Λιάγκας για Σμαραγδή: «Αχ, τέτοια μέρα δεν θέλω να ανοίξω μέτωπα... τον έχουν “μπασκλασαρία”»
Με αφορμή τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή, ο Γιώργος Λιάγκας τοποθετήθηκε δημόσια, σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο –όπως υποστήριξε– αντιμετωπίζεται ο σκηνοθέτης από ένα κομμάτι του καλλιτεχνικού κόσμου.
Ο παρουσιαστής δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του, τονίζοντας πως η κριτική που δέχεται ο δημιουργός δεν αφορά μόνο το έργο του, αλλά συνδέεται και με ιδεολογικές διαφορές:
. Υπάρχει μια αριστερίλα που τον πολεμάει. Ο χώρος της τέχνης είναι αριστεροκρατούμενος και όταν πας να κάνεις κριτική στην Αριστερά είσαι persona non grata».
Στη συνέχεια, ο Γιώργος Λιάγκας έκανε λόγο για συγκεκριμένες ομάδες εντός του χώρου που, κατά τη γνώμη του, έχουν βάλει στο περιθώριο τον σκηνοθέτη:
«Ο Σμαραγδής, που δεν κλείνει το μάτι στην Αριστερά, τον έχουν “μπασκλασαρία” κάποιοι αριστεροί σκηνοθέτες, σε παρεάκια, δεν τον έχουν και πολύ αγαπητό».
Ολοκληρώνοντας τη σκέψη του, αναφέρθηκε και στη θεματολογία των έργων του Γιάννη Σμαραγδή, υποστηρίζοντας πως αυτή αποτελεί βασικό λόγο για την απόρριψη που δέχεται:
«Επειδή η Αριστερά δεν έχει το “πατρίς, θρησκεία, οικογένεια”, λένε: ‘Ε, τώρα, τι να πάει να κάνει ένας ποιοτικός ηθοποιός σε ταινία του Σμαραγδή;’».
Οι δηλώσεις του παρουσιαστή άνοιξαν εκ νέου τη συζήτηση γύρω από τις ιδεολογικές ισορροπίες στον χώρο της τέχνης και τον τρόπο που αυτές επηρεάζουν την αποδοχή ή την απόρριψη δημιουργών.