Ψυχοκόρες: Το press event, η μαρτυρία που μας συγκλόνισε και η αποψινή πρεμιέρα με διπλό επεισόδιο

Ψυχοκόρες

Media

Ψυχοκόρες: Το press event, η μαρτυρία που μας συγκλόνισε και η αποψινή πρεμιέρα με διπλό επεισόδιο

Οι Ψυχοκόρες, η σειρά που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και αληθινές μαρτυρίες, ξεκινούν την τηλεοπτική τους διαδρομή, απόψε στις 21:00, στον ΑΝΤ1, με διπλό επεισόδιο.

Η δραματική υπερπαραγωγή εποχής, που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και αληθινές μαρτυρίες. Μια σειρά-«γροθιά στο στομάχι» που καταδεικνύει, με τον πιο σκληρό τρόπο, πώς το όνειρο για ένα καλύτερο μέλλον μπορεί να μετατραπεί στον χειρότερο εφιάλτη και πώς μία σανίδα σωτηρίας μπορεί να σημαδέψει ανεξίτηλα τη ζωή, την ψυχή και το σώμα τεσσάρων νέων κοριτσιών. Οι συγκλονιστικές ιστορίες της Μαρίκας, της Βασιλικής, της Φρόσως και της Δεσποινιώς έρχονται για να ρίξουν φως στον «απαγορευμένο» θεσμό των ψυχοκορών και να καθηλώσουν το τηλεοπτικό κοινό.

Λουιζίδη: Όταν η «Ψυχοκόρη» Φρόσω ήταν η τηλεοπτική κόρη του Καφετζόπουλου στην πρώτη της εμφάνιση

dadakaridis.jpg

Σε σκηνοθεσία Μιχάλη Χαραλαμπίδη, πρωτότυπο σενάριο Πένυς Φυλακτάκη και Βαγγέλη Νάση, και με ένα all-star cast, οι «Ψυχοκόρες» αποτελούν την αναπαράσταση ενός βίαιου θεσμού, αλλά και τη ρεαλιστική αναβίωση μιας ολόκληρης εποχής ιστορικών αλλαγών, αλλά και ελπίδας. Η σειρά αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της δεκαετίας του ‘50 για ένα θεσμό-ταμπού της ελληνικής κοινωνίας που εξαφάνισε δεκάδες νεαρά κορίτσια στα δωμάτια υπηρεσίας, ενώ ταυτόχρονα φύτεψε τον πρώτο σπόρο του γυναικείου κινήματος. Οι ψυχοκόρες υπηρετούσαν αθέατες στα αρχοντικά της αριστοκρατίας και τα σαλόνια της αστικής ζωής, διεκδικώντας μέσα από τον κίνδυνο, τις ίντριγκες και τα μυστικά, το δικαίωμά τους στον έρωτα, το όνειρο, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, το δικαίωμά τους στη ζωή.

Ψυχοκόρες - Δήμητρα Ματσούκα: «H Νέλλα θα δώσει αγώνα να αγαπήσει την ίδια»

PSYXOKORES-EP.-2-(7).jpg

Η υπόθεση της σειράς

Δεκαετία του ’50. Οι τέσσερις αδελφές Πολύζου αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους και να γίνουν ψυχοκόρες στην πρωτεύουσα, δίνοντας όρκο στην ετοιμοθάνατη μητέρα τους πως θα μείνουν ενωμένες για πάντα. Όταν, όμως, τις χωρίζουν με τη βία σε τρεις διαφορετικές οικογένειες, θα κάνουν τα πάντα για να ξανασμίξουν. Για να το καταφέρουν αυτό, πρέπει πρώτα να επιβιώσουν.

PSYXOKORES-EP.-2-(3).jpg

Λίγο πριν τη μεγάλη πρεμιέρα, οι πρωταγωνιστές των τριών σπιτιών που υποδέχονται τη Μαρίκα, τη Βασιλική, τη Φρόσω και τη Δεσποινιώ μίλησαν on camera για τους ήρωες που ενσάρκωσαν στη δραματική υπερπαραγωγή εποχής.

PSyxokores-_Oikogeneia-Kotrwtsh.jpg

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Μαρίνα Ασλάνογλου, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Χρήστος Μαλάκης, Δήμητρα Ματσούκα, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Γιούλικα Σκαφιδά, Οδυσσέας Πετράκης και Γιώργος Ζιάκας μάς γνωρίζουν τους χαρακτήρες τους στη σειρά που αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς. Μέσα από τρία βίντεο, οι οικογένειες Αρδίτη, Κοτρώτση και Νάτση μάς βάζουν στα σπίτια τους, εκεί όπου οι τέσσερις Ψυχοκόρες ανακαλύπτουν με τον πιο σκληρό τρόπο, πώς το όνειρο για ένα καλύτερο μέλλον μπορεί να μετατραπεί στο χειρότερο εφιάλτη και πώς μία σανίδα σωτηρίας μπορεί να σημαδέψει ανεξίτηλα τη ζωή, την ψυχή και το σώμα τους.

Οικογένεια Αρδίτη

Οικογένεια Κοτρώτση

Οικογένεια Νάτση

Όσα θα δούμε στο σημερινό διπλό επεισόδιο- Οι περιλήψεις

PSyxokores-_Oikogeneia-Ardith.jpg

Επεισόδιο 1 - «Όσους δένει το αίμα, μένουν μαζί»

1950, Κρυοπηγή Θράκης. Η οικογένεια Πολύζου αρραβωνιάζει τη μεγαλύτερη κόρη, τη Μαρίκα. Η χαρά της οικογένειας, όμως, τελειώνει απότομα όταν η περίθαλψη ενός νεαρού αντάρτη οδηγεί στην εξορία τον πατέρα και η μητέρα αρρωσταίνει βαριά από τον καημό της. Πριν πεθάνει, ορκίζει την Μαρίκα να μην χωρίσει ποτέ από τις αδελφές της, τη Βασιλική, τη Φρόσω και τη Δεσποινιώ. Η φτώχεια, όμως, τις αναγκάζει να μετακομίσουν στην Αθήνα ως ψυχοκόρες σε εύπορες οικογένειες, υπό έναν όρο: να πάνε όλες στο ίδιο σπίτι.

PSyxokores-_Oikogeneia-Natsh.jpg

Επεισόδιο 2 - «Καλωσόρισες στο σπιτικό μας»

Φτάνοντας στην Αθήνα, οι τέσσερις αδερφές χωρίζονται και οδηγούνται στα σπίτια που η συγχωριανή τους Βικτωρία κανόνισε να πάνε ως ψυχοκόρες. Στην Αθήνα, η Μαρίκα κι η Δεσποινιώ καταλήγουν στην οικία του βιομηχάνου Κοσμά Κοτρώτση και της ιδιόρρυθμης συζύγου του, Νέλλας, η Βασιλική στην οικία του πολιτικού Ευάγγελου Αρδίτη και της φεμινίστριας κόρης του Μάγιας, ενώ η Φρόσω τυγχάνει θερμής υποδοχής στο σπίτι του μεγαλογαιοκτήμονα Ηλία Νάτση έξω από την Τρίπολη από τη γυναίκα του την Ευανθία, που προσπαθεί να κάνει παιδί.

Το press event και η συγκλονιστική μαρτυρία

Το βράδυ της Τρίτης όλοι οι συντελεστές της συγκλονιστικής σειράς του ΑΝΤ1, υποδέχτηκαν δημοσιογράφους σε ένα press event. Στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα σε ένα νεοκλασσικό στη Λεωφόρο Αμαλίας οι πάντα χαμογελαστοί άνθρωποι του καναλιού μάς υποδέχτηκαν μαζί με τους ηθοποιούς, παραγωγούς, σκηνοθέτες και όλους τους ανθρώπους που δούλεψαν για να βγει αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, η Δήμητρα Ματσούκα, ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, η Μαρίνα Ασλάνογλου, ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος και φυσικά οι Ψυχοκόρες: Μαριάννα Κιμούλη-Μένια Βουλιώτη-Άννα Λουιζίδη-Μαργαρίτα Αλεξιάδη παρακολούθησαν μαζί μας ένα μικρό απόσπασμα από τα επεισόδια του πρώτου κύκλου αλλά και μία συγκλονιστική μαρτυρία της Σοφίας Τοπκάρογλου που γεννήθηκε το 1952 στον Μαυρόλοφο Σερρών. Η γιαγιά της κ. Σοφίας, πιστεύοντας ότι θα της προσφέρει μία καλύτερη ζωή, την έστειλε ψυχοκόρη στην Αθήνα. Η ζωή της τελικά σε εκείνο το σπίτι μόνο όμορφη δεν ήταν. «Δεν με έδερναν με το χέρι. Με κλοτσιές, με τα πόδια με χτύπαγαν» είπε η κ. Σοφία Τοπκάρογλου. Μία ανατριχιαστική μαρτυρία που έκανε την αίθουσα να παγώσει με τον συγκλονιστικό τρόπο αφήγησης των βασάνων της από την οικογένεια που την είχε ψυχοκόρη στο σπίτι της.

Το κύριο θέμα πάντως στα πηγαδάκια των δημοσιογράφων ήταν τα πιθανά σενάρια του τέλους της σειράς μιάς και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ήδη παρακολουθήσει και τον δεύτερο κύκλο που προβάλλεται στον ΑΝΤ1+.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved