Famagusta: Η εντυπωσιακή μεταμόρφωση του Γρηγόρη Βαλτινού σε Αρχιεπίσκοπο Μακάριο
Media

Famagusta: Η εντυπωσιακή μεταμόρφωση του Γρηγόρη Βαλτινού σε Αρχιεπίσκοπο Μακάριο

Η σειρά Famagusta υπόσχεται να ξυπνήσει συναισθήματα και να ανασύρει από τη μνήμη βιώματα και τραυματικές εσωτερικές φωτιές που δεν σβήνουν, παρότι έχουν περάσει 50 χρόνια.

Η σειρά Famagusta είναι ίσως η πρώτη παραγωγή τέτοιου μεγέθους που καταπιάνεται με την Κύπρο και την τουρκική εισβολή το καλοκαίρι του 1974. Παρότι ο σκοπός των δημιουργών δεν είναι να αγγίξουν την πολιτική διάσταση του ζητήματος, ιστορικές φιγούρες που συνδέθηκαν άρρηκτα με το νησί θα περάσουν από τη μικρή οθόνη.

Για τις ανάγκες της σειράς του MEGA, ο έμπειρος ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός, αναλαμβάνει να ενσαρκώσει τον Εθνάρχη της Κύπρου, τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο. Μια διαδικασία ιδιαίτερα χρονοβόρα, αλλά και απαιτητική.

makarios.jpg

«Πάντα με μαγνήτιζε η προσωπικότητα του Μακαρίου. Είναι πρόκληση γιατί είναι επικίνδυνο να υποδύεσαι τέτοιους ρόλους με τόσες αναφορές στο πρόσωπό τους και στις ιστορίες τους, αλλά και ταυτόχρονα ήταν μια ευχαρίστηση γιατί μου αρέσει ο κίνδυνος στην δουλειά μου. Μαζί με τη Βάνα Δημήτριου και όλη την συγγραφική ομάδα και κυρίως μαζί με τον Αντρέα Γεωργίου προσπαθήσαμε να δούμε τι ήταν αυτός ο άνθρωπος, πώς ήταν μέσα του», είπε ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Η προετοιμασία στο γύρισμα κρατάει 4 ώρες. Η μεταμόρφωση στο κεφάλι κρατάει 3 ώρες και η διαδικασία για τα γένια, που κολλούνται ένα ένα σχεδόν, κρατάει άλλη 1 ώρα.

famagusta.jpg

«Υπάρχουν στιγμές στο σίριαλ που θα τον δούμε να διχάζεται και να έχει ο ίδιος αμφιβολίες για το εάν έπραξε σωστά ή όχι. Το Famagusta προσπαθεί να μπει στην ουσία των πραγμάτων, να μην είναι ένα ντοκιμαντέρ, να μην κάνει καθαρή μυθοπλασία. Είναι κάπου μέσα σε όλα αυτά», συμπλήρωσε ο ηθοποιός.

Τα γεγονότα γύρω από τον Μακάριο, αλλά και οι λόγοι του και οι διάλογοί του, κρατήθηκαν από ιστορικά ντοκουμέντα, τα οποία η Βάνα Δημητρίου, μαζί με τους ιστορικούς συμβούλους της και τη συγγραφική ομάδα, φρόντισαν να τα μεταφέρουν ατόφια.

Δείτε το απόσπασμα παρακάτω από το Πάμε Δανάη

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved