Ψήνουν και τo Πάσχα
Media

Ψήνουν και τo Πάσχα

Μεγάλη εβδομάδα με γευστικούς πειρασμούς από τη Ρόδο θα κάνουμε στον ALPHA με το ''Κάτι ψήνεται''. Μάλιστα οι πέντε υποψήφιοι αυτής της εβδομάδας, ο Μανώλης, η Ελένη, η Γιώτα, ο Μερκούρης και η Τούλα θα ετοιμάσουν συνταγές, προσαρμοσμένες στα ήθη και έθιμα της παράδοσης. Η αυλαία της εκπομπής θα πέσει την Κυριακή του Πάσχα με το γιορτινό τραπέζι της Λαμπρής.

Τη Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου τη μαγειρική αυλαία της εβδομάδας ανοίγει ο Μανώλης.
Ο Μανώλης είναι ένας …ερωτευμένος τορναδόρος. Λατρεύει τη γυναίκα του, τη δουλειά του και... τα κρύσταλλα. Στην κουζίνα έχει τη σειρά του.
Την Μ. Τρίτη 19 Απριλίου το δεύτερο δείπνο της παρέας οργανώνει η Ελένη.
Οικοδέσποινα της Μεγάλης Τρίτης είναι μία παθιασμένη λαογράφος. Η Ελένη, μανούλα δυο παιδιών, δασκάλα παραδοσιακών χορών και περήφανη Δωδεκανήσια από τη Νίσυρο. Στη Ρόδο ζει εδώ και αρκετά χρόνια και λατρεύει τη δουλειά της.

Την Μ. Τετάρτη 20 Απριλίου στη κουζίνα μπαίνει η Γιώτα.
Τη Μεγάλη Τετάρτη μαγειρεύει αλάδωτα η Γιώτα, μάνα τριών αγοριών. Η ζωή της Γιώτας είναι γεμάτη εικόνες με την υπογραφή της. Φωτογραφίες και αγιογραφίες στο σπίτι της υπάρχουν παντού. Ναι-ναι, και αγιογραφίες!

Την Μ. Πέμπτη 21 Απριλίου τη μαγειρική κουτάλα πιάνει ο Μερκούρης.
Ο Μερκούρης είναι ασφαλιστικός σύμβουλος και γνωστός σε όλα τα καλά στέκια της Ρόδου. Εκτός από τις αγαπημένες του ροδίτικες συνταγές, πειραματίζεται και με άλλα εδέσματα στην κουζίνα.
Τι νηστίσιμο θα παίξει στο δικό του τραπέζι;

Την Κυριακή του Πάσχα 24 Απριλίου μαγειρική αυλαία ρίχνει η Τούλα, μάνα δυο κοριτσιών, που γεννήθηκε στην Αυστραλία και σήμερα ζει στο Λαδικό της Ρόδου. Στο όμορφο σπίτι της θα φιλοξενήσει το τελευταίο δείπνο της πασχαλινής εβδομάδας. Η ίδια έχει αναλάβει το ψήσιμο του οβελία και τη δύσκολη αποστολή να οργανώσει το τραπέζι της Λαμπρής.
Πόσο ικανή θα αποδειχθεί, ώστε οι καλεσμένοι της να κάνουν ένα αξέχαστο ελληνικό Πάσχα;
Πηγή:tvzapping

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved