
Σαντορίνη-Σεισμός: Καρέ καρέ η στιγμή που χτυπούν τα 5 Ρίχτερ σε live μετάδοση -«Το γράφουμε αυτό;»
Στις 4 Φεβρουαρίου 2025, η Σαντορίνη επλήγη από έναν ακόμη σεισμό, αυτή τη φορά μεγέθους 5 Ρίχτερ, ο οποίος καταγράφηκε ζωντανά κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής μετάδοσης.
Η δημοσιογράφος Ευλαμπία Ρέβη, παρουσιάστρια της εκπομπής «Όπου υπάρχει Ελλάδα» στον ΣΚΑΪ, βρισκόταν σε ένα από τα υψηλότερα σημεία του νησιού μαζί με συνεργάτες της και έναν κάτοικο, όταν σημειώθηκε η σεισμική δόνηση. Στο βίντεο, ακούγεται να λέει:
«Είναι πολύ δυνατό. Το γράφουμε αυτό; Βιώνουμε πολύ έντονα τη σεισμική δραστηριότητα εδώ» είπε η δημοσιογράφος, εμφανώς ταραγμένη, με τον κάτοικο να σχολιάζει: «Αυτό κόβει τοίχους ε;... Είναι απ' τους πιο δυνατούς που έχει κάνει μέσα στην ημέρα».
Στην ίδια εκπομπή τοποθετήθηκε εθελοντής της Πολιτικής Προστασίας: «Η κινητοποίηση των Αρχών καλώς έγινε. Είμαστε μέρος του σχεδίου κι εμείς. Είναι ίσως η πρώτη φορά που το κράτος έδρασε προληπτικά. Ένας τεκτονικός σεισμός δεν μπορεί να αποφευχθεί, όπως λένε και οι ειδικοί. Δεν περιμένουν κάτι φοβερό, αλλά καλώς είναι όλοι εδώ. Αν γίνει κάτι φοβερό, να είμαστε όλοι έτοιμοι. Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος».
Μετά τον σεισμό των 5 Ρίχτερ, ακολούθησαν αρκετές μετασεισμικές δονήσεις, με μεγέθη που κυμαίνονταν από 2,8 έως 3,9 Ρίχτερ, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους. Οι αρχές προχώρησαν σε απαγόρευση πρόσβασης σε τρεις περιοχές λόγω κατολισθήσεων που προκλήθηκαν από τις συνεχείς δονήσεις.
Ρέβη – Κουρδής: Πρόκληση είναι να αναδείξεις όλα αυτά που απασχολούν τους κατοίκους

Ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε ότι ο σεισμός των 5 Ρίχτερ ήταν ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί έως τώρα στην περιοχή, αλλά τον χαρακτήρισε μικρό.
Οι αρχές συνεχίζουν να παρακολουθούν την κατάσταση, ενώ έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα για την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.
«Έχει ψυχολόγους δίπλα»: «Πάγωσε» η Ρέβη on air-«Δυστυχώς, ωραία πόλη αλλά ο κόσμος ό,τι χειρότερο»