Media

Σάλος με το τραγούδι για την αυτοκτονία ενός ανάπηρου- Η απάντηση της τραγουδίστριας

Gossip-tv Team

Σάλος έχει ξεσπάσει εδώ και λίγες μέρες με την απόφαση της Αννίτας Κωνσταντίνου να ερμηνεύσει στον 22ο Διαγωνισμό Κυπριακού Τραγουδιού το «Η Ιστορία του Σταμάτη».

Οι στίχοι βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα και αναφέρουν πως ο Σταμάτης, γυρνώντας από τον πόλεμο, ενημέρωσε με γράμμα τους γονείς του ότι θα μείνει σε ένα φίλο του, αποκρύπτοντας το ότι είχε χάσει το πόδι και το χέρι του. Όταν οι γονείς ανακάλυψαν ότι το παιδί τους ήταν ανάπηρο, το απέρριψαν, με αποτέλεσμα ο Σταμάτης να αυτοκτονήσει. Τα παράπονα από τους τηλεθεατές ήταν πολλά και έτσι η κυπριακή Αρχή Ραδιοτηλεόρασης έστειλε επιστολή στο ΡΙΚ, επισημαίνοντας πως οι στίχοι θίγουν άτομα με ειδικές ανάγκες και περιγράφουν μία επικίνδυνη συμπεριφορά, η οποία μπορεί να βρει μιμητές.
Την αντίδρασή της έδειξε και η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου, με τον πρόεδρό της να δηλώνει πως είναι απαράδεκτο να προβάλλεται η απόρριψη των ατόμων με αναπηρίες και η κατάληξη σε αυτοκτονία.
Η Αννίτα Κωνσταντίνου από την πλευρά της τοποθετήθηκε μέσα από το facebook και εξήγησε πως πήρε την απόφαση να πει αυτό το τραγούδι: «Ο λόγος που επέλεξα να ερμηνεύσω αυτό το τραγούδι είναι για να περάσω το μήνυμα ότι πρέπει να αποδεχόμαστε τους ανθρώπους για την αναπηρία τους, για τις σεξουαλικές τους επιλογές και γενικότερα για τον τρόπο που επιλέγει ο καθένας να ζήσει τη ζωή του είτε πρόκειται για δική του επιλογή, είτε πρόκειται για κάτι που συνέβη και δεν το επέλεξε ο ίδιος. Η δική μας ευχή είναι να βάλουμε το λιθαράκι μας ούτως ώστε να παροτρύνουμε όλους τους γονείς να στέκονται δίπλα από τα παιδιά τους ανεξάρτητα με το “τι θα πει ο κόσμος”... Όταν εντοπίζεται ένα πρόβλημα στην κοινωνία είναι καθήκον μας να συμβάλουμε με τον δικό μας τρόπο για να προσπαθήσουμε να πάρουμε την κοινωνία μας μπροστά. Αν δεν προβάλεις ένα πρόβλημα πως είναι δυνατόν να βρεις την λύση του; Αποκρύπτοντας και αποσιωπώντας το; Αυτή και μόνο είναι η ειλικρινής μας πρόθεση μέσα από αυτό το τραγούδι, να παρακινήσουμε όλους τους γονείς και γενικότερα όλους τους ανθρώπους να στέκονται δίπλα από τους ανθρώπους που αγαπάνε ΟΠΟΙΑΣ φύσης και αν είναι το πρόβλημα τους»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved