Media

Δίκη Φιλιππίδη: Τι δήλωσαν οι δικηγόροι των δυο πλευρών μετά το τέλος της πρώτης συνεδρίασης

Ράνια Θεοδωρακοπούλου

Δίκη Φιλιππίδη: Την Παρασκευή (1-04) θα συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία με την πρώτη μάρτυρα κατηγορίας να συνεχίζει την κατάθεσή της.  

Λίγο μετά τις 08:00 σήμερα (28/3) το πρωί έφτασε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο Πέτρος Φιλιππίδης προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, καθώς έχει καταγγελθεί ότι βίασε μία συνάδελφο του, ηθοποιό, το 2008, και μάλιστα δύο φορές και ότι αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο, το 2010 και το 2014.

Λίγο μετά το μεσημέρι στις 15.30 η πρώτη συνεδρίαση έλαβε τέλος.

«Δώσαμε νομική μάχη προκειμένου η δίκη να διεξαχθεί με ανοιχτές τις θύρες, ώστε να μπορεί η κοινή γνώμη να πληροφορηθεί τι έχει συμβεί. Δυστυχώς, οι πολλές αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε η καταγγέλλουσα δεν θα γίνουν ποτέ γνωστές», δήλωσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος από την πλευρά του.

Θυμίζουμε πως ομόφωνα δεκτό το αίτημα για κατάθεση κεκλεισμένων των θυρών των δύο εκ των τριών θυμάτων στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, αποφάσισε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, αφού πρώτα είχε δημιουργηθεί τεράστια ένταση.

Από την πλευρά του ο συνήγορος της δεύτερης καταγγέλλουσας, Ζαχαρίας Σαλούστρος δήλωσε: «Εμείς διαφωνήσαμε με το αίτημα κεκλεισμένων των θυρών. Σίγουρα η πελάτισσα μου θα υποστεί ιδιαίτερη ψυχική ταλαιπωρία, όμως είναι μια δίκη που αφορά όλους μας, που αφορά τη θέση της γυναίκας στον εργασιακό χώρο και αφορά και στο κίνημα metoo. Είμαστε αποφασισμένοι να είναι όλα σε δημοσιότητα ώστε να φανεί στον θεατρικό χώρο και το συμβαίνει με τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο», ανέφερε ο κ. Σαλούστρος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved