Media

Ταραμπάνκο: Μίλησε πρώτη φορά για το αυτοάνοσο από το οποίο πάσχει: «Έχουμε ψωρίαση, τι να κάνουμε;»

Gossip-tv Team

Από την ηλικία των 13 ετών, όπως αποκάλυψε η ίδια η Κάτια Ταραμπάνκο έχει διαπιστώσει πως πάσχει από ψωρίαση, ένα θέμα ταμπού που υπάρχει ακόμα και σήμερα.

Η όμορφη νικήτρια του δεύτερη GNTM και πρώην Survivor βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «Ζήσε αλλιώς» και μίλησε ανοιχτά για την αυτοάνοση ασθένεια από την οποία πάσχει και η οποία αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ζωής της την έχει ταλαιπωρήσει.

Όπως είπε, διαγνώστηκε με ψωρίαση όταν ήταν ακόμα 13 ετών, τότε που τα έδινε όλα στα αθλήματα με τα οποία ασχολούταν.

tarabanko-2.jpg

Η διάγνωση και τα έντονα συμπτώματα τη φρέναραν για λίγο από τις δραστηριότητές της όμως όπως είπε, έμαθε να ζει με αυτή την αυτοάνοση ασθένεια για την οποία επεσήμανε πολλές φορές, πως παρόλο που είναι ταμπού ακόμα και στις μέρες μας, παραμένει μη μεταδοτική.

«Με το που βγήκε πρώτη φορά η ψωρίαση κατευθείαν το επικοινώνησα στους γονείς μου. Εγώ ήμουν με τον πατέρα μου ταξίδι με ιστιοπλοϊκά στο Αιγαίο, δούλευα. Πίστεψε ότι είναι αλλεργία από τον ήλιο» είπε και συνέχισε:

«Είναι αλλεργία από τη θάλασσα. Δεν έδωσα σημασία. Με το που γύρισα στην Αθήνα άρχισα να το ψάχνω γιατί άρχισε και απλωνόταν. Δεν ήταν μόνο στους αγκώνες και στα άκρα, ήταν παντού, ήταν ιδιαίτερο, περίεργο. Με αποτέλεσμα να τρέχουμε από γιατρούς σε γιατρούς, δερματολόγους. Δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι ακριβώς ήταν. Με τα εξαφανίστηκε μόνο του με κάτι κρέμες. Σταγονοειδής ψωρίαση, έτσι μου το είχαν πει».

tarabanko.jpg

Και τόνισε: «Η επόμενη φορά που εμφανίστηκε ήταν μετά το ταξίδι μου στην Ινδία ήμουν 19. Είχα πάρει 12 κιλά, οπότε το πυροδότησε. Επειδή πήγαινα σε γιατρούς για 6 μήνες ήμουν off από τη δουλειά. Γιατί είναι φυσιολογικό ένας φωτογράφος να μη θέλει να κάνει ρετούς σε ένα σώμα γεμάτο σπυράκια. Με βοήθησε η ομοιοπαθητική, με κάτι σταγόνες που είχα βρει. Κάπως έτσι πέρασε. Ήμουν χάλια ψυχολογικά. Ήταν καλοκαίρι και ήμουν με κλειστά ρούχα».

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved