Χρήστος Φερεντίνος: Αν με ρωτάτε ποιο τηλεπαιχνίδι μού «κούμπωσε» καλύτερα, θα έλεγα το Deal
STUDIO FOTOGENIA
Media

Χρήστος Φερεντίνος: Αν με ρωτάτε ποιο τηλεπαιχνίδι μού «κούμπωσε» καλύτερα, θα έλεγα το Deal

Είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για την ελληνική τηλεόραση, ένας παρουσιαστής με σαρωτικές επιτυχίες, περγαμηνές, που χαίρει εκτιμήσεως και σεβασμού όλων.

Ο Χρήστος Φερεντίνος σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε για τον Μονομάχο, ποια τηλεπαιχνίδια ξεχωρίζει και τι είναι αυτό που τον κάνει επιτυχημένο στο είδος του.

Ο διαφορετικός τρόπος που προσεγγίσατε το τηλεπαιχνίδι έχει να κάνει και με το ότι έχουν αλλάξει η τηλεόραση και το κοινό;

Φυσικά, το σημαντικότερο για έναν παρουσιαστή είναι να «δίνει» το τηλεπαιχνίδι με τέτοιο τρόπο, να το κατευθύνει, ώστε να μην πλήττει ο τηλεθεατής. Στο πέρασμα των χρόνων, αλλάζει αυτό, πρέπει να δίνεις στο κοινό διαφορετικά πράγματα. Στόχος μου είναι πάντα να επικοινωνώ με τους παίκτες με ειλικρινή τρόπο δημιουργώντας μία διαδικασία με περιεχόμενο, χιούμορ, αγωνία. Αυτό νομίζω ότι θέλουν οι τηλεθεατές.

XRHSTOS-FERENTINOS-(2).jpg

Θέλετε να συνεχιστεί «Ο Μονομάχος»;

Βέβαια, είναι κάτι που χτίζεται. Είναι μία ζώνη ανταγωνιστική, μην ξεχνάτε ότι για δέκα χρόνια ήμουν στη ζώνη 18.00-19.00 και τώρα έχω πάει 19.00-20.00. Χρειάζεται χρόνο για να εδραιωθεί στη συγκεκριμένη ώρα.

Τη φετινή σεζόν, συναντάμε πολλά τηλεπαιχνίδια στον προγραμματισμό των καναλιών. Πώς το κρίνετε;

Τα τηλεπαιχνίδια ήταν, είναι και θα είναι αναπόσπαστο κομμάτι στον προγραμματισμό. Από την αμερικανική τηλεόραση της δεκαετίας του ’50 μέχρι και σήμερα δεν έχουν σταματήσει να απασχολούν παγκοσμίως. Τα τηλεπαιχνίδια, όταν είναι στημένα ωραία και ελκυστικά για τον κόσμο, είναι ένα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι της ψυχαγωγίας στην τηλεόραση.

Ποιο τηλεπαιχνίδι ξεχωρίζετε στην ελληνική τηλεόραση;

Το «5X5» είναι ένα ωραίο τηλεπαιχνίδι, ο «Τροχός της τύχης» είναι σταθερή αξία, το «The Chase» έχει ενδιαφέρον, το «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;» είναι ένα στιβαρό παιχνίδι γνώσεων, το «Rouk Zouk» έχει το κοινό του. Ίσως ξεχωρίζω το «5X5», γιατί το έχω παρουσιάσει κι εγώ ως «Άκου τι είπαν!»...

Οι συνάδελφοί σας σας θεωρούν μετρ στα τηλεπαιχνίδια και σας σέβονται Βαθιά. Είναι ένα ακόμη παράσημο για την καριέρα σας;

Με ευχαριστεί πολύ! Το νιώθω όταν τους Βλέπω και με χαροποιεί, γιατί το κάνω με συνέπεια εδώ και πολλά χρόνια. Έχω αυτοπεποίθηση, ξέρω ότι μπορώ να κάνω καλά τα τηλεπαιχνίδια, αλλά σε κάθε περίπτωση παίζω κι εγώ 100%. Ακόμα και όταν ψυχολογικά δεν είμαι καλά ή νιώθω κουρασμένος ή δεν μου «κάθεται» το παιχνίδι όπως θα περίμενα, το απολαμβάνω πολύ.

ferentinos.jpg

Υπήρξαν, δηλαδή, φορμάτ που δεν σας «κούμπωσαν», όπως περιμένατε;

Στην τηλεόραση πάντα γίνονται τέτοια. Αν με ρωτάτε ποιο τηλεπαιχνίδι μού «κούμπωσε» καλύτερα, θα έλεγα το «Deal».

Είστε ένας παρουσιαστής πολύ καλά διαβασμένος... Είναι ένα από τα στοιχεία της μεγάλης επιτυχίας σας;

Βάζω πάντα ψηλά τον πήχη από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησα. Δεν σταμάτησα να ενημερώνομαι, να Βλέπω πολύ κινηματογράφο, θέατρο θέλω να παρακολουθώ το τι συμβαίνει, να έχω συνεχώς τις κεραίες μου ανοιχτές. Για εμένα ξεκούραση και διασκέδαση, για παράδειγμα, δεν είναι το να πάω σε ένα μπαρ και να πιώ ένα ποτό αλλά να δω δύο ταινίες και να διαβάσω άρθρα. Δεν θέλω να είμαι μονόπλευρος, θέλω να έχω μία γενική πληροφόρηση. Παρακολουθώ ανθρώπους που κάνουν σάτιρα, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό... Όλα αυτά, λοιπόν, με κάνουν να βρίσκομαι στο τώρα. Την ενημέρωση την έχω ανάγκη.

Πηγή Τύπος tv

Φερεντίνος: Όταν η προσωπική μου ζωή δεν ήταν αυτή που ήθελα, η δουλειά λειτουργούσε ως καταφύγιο

Ο Μονομάχος - Δεν έχει ξαναγίνει: Η θρησκευτική ερώτηση που έδιωξε 82 παίκτες

Ο Χρήστος Φερεντίνος πρόδωσε τον γάμο Νίκου Καρβέλα- Έλενας Φερεντίνου;

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved