Με τρεμάμενη φωνή ο Γιάννης Πρετεντέρης για τον Σαββόπουλο: «Δυσκολεύομαι πολύ αυτή τη στιγμή»
Απόψε (22/10), στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA με τη Ράνια Τζίμα, ο Γιάννης Πρετεντέρης απηύθυνε με λόγια φορτισμένα συγκίνηση και σεβασμό τη δημόσια αποχαιρετιστήρια αναφορά του στον σπουδαίο Διονύση Σαββόπουλο, ο οποίος «έφυγε» σε ηλικία 81 ετών.
Ο δημοσιογράφος, εμφανώς επηρεασμένος από το γεγονός, δεν κατάφερε να κρύψει τη συγκίνησή του.
Το συγκινητικό αντίο του Χατζηγιάννη στον Σαββόπουλο: «Οι χοροί θα κρατήσουν για να σε θυμίζουν»
“Πάντως εγώ δυσκολεύομαι πολύ αυτή τη στιγμή, ειλικρινά σας το λέω. Είναι κάτι δεν θα ήθελα να το είχα ζήσει. Ειλικρινά, αυτό που ζούμε τώρα” ομολόγησε, με φωνή τρεμάμενη.
Στη συνέχεια εξήγησε τι σήμαινε για τον ίδιο και για τον κόσμο ο Σαββόπουλος:
“Ο Διονύσης είναι οικογένειά μας. Μας οδήγησε πέντε δεκαετίες. Και στις δεκαετίες αυτές μας μίλησε όλες τις γλώσσες, ήταν πολύγλωσσος ο Διονύσης. Με την έννοια ότι μας μιλούσε με διαφορετική γλώσσα στον καθένα μας. Υπήρξε ένας άνθρωπος που ήταν πάνω από οτιδήποτε συμβαίνει στη σε μια χαμηλή καλλιτεχνικότητα. Ήταν άνθρωπος με ευαισθησίες, με αγάπες, χωρίς αντιπάθειες. Δεν τον θυμάμαι ποτέ να έχει πει μια κακή κουβέντα για κάποιον. Ποτέ”.
Και κατέληξε με μια προσωπική εξομολόγηση:
“Μπορεί να πει μια πλάκα για κάποιον αλλά κακή κουβέντα ποτέ. Ήταν ένας γενναιόδωρος άνθρωπος, μεγαλόψυχος, θαραλλέος και κυρίως ήταν ο κηδεμόνας μας. Μας οδήγησε από την εφηβεία στην ενηλικίωση, στην ωριμότητα, στις υποχρεώσεις, στους γάμους, σε ό,τι θέλεις. Και σε κάθε τέτοια ευκαιρία, στο τέλος τραγουδάγαμε”, είπε με «σπασμένη» φωνή ο κ. Πρετεντέρης, σε μια στιγμή που τα λόγια του έκρυβαν όλα όσα δεν μπορούν να ειπωθούν εύκολα.