Ναυάγιο – Μπαλαούρα: Οι εφιαλτικές στιγμές της Πολυξένης και πώς παίρνει τα ηνία
Media

Ναυάγιο – Μπαλαούρα: Οι εφιαλτικές στιγμές της Πολυξένης και πώς παίρνει τα ηνία

Ναυάγιο - Εφιαλτικές στιγμές ζει η Πολυξένη μετά την αποκάλυψη ότι ο άντρας της, Δημήτρης, είναι εγκληματίας.

Η αφοσιωμένη μάνα και σύζυγος, που ζούσε μέσα στην άγνοια, αποφασίζει να αναλάβει δράση. Δεν εγκαταλείπει τον άντρα της, καθώς έχουν δύο κόρες σε ηλικία γάμου και το διαζύγιο θα είχε αντίκτυπο στην κοινωνία, αλλά θα επιβάλει πλέον στο σπίτι τους δικούς της κανόνες και αξίες.

Γιολάντα Μπαλαούρα για το «Ναυάγιο»: «Στην Πολυξένη βρίσκω στοιχεία από την μάνα μου»

to-navagio.jpg

Η Γιολάντα Μπαλαούρα μιλά για όλα!

Το παρελθόν του άντρα της έρχεται σαν τσουνάμι, συντρίβονται ανθρώπους και σχέσεις;

«Πριν από τη δεκαετία του ’60 έχει προηγηθεί ο Εμφύλιος Πόλεμος και η Κατοχή. Οι άνθρωποι έζησαν τόσο δύσκολα που δεν μπορούμε να το διανοηθούμε στη σημερινή εποχή. Καθώς είμαστε προϊόντα της εποχής που ζούμε, είναι λογικό να ήταν σκληροί, προσπαθώντας να επιβιώσουν με κάθε τρόπο. Ένα τέτοιο σκληρό παρελθόν κουβαλάει και ο Δημήτρης. Οι ανήθικες πρακτικές επιβίωσης του συζύγου της μόνο πόνο μπορούν να προκαλέσουν όχι μόνο στην Πολυξένη αλλά και στις κόρες τους. Και όταν υπάρχει απόλυτη άγνοια για την ανηθικότητα των πεπραγμένων ενός ανθρώπου με τον οποίο έχεις αποκτήσει οικογένεια και ζεις μαζί του, η σύγκρουση των αξιών του καθενός είναι αναπόφευκτη».

Μετά την αποκάλυψη από τον Άγγελο για το ποιόν του άντρα της, το κάψιμο του σπιτιού τους για χρέη και το θάνατο των γονιών του, τι νιώθει η Πολυξένη; Πώς διαχειρίζεται αυτή την κατάσταση;

«Το να ανακαλύπτεις ότι ο άνθρωπός σου είναι εγκληματίας είναι από μόνο του ένα σοκαριστικό γεγονός. Για να αποδεχτείς μια τέτοια ιστορία και να μπορέσεις να τη διαχειριστείς, υπάρχουν πολλά στάδια. Είναι σαν το πένθος. Έκπληξη, άρνηση, θυμός, οδύνη, αποδοχή. Μετέπειτα πώς θα επιβιώσει κάποιος μέσα από αυτό. Πώς θα κρατήσει όρθιο αυτό το σύστημα οικογένειας, γνωρίζοντας αυτή τη φορά όλες τις ρωγμές και τα λάθη. Δεν ξέρω αν θα τον έγκαταλείψει. Μην ξεχνάμε πως έχει δυο κόρες σε ηλικία γάμου. Και εκείνες τις εποχές τα διαζύγια ήταν στίγμα όχι μόνο για τους διαζευγμένους αλλά και για τα παιδιά Τους. Το τι θα πει ο κόσμος καθόριζε συμπεριφορές και ζωές».

balaoura-navagio.jpg

Η Πολυξένη θα τηρήσει το τηλεσίγραφο που έδωσε στον άντρα της για το χωρισμό ή θα καταφέρει να την τιθασεύσει με οποιοδήποτε μέσο;

«Η Πολυξένη αναγκάζεται από τα γεγονότα να ανακαλύψει τη δύναμη που έχει μέσα της. Επειδή η ίδια από τη στόφα της έχει ηθικούς κώδικες και αξίες, θα προσπαθήσει και να τους επιβάλει. Δεν ξέρω αν θα χωρίσει, αλλά το ότι θα πάρει την κατάσταση στα χέρια της αυτό το θεωρώ πιο λογικό. Και το λέω γιατί προσπαθώ να σκεφτώ τις αντιδράσεις της σύμφωνα με τους κανόνες της εποχής όπου ζει».

Θύμα και η κόρη της που έχασε τον αγαπημένο της εξαιτίας του πατέρα της;

«Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα. Αυτό ακριβώς βιώνει όχι μόνο ή Βάσω αλλά και η Λίνα. Είναι σαφώς άδικο τέσσερα νέα παιδιά που αγαπιούνται να μην μπορούν να ζήσουν έτσι όπως θέλουν, επειδή υπάρχει ένα σκοτεινό παρελθόν που τα ίδια δεν φέρουν καμία ευθύνη για αυτό».

to-navagio-to-telos-tou-dimitri-mathainoun-oloi-pos-einai-egklimatias_1715158309.jpg

Ο Δημήτρης κλονίζεται από τα αποκαλυπτήρια ή συνεχίζει ακάθεκτος και χωρίς οίκτο;

«Όσο και να κλονίζεται ποτέ δεν μπορείς να μάθεις νέα κόλπα σε ένα γέρικο σκυλί. Το λέει και η παροιμία. Ο Δημήτρης έχει μάθει να κάνει τις δουλειές του με το δικό του τρόπο. Το αν θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο εξαρτάται από το πώς θα διαχειριστεί τον εαυτό του με τα νέα δεδομένα που υπάρχουν στη ζωή του. Τώρα όλοι ξέρουν και ποιος είναι και τι κάνει και πώς το κάνει».

Πηγή Τηλεθεατής

Γιολάντα Μπαλαούρα: «Ήταν να ταξιδέψω με το μοιραίο τρένο στα Τέμπη, αλλά έφυγα μία μέρα πριν...»

Ναυάγιο-Γιολάντα Μπαλαούρα: «Υπάρχουν & σήμερα γυναίκες σαν την Πολυξένη που κάνουν τα στραβά μάτια»

Γιολάντα Μπαλαούρα: Η πιο δύσκολη σκηνή που γυρίσαμε στο «Ναυάγιο» ήταν...

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved