«Δεν είχα στο μυαλό μου να γίνω σταρ. Στη Βουγιουκλάκη χρωστάω πολλά»

Αλίκη Βουγιουκλάκη

Media

«Δεν είχα στο μυαλό μου να γίνω σταρ. Στη Βουγιουκλάκη χρωστάω πολλά»

Στο πλατό του «Πάμε Δανάη!» βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Μάκης Δελαπόρτας και μίλησε για την καριέρα και τη ζωή του, αλλά και την πορεία του παράλληλα με τους σταρ του τότε ελληνικού κινηματογράφου.

«Κάποια πράγματα είναι γραμμένα στη ζωή, το έχω ξαναπεί, είναι καρμικά. Ήταν γραμμένο σε μένα δίπλα από το σπίτι μου να χτιστεί ένα θερινό σινεμά. Αυτό καθόρισε τα πάντα στη ζωή μου. Ήμουν 4 ετών όταν χτίστηκε αυτό το σινεμά και εγώ όλα τα καλοκαίρια της παιδικής μου ηλικίας τα πέρασα σκαρφαλωμένος στον μαντρότοιχο αυτού του σινεμά. Τα ταξίδια μου ξεκίνησαν από τότε στο πανί της μεγάλης οθόνης. Εγώ πρόλαβα τους σταρ εκείνης της περιόδου στο θέατρο».

«Ξεκινώντας εγώ στο θέατρο σε ηλικία 17 ετών, είχα μια απέραντη αγάπη για όλους αυτούς τους ηθοποιούς και έναν απέραντο σεβασμό. Αυτόν τον σεβασμό τον είδαν από την αρχή σε μένα, ήμουν από τα καλά παιδιά του θεάτρου, δε δημιούργησα ποτέ πρόβλημα. Δεν είχα στο μυαλό μου να γίνω σταρ. Αυτά έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο ότι αυτοί οι άνθρωποι με εμπιστεύονταν και με ήθελαν στο καμαρίνι τους. Λίγο αργότερα όταν η Αλίκη είδε σε μένα, γιατί σε εκείνη χρωστάω πολλά πράγματα, ότι γράφω καλά, εκεί ξεκίνησε η ιδέα και μου είπε ότι θέλει εγώ να κάνω την πρώτη φωτοβιογραφία της. Έτσι ξεκίνησε», συμπλήρωσε.

Και τόνισε:«Στο θέατρο μέσα, εγώ απέκτησα οικογένεια, τους αγαπώ. Κάθε φορά που τελειώνει μία σεζόν με πιάνουν τα κλάματα και καταλαβαίνω πως για τους άλλους οι φιλίες του θεάτρου είναι της μίας σεζόν. Αυτό με πλήγωνε πάντα εμένα. Είχα έναν συναισθηματισμό με τους ανθρώπους».

Ο ηθοποιός μίλησε για τη διαδικασία συγγραφής των βιβλίων του.

«Οι φωτογραφίες είναι δικό μου υλικό και από τους ίδιους τους καλλιτέχνες ή από συλλέκτες. Εγώ τα συγκέντρωσα και έτσι έγιναν αυτά τα βιβλία. Ξεκινώντας να κάνω τις πρώτες μεγάλες βιογραφίες, βλέποντας όλοι οι άλλοι τη δουλειά μου που ήταν άψογη, ήθελαν οι ίδιοι να γίνουν οι βιογραφίες τους από μένα».

Ο καλλιτέχνης θα περιοδεύσει το καλοκαίρι ανά την Ελλάδα με το νέο του βιβλίο «Η χρυσή δεκαετία του ‘60».

«Υπάρχει η αγάπη του κόσμου για αυτήν την εποχή. Η εποχή του ’60 στιγμάτισε όλους μας. Όσο και να προχωράμε μπροστά, η εποχή του ’60 έχει στιγματίσει όλη την Ελλάδα. Έγιναν τότε μικρά θαύματα στην τέχνη, τον πολιτισμό. Αυτή η δεκαετία είναι και η αγαπημένη η δική μου. Η λάμψη αυτών των ανθρώπων και η μαγεία τους είναι πως δεν έκαναν αυτήν τη δουλειά για να γίνουν σταρ, πέρα από την Αλίκη που το star system το έχτισε αυτή στην Ελλάδα. Οι άλλοι πήγαιναν γιατί τους άρεσε πολύ αυτό που έκαναν και πάρα πολλοί για το μεροκάματο. Το star system της εποχής ήθελε τις κόντρες, τις δημιουργούσε».

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved