Προξενιό - Περλέγκας: «Ο Επιφάνειος φοβάται ότι η Ιουλία θα δολοφονηθεί»
Media

Προξενιό - Περλέγκας: «Ο Επιφάνειος φοβάται ότι η Ιουλία θα δολοφονηθεί»

Μια σκληρή μάχη με τους δύο «εαυτούς» του είναι η ζωή του πρώην φτωχού εργάτη, συζύγου της Χάδως και εραστή της δολοφονημένης Ευγενίας, Ανέστη, με το νυν μοναχό Επιφάνειο, που ερμηνεύει αριστοτεχνικά ο Γιάννος Περλέγκας.

Ο «παλιός εαυτός» ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα εγκλήματα των Προβιών, ενώ ο «νέος εαυτός», με τη συνείδησή του διαμορφωμένη με βάση την αφοσίωσή του στον Θεό, όλα αυτά τα χρόνια παλεύει να «αφοπλίσει» τον Ανέστη.

Ο εξαιρετικός ηθοποιός, σκηνοθέτης, δραματουργός Γιάννος Περλέγκας έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 70 θεατρικές παραστάσεις. Στην τηλεόραση, οι συνεργασίες του μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού: Ο «Σιωπηλός δρόμος» (MEGA), ένα επεισόδιο στη σειρά «Καρτ ποστάλ» (ΕΡΤ1), «Αυτή η νύχτα μένει» πέρυσι και το «Προξενιό της Ιουλίας» φέτος και τα δύο στον ALPHA.

Η μάχη του «καλού» με το «κακό» μες στην ψυχή του ίδιου ανθρώπου, ο οποίος πασχίζει να ξεπεράσει τον πόνο του για το παρελθόν και να συγχωρέσει όσους σκότωσαν τη γυναίκα που αγαπούσε και το αγέννητο παιδί τους, διαλύοντας και τη ζωή του γιου τους Χρήστου, συνιστά μια σπουδαία ερμηνευτική πρόκληση για τον ηθοποιό.

Το προξενιό της Ιουλίας: Ο Γιωργίκης κλείνει την Ιουλία σε ψυχιατρείο

PROXENIO
  • Η Εκκλησία γίνεται κρησφύγετο για τον Ανέστη, από τη στιγμή που χάνει την αγαπημένη του, Ευγενία:

«Το πρώτο κρησφύγετο του Ανέστη, αφού ο Προβιάς ανακάλυψε τη σχέση του με την Ευγενία και τη δεύτερη εγκυμοσύνη της, ήταν η στάνη του Στράτου Ραζίνη. Εκεί κατέφυγε πρώτα ο Ανέστης μέχρι να μπορέσει να σχεδιάσει την κοινή τους απόδραση, διότι σκόπευε να επιστρέψει, ώστε να την πάρει και να φύγουν.

Μετά από λίγο διάστημα, αποπειράθηκε να επιστρέψει και είδε να βγάζουν νεκρή την Ευγενία από το σπίτι. Επέστρεψε -προφανώς σε απόγνωση- στη στάνη του Ραζίνη, φοβούμενος ότι οι Προβιοί θα του φόρτωναν το φόνο της. Σε κάθε περίπτωση πίστεψε πως ο Γιωργίκης τη σκότωσε. Σε συνδυασμό με τις ενοχές του για την απιστία του απέναντι στη Χάδω, φυγαδεύτηκε. Και για να πάψει να κρύβεται ως παράνομος, βρήκε καταφύγιο στο μοναχισμό, έγινε ο Επιφάνειος, κόβοντας τους δεσμούς του με τα εγκόσμια. Περνούν 15 χρόνια και ξαφνικά ο Θεός τού φέρνει στο δρόμο του τον Χρήστο. Έτσι, γίνεται μάρτυρας της ψυχολογικής κατάρρευσης στην οποία έχουν οδηγήσει οι Προβιοί το παιδί, που πιθανόν είναι γιος του. Το σίγουρο είναι πως εκείνος, πλέον, αισθάνεται ότι οφείλει να γίνει πατέρας για εκείνον, είτε είναι βιολογικό παιδί του είτε όχι».

  • Η γνωριμία του Επιφάνειου με την Ιουλία, και ξέροντας τον Γιωργίκη από την καλή και την ανάποδη, τι συναισθήματα του προκαλεί;

«Το γεγονός πως ο Επιφάνειος γνωρίζει ότι η Ιουλία είναι έγκυος από το παιδί του Ραζίνη και παντρεμένη πρόσφατα με τον Προβιό, προφανώς του προκαλεί ανατριχιαστικές σκέψεις, αφού συσχετίζει τη μοίρα της εγκύου Ιουλίας με τη μοίρα
της εγκύου (από τον ίδιο) Ευγενίας.

Γνωρίζει την ιστορία της Ιουλίας και από την ίδια, που του εξομολογήθηκε, και από τον πατέρα του Γρηγόρη αλλά και από τις διηγήσεις του Χρήστου. Ξέρει δηλαδή από νωρίς ότι όλο αυτό το κοκτέιλ είναι εκρηκτικό και μοιραίο, θα έλεγε
κανείς», είπε ο Γιάννος Περλέγκας στον Τηλεθεατή.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved