλεγα θα πω το δελτίο του MEGA»

H Κατερίνα Παναγοπούλου ήταν καλεσμένη στην εκπομπή, Πάμε Δανάη και μίλησε για τη ζωή και την καριέρα της και αποκάλυψε ποιο ήταν το όνειρό της από παιδί και μοιράστηκε τον τρόπο με τον οποίο χαλαρώνει μετά τη δουλειά.

«Γενικώς έχω καλή σχέση με τον χρόνο, ζω κάθε χρονιά που περνάει, δε με αγχώνει ο χρόνος. Τέσσερα χρόνια στο MEGA πέρασαν χωρίς να το καταλάβω. Κατάφερε το MEGA και έγινε πρώτο κανάλι. Είναι φοβερό πως ένα κανάλι χτίστηκε βήμα βήμα, και στην ψυχαγωγία και στην ενημέρωση, και είναι πρώτο κανάλι»

»Χαίρεσαι όταν το βλέπεις από την αρχή του να δημιουργείται κάτι. Κάνει πολλές πρωτιές το MEGA, εγώ μπορώ να μιλήσω για το δελτίο ειδήσεων το οποίο είναι πρώτο σταθερά σε τηλεθέαση και χαίρομαι γιατί δεν κυνηγάμε το πιασάρικο θέμα, αυτό που ξέρουμε σώνει και ντε ότι θα κάνει νούμερα, κάνουμε ειδησεογραφικές επιλογές και δε μας νοιάζει τι θα κάνουν οι απέναντι. Ο τηλεθεατής άμα του κλείσεις και λίγο το μάτι, θα σε δει, θα σε ακολουθήσει, είναι μεγάλη χαρά μου γιατί είμαστε και περήφανοι για αυτό που παίζουμε, το χαιρόμαστε».

Όπως λέει η ίδια:

«Άλλο σοβαρότητα, άλλο σοβαροφάνεια, κάνουμε δελτίο όχι για να το βλέπουμε μόνοι μας και να το χαιρόμαστε, απευθυνόμαστε στον κόσμο, θέλουμε να παίζουμε θέματα που απασχολούν τον κόσμο».

Η γνωστή δημοσιογράφος σημειώνει πως: «Πράγματι υπάρχει ένα όριο το οποίο πολλές φορές μπαίνει και από εμάς του ίδιους, όμως αν εσύ λες ότι πρέπει να κυκλοφορώ μόνο με ένα μαύρο σακάκι γιατί πρέπει να δείχνω πολύ σοβαρή, σημαίνει ότι μάλλον δεν πιστεύεις ότι είσαι πολύ σοβαρός άρα προσπαθείς να το δείξεις μόνο μέσα από ένα πολύ αυστηρό ντύσιμο. Αν πραγματικά έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, μπορείς να είσαι πιο χαλαρός, να κάνεις λίγο πλάκα, να τσαλακώνεις την εικόνα σου. Όταν το δείχνεις και προσπαθείς εμφατικά να πεις κοιτάξτε πόσο σοβαρός είμαι, μάλλον νιώθεις μια ανασφάλεια».

Όπως λέει η Κατερίνα Παναγοπούλου: «Μ’ αρέσει να είμαι χαλαρή, γελάνε πολύ οι συνεργάτες στο κανάλι που βγαίνω από το δελτίο και ξεβάφομαι και λέω παιδιά έχω να βγω γι’ αυτό ξεβάφομαι ,γιατί όταν βγαίνω ξεβάφομαι».

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο λειτούργημα που υπηρετεί, σημειώνει:

«Δε μου αρέσει η θυματοποίηση. Λέμε ότι ο χώρος της ενημέρωσης είναι ανδροκρατούμενος, όμως νομίζω ότι αν είσαι καλός στη δουλειά σου, αν ο κόσμος σε θέλει… θα στο δώσουν πιο δύσκολα αλλά αν φέρνεις την είδηση είναι περιττή πληροφορία από εκεί και πέρα αν είσαι άντρας ή γυναίκα. Θέλουν να φέρνεις τη είδηση, αν τη φέρνεις δεν τους νοιάζει αν είσαι άντρας ή γυναίκα. Πιστεύω ότι υπάρχουν γυναίκες που ίσως ταλαιπωρήθηκαν λίγο περισσότερο για να πείσουν, ίσως εγώ να ήμουν τυχερή, αλλά δεν έχω νιώσει ποτέ ότι ως γυναίκα αδικούμαι. Στο MEGA ειδικά όχι μόνο δε νιώθω ότι εμείς οι γυναίκες αδικούμαστε, αντιθέτως. Δε θέλω να λέω ‘ωχ τι τραβήξαμε’, όλοι τραβάνε, σε όλα τα επαγγέλματα, σε όλους τους χώρους υπάρχουν θέματα».

Όσο για το αν την έχουν φέρει σε αμήχανη θέση καλεσμένοι σε δελτίο ειδήσεων;

«Οι πολιτικοί το κάνουν αυτό (σ.σ. υποτίμηση) όχι μόνο σε εμάς τις γυναίκες αλλά και τους άντρες. Υπάρχει μια τάση τα τελευταία χρόνια οι πολιτικοί να επιτίθενται στους δημοσιογράφους, να στοχοποιούν τον Τύπο, κάτι το οποίο ταιριάζει σε άλλα καθεστώτα, όχι στα δημοκρατικά. (…) Είναι εμφανές το γιατί το κάνουν. Έχω μάθει, περνώντας τα χρόνια, να μην τους κάνω τη χάρη, δε θα μπω στην αντιπαράθεση».

Η παρουσιάστρια του Μεγάλου Καναλιού αποκαλύπτει πως ένα από τα παιδικά της όνειρα, έγινε πραγματικότητα.

«Όποια φορά έχει τύχει να δω κάτι (σ.σ. τον εαυτό μου σε δελτίο) δε μου αρέσει τίποτα εννοείται, φροντίζουν και οι γονείς μου γι’ αυτό που πάντα θα μου πουν ότι εκεί ξέρεις δεν το… έτσι τελειώνει το δελτίο, θα πάρω τηλέφωνο τη μαμά μου και τον μπαμπά, που και θα μου πουν εκεί έκανες σαρδάμ».

»Εγώ από παιδάκι ήθελα να γίνω δημοσιογράφος, έλεγα θα πω το δελτίο του MEGA. Όταν ήμουν παιδάκι έβλεπα τα δελτία του MEGA και έλεγα εγώ θα πω το δελτίο του MEGA. Τότε ήταν η Όλγα Τρέμη με τον Γιάννη Πρετεντέρη και όταν μετά μας είπαν ότι θα έρθει ο Γιάννης ως σχολιαστής του δελτίου, έλεγα δεν το πιστεύω, του το έχω πει και με κοροϊδεύει».

Όσο για το πώς βλέπει τη ζωή της σε λίγα χρόνια;

«Έχω πάψει να κάνω σχέδια. Τώρα που εκπληρώθηκαν κάποια πράγματα, έχω λίγο χαλαρώσει και το χαίρομαι τώρα, μου αρέσει αυτό που κάνω, πηγαίνω στη δουλειά μου και νιώθω χαρούμενη. Δεν είμαι των ήρεμων τόνων, είμαι του υπερθετικού βαθμού, νομίζω θα με πιάσει κατάθλιψη αν ηρεμήσω τελείως».

Όπως λέει η ίδια: «Έχω πέσει θύμα των social media, έχει γίνει δολοφονία χαρακτήρα κανονικά. Στο Twitter γίνονται αυτά, υπάρχουν κομματικά τρολ, υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνονται για να βρίζουν δημοσιογράφους. Κάποτε τα διάβαζα, τώρα μπλοκάρω, δε διαβάζω. Στα χρόνια των μνημονίων, της κρίσης που αυτό γινόταν με μεγάλη ένταση, με τσάντιζε, τώρα πια… ξέρεις για τι γράφουν και πώς το γράφουν, ότι είναι οργανωμένο. Είναι σπάταλη ενέργειας και χρόνου, ξέρεις ότι όταν θα πεις την άποψή σου, θα σε χτυπήσουν. Και; Έχω δει τερατώδη πράγματα να γράφουν».

Η γνωστή παρουσιάστρια μοιράστηκε επίσης πώς περνάει τον ελεύθερό της χρόνο αλλά και τι κάνει μετά το δελτίο ειδήσεων.

«Όταν τελειώσω το δελτίο, πάντα θέλω να βγαίνω, έχω τρομερή υπερένταση, δεν μπορώ να πάω σπίτι μου».

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved