Mary Poppins: Αλλάζει ηλικιακή διαβάθμιση – Για ρατσισμό και διακρίσεις κάνει λόγο το BBFC
Media

Mary Poppins: Αλλάζει ηλικιακή διαβάθμιση – Για ρατσισμό και διακρίσεις κάνει λόγο το BBFC

Ακατάλληλη για μικρές ηλικίες θεωρείται πλέον η θρυλική ταινία Mary Poppins.

Η ηλικιακή διαβάθμιση της ταινίας «Μαίρη Πόπινς» έχει αλλάξει από U σε καθώς γίνεται λόγος για «γλώσσα που κάνει διακρίσεις».

Το British Board Of Film Classification (BBFC) δήλωσε ότι η απόφαση για την κλασική ταινία του 1964, ελήφθη λόγω της χρήσης του αποικιακού όρου «Hottentots». Σύμφωνα με όσα υποστηρίχθηκαν η «υποτιμητική αυτή λέξη χρησιμοποιήθηκε ιστορικά από τους λευκούς Ευρωπαίους για να αναφερθούν στον λαό Khoikhoi στη Νότια Αφρική».

poppins-(2).jpg

Το BBFC δήλωσε σχετικά: «Ενώ η Mary Poppins έχει ιστορικό πλαίσιο, η χρήση γλώσσας που κάνει διακρίσεις δεν καταδικάζεται και τελικά υπερβαίνει τις κατευθυντήριες γραμμές μας για την αποδεκτή γλώσσα στο επίπεδο U. Ως εκ τούτου, κατατάξαμε την ταινία στην κατηγορία PG για τη γλώσσα των διακρίσεων».

Η σειρά Μαίρη Πόππινς, χρονολογικά εκδόθηκε μεταξύ της περιόδου 1934 και 1988, με τη Μέρι Σέπαρντ, να κάνει την εικονογράφηση. Τα βιβλία έχουν επίκεντρο την νταντά Μαίρη Πόππινς και η οποία διαθέτει μαγικές δυνάμεις. Η σειρά, επίσης, διασκευάστηκε από τον Ουώλτ Ντίσνεϋ, το 1964, και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο, σε μία μουσική ταινία υπό τον ίδιο τίτλο, και με την Τζούλι Άντριους, να υποδύεται τη βασική ηρωίδα.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved