Η γη της ελιάς: Οι υποθέσεις των επεισοδίων της εβδομάδας
Media

Η γη της ελιάς: Οι υποθέσεις των επεισοδίων της εβδομάδας

Η γη της ελιάς:  Ένας άγριος τσακωμός γίνεται αφορμή να ξεσπάσει διαμάχη ανάμεσα σε Αντωνία, Αλκμήνη και Ισμήνη, ενώ η Αφροδίτη υποψιάζεται ότι ο Μάνος παίρνει ναρκωτικά και το λέει στον Ισίδωρο. Παράλληλα, η Αριάδνη και η Βασιλική έρχονται ακόμα πιο κοντά, ενώ ολοκληρώνεται η δίκη της Χάιδως.

Η Αντωνία και η Αλκμήνη πλακώνονται στο ξύλο μπροστά στην Ισμήνη, η οποία αποφασίζει το τέλος της συνεργασίας τους. Μετά την απόφασή της να τις απολύσει, ο Κωνσταντίνος αναλαμβάνει να τη βοηθήσει νομικά. Παράλληλα, η Αλκμήνη φεύγει από το σπίτι και βρίσκει καταφύγιο στην οικία του Ορέστη, όπου μένει για μερικές ημέρες. Ωστόσο, ενώνει τις δυνάμεις της με την Αντωνία προκειμένου να αντιμετωπίσουν την Ισμήνη.

gh-ths-elias-kentriki.jpg

Οι δυο τους στέλνουν εξώδικο στην κοπέλα, προσπαθώντας να επιστρέφουν στη δουλειά τους. Ο Λυκούργος, τις ενημερώνει πως η συνεργασία τους με την κόρη τους έληξε, αλλά εκείνες απειλούν να την κυνηγήσουν δικαστικά. Από την άλλη, η Αφροδίτη παρατηρεί ότι ο Μάνος εξακολουθεί να συμπεριφέρεται ακραία, παρόλο που οι αιματολογικές εξετάσεις του είναι καθαρές. Ο Ισίδωρος καλεί τη γιατρό και τη ρωτάει για την κατάσταση του γιου του και η απάντησή της τον θορυβεί. Η Αφροδίτη υποψιάζεται ότι ο Μάνος παίρνει αμφεταμίνες και ενημερώνει τον δήμαρχο. Τότε ο Ισίδωρος ρωτάει ευθέως τον Μάνο αν ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά εκείνος το αρνείται. Αμέσως μετά, πηγαίνει έξαλλος στο ιατρείο της και μπροστά στον Χρήστο τής επιτίθεται για αυτά που είπε στον πατέρα του περί ναρκωτικών. Στη συνέχεια, διαβεβαιώνει ξανά τον Ισίδωρο πως δεν έχει καμία σχέση με ουσίες, αλλά εκείνος παραμένει σκεπτικός και καχύποπτος..

Η Βασιλική αποκαλύπτει στην Αριάδνη τα προβλήματα στον γάμο της

vasiliki-gi-elias.jpg

Η δίκη της Χάιδως συνεχίζεται με τις καταθέσεις του Στάθη και της Αθηνάς. Η στιγμή της απολογίας της κατηγορουμένης πλησιάζει και η αγωνία της είναι μεγάλη. Αμέσως μετά, η Μαργαρίτα καταθέτει και λέει τα καλύτερα για τη Χάιδω, αλλά στη συνέχεια τη στριμώχνει ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής. Ακολουθεί η απολογία της Χάιδως και η γυναίκα αφηγείται με συγκινητικό τρόπο όσα έγιναν την ημέρα που σκότωσε τον Σωτήρη Βαφέα στους πορτοκαλεώνες. Ο εισαγγελέας, όμως, είναι καταπέλτης για εκείνη και όλοι είναι ταραγμένοι και τρομερά ανήσυχοι μετά την αγόρευσή του. Η δίκη μπαίνει στην τελική ευθεία με τις αγορεύσεις τις πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης. Η αγόρευση του Λυκούργου κερδίζει τις εντυπώσεις, αλλά η μοίρα της Χάιδως κρέμεται από μια κλωστή. Η ψηφοφορία για την ετυμηγορία ξεκινάει και ο πρώτος ένορκος κρίνει την κατηγορούμενη ένοχη.

xaido-gi-elias.jpg

Εν τω μεταξύ, η Βασιλική και η Αριάδνη έρχονται όλο και πιο κοντά, γεγονός που δίνει μεγάλη χαρά στον Στάθη και στην Ιουλία, Μάλιστα^ η πρώτη τής εκμυστηρεύεται ότι ο γάμος της με τον Φίλιππο δεν πηγαίνει καλά, ενώ παράλληλα αντιλαμβάνεται ότι κάτι τρέχει ανάμεσα στην αδελφή της και στον Χρήστο. Αργότερα, οι δύο κοπέλες κάνουν μία μεγάλη έκπληξη στον Στάθη, χωρίς όμως να ξέρουν κάτι για το παρελθόν του, το οποίο τις φέρνει σε αμηχανία. Την ίδια ώρα, η Αριάδνη προσπαθεί να κρύψει από τον πατέρα της τις επαφές που έχει με την Αφροδίτη, καθώς και ότι ανέλαβε χρέη μαγείρισσας στην κουζίνα της ταβέρνας. Όμως, για κακή της τύχη, ο Στάθης μαθαίνει την αλήθεια και γίνεται έξαλλος.

Η Μαργαρίτα φεύγει από το σπίτι

gi-tis-elias.jpg

Η Αθηνά καθησυχάζει τη Φιλιώ ότι η σχέση της με τον Τζον τελείωσε, ενώ η Μαργαρίτα είναι αντίθετη με την απόφαση της ξαδέλφης της. Την ίδια στιγμή, η ψυχολόγος είναι απαυδισμένη με την αδυναμία του Πότη να καταλάβει τα αυτονόητα και τον διώχνει, ενώ εκείνος προσπαθεί να αναθερμάνει την ερωτική του ζωή με την Άννα. Από την άλλη, η θεοδώρα, ακόμη μία φορά, γυρίζει στο σπίτι λιώμα από το ποτό και η Μαργαρίτα, απογοητευμένη από τη συμπεριφορά της, μετακομίζει στο σπίτι της Αθηνάς για λίγες ημέρες. Εν τω μεταξύ, ο Δημοσθένης θέλει πάση θυσία να γυρίσει η Ασπασία κοντά του και παίζει το τελευταίο του... χαρτί, ενώ η κόρη τους, Ειρήνη, συνειδητοποιεί ότι έχει αρχίσει να αγαπάει βαθιά τον Παρασκευά και το εξομολογείται στη μητέρα της.

Στη συνέχεια, η Ασπασία στριμώχνει τον νεαρό, λέγοντάς του ότι η Ειρήνη σκέφτεται να κάνει οικογένεια και παιδιά. Συγχρόνως, η Αρετή έχει μετανιώσει για τον τρόπο με τον οποίο φέρθηκε στον Λυκούργο και ζητάει από τη Βασιλική να μεσολαβήσει ώστε να αναλάβει εκ νέου την υπόθεσή της. Τελικά, η Μαργαρίτα πείθει τον δικηγόρο να μην αφήσει την υπεράσπισή της, ενώ η Κούλα βρίσκει ακόμα ένα ψέμα και ζητάει κι άλλα χρήματα από την Ασπασία. Παράλληλα, συνεχίζει να αλιεύει πληροφορίες από την Αρετή σχετικά με τη ζωή και τους φίλους της. Την επόμενη ημέρα, η Μαργαρίτα επισκέπτεται την Κούλα στη φυλακή και μιλούν για τη γυναίκα του φούρναρη και όσα υποψιάζεται η γεωπόνος. Μάλιστα, στον δρόμο της επιστροφής, η Μαργαρίτα βλέπει τη φουρνάρισσα σε ένα ύποπτο ραντεβού με έναν εργάτη του πορτοκαλεώνα και ενώνει τα κομμάτια του παζλ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved