Κοραλία Καράντη: «Όταν πονάς πολύ… σωπαίνεις»
Media

Κοραλία Καράντη: «Όταν πονάς πολύ… σωπαίνεις»

Επιστροφή στη μικρή οθόνη για την Κοραλία Καράντη, ύστερα από πολλά χρόνια απουσίας με τη σειρά «Famagusta».

Φέτος συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο το 1974 και η δραματική σειρά του Mega εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα της εποχής εκείνης, σε σενάριο της Βάνας Δημητρίου, σκηνοθεσία Ανδρέα Γεωργίου και παραγωγή Κούλλη Νικολάου, έχει καθηλώσει το κοινό.

Famagusta - Καράντη: «Θα υπάρξει ανατροπή στο δικαστήριο - Η Χριστίνα στην πορεία θα...»

Άνθρωπος χαμηλών τόνων με μια μακρά πορεία στο θέατρο και στην τηλεόραση, η Κοραλία Καράντη σπάνια δίνει συνεντεύξεις και, όταν το κάνει, θέλει, όπως λέει η ίδια, να έχει τη δυνατότητα να μιλήσει ειλικρινά.

mpezos-karanti.jpg


«Famagusta σημαίνει "πόλη χωμένη στην άμμο", Αμμόχωστος για τους Κυπρίους. Είναι μια πολύ παλιά πόλη, που γνώρισε μεγάλη ακμή από την εποχή του Βυζαντίου, αλλά και στις ημέρες μας το διάστημα ακριβώς πριν την πάρουν οι Τούρκοι. Στη σειρά παρακολουθούμε την πορεία μιας οικογένειας από τότε που ήρθε αντιμέτωποι με τα τραγικά γεγονότα του πολέμου έως σήμερα. Η Χριστίνα, η ηρωίδα που υποδύομαι, είναι ένας χαρακτήρας ταυτόσημος με κάθε γυναίκα που στιγματίστηκε από τον πόλεμο. Σε πολύ νεαρή ηλικία, στην τουρκική εισβολή, χάνει το πρωτότοκο παιδί της και την ιδιαίτερη πατρίδα της, καταρρακώνεται, αλλά τελικά στέκεται όρθια, συνεχίζει να ζει και να ελπίζει ότι κάποια μέρα θα το ξαναβρεί. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να είσαι γονιός για να νιώσεις πόσο τεράστια είναι η απώλεια ενός παιδιού. Όμως, το πώς αντιμετωπίζει κανείς κάτι τόσο τραγικό είναι απόλυτα υποκειμενικό. Είμαστε περίπλοκα όντα οι άνθρωποι, ειδικά όταν βιώνουμε τόσο καταλυτικές απώλειες και έχουμε τόσο αγωνιώδη ερωτήματα που δεν μπορούν να απαντηθούν. Παλινδρομούμε σε ακραία συναισθήματα. Η ηρωίδα μου, η Χριστίνα, βιώνει στην πορεία της ζωής της τη συντριβή και την απελπισία και τελικά κρατά μέσα της ζωντανή την κρυφή ελπίδα», λέει η ηθοποιός στην Real.

Με συγκίνηση αποκαλύπτει ποιο στοιχείο τη στιγμάτισε κατά τη διάρκεια της έρευνάς της για τον ρόλο.

1675215079614-643655574-karanti-3.jpg

«Τα ιστορικά στοιχεία έχουν πάντα μεγάλο ενδιαφέρον, πάνω από όλα, όμως, νομίζω πως στέκεται κανείς στον ανθρώπινο παράγοντα, στις τραγικές επιπτώσεις που έχουν τα ιστορικά λάθη πάνω στις ανθρώπινες ζωές. Αυτές τις πραγματικές ανθρώπινες μαρτυρίες θα έχουμε την ευκαιρία να τις δούμε δραματοποιημένες μέσα στη σειρά. Είναι βαθύ το τραύμα της εισβολής στην Κύπρο. Εχει πληγεί ανεπανόρθωτα η εθνική μας συνείδηση. Οταν πονάς πολύ, σωπαίνεις».

Κοραλία Καράντη: Αυτός είναι ο κούκλος γιος που έχει αποκτήσει από τον γάμο της με τον Καλημέρη!

Γιώργος Λιάνης: Τι τον συνδέει με τη σειρά του Αντρέα Γεωργίου, Famagusta;

Famagusta - Κοραλία Καράντη: Έτσι έζησε την εισβολή στην Κύπρο το 1974

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved