Eurovision: Μέλος της ελληνικής αποστολής αποκαλύπτει τους... κρυφούς άσους στο μανίκι της Ντούσκα
Eurovision

Eurovision: Μέλος της ελληνικής αποστολής αποκαλύπτει τους... κρυφούς άσους στο μανίκι της Ντούσκα

Eurovision 2019: Η έχουσα την καλλιτεχνική επιμέλεια της ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision αποκαλύπτει όλα όσα ετοιμάζει για την Κατερίνα Ντούσκα, η οποία, θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη σκηνή του Τελ Αβίβ.

H Έφη Γούση, η οποία εργάζεται ως σκηνοθέτης σε θεατρικά έργα και ταινίες μικρού μήκους και έχει επιμεληθεί την σκηνική εμφάνιση του Γιώργου Μαζωνάκη σε νυχτερινό κέντρο, αναλαμβάνει χρέη creative director της ελληνικής συμετοχής στον μουσικό διαγωνισμό.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της μίλησε για τον ρόλο της, την σκηνική παρουσία της Ελληνίδας εκπροσώπου και τα ρούχα που θα φορέσει on stage η Κατερίνα Ντούσκα.

Από το Παρίσι στην Ελλάδα λόγω Eurovision;

Είχα φύγει πριν από λίγους μήνες στο Πά­ρισι, για να προσπαθήσω να κάνω μιαι έναρξη εκεί, επέστρεψα για το project της Eurovision και σχεδιάζω να φύγω και πάλι.

Γνωρίζατε την Κατερίνα Ντούσκα προτού γίνετε συνεργάτες;


‘Ηξερα τη δουλειά της γιατί είναι ένα κορί­τσι που μου είχε κάνει εντύπωση, τόσο.ή δια όσο και τα τραγούδια της. Προσωπίκά όμως δεν γνωριζόμασταν, παρά μόνο ιντερνετικά. .

Περιγράψτε μας τον ρόλο που έχετε αναλάβει σε ό, τι αφορά τον διαγωνισμό της Eurovision.

Είμαι η creative director της συμμετο­χής. Εχω αναλάβει δηλαδή όλη την εικό­να της εκπροσώπησης μας, από το βίντεο μέχρι και το staging στο Τελ Αβίβ στις 14 Μαΐου στή σκηνοθεσία και στο art.

Ποιοι θα είναι οι συνεργάτες σας σε αυτήν την αποστολή στο Τελ Αβίβ;

Είμαι πολύ χαρούμενη που συνεργάζομαι με την Ιωάννα Τουμπακάρη, τη χορογρά­φο μας. Ο Περικλής Μαθιέλης επιμελεί­ται τα φώτα, η Σεσίλ Ιγγλέση έχει αναλά­βει τα κοστούμια των χορευτριών και των vocals. Στο stage μαζί με την Κατερίνα θα δούμε τα κορίτσια Δήμητρα Βλάχου, Φάνια Γρηγορίου, Ευγενία Λιάκου, Ελένη Ποτατζίδου και Εράσμια Μαρκίδη.

Μπήκατε στη διαδικασία να πα­ρακολουθήσετε παλαιότερες εμφα­νίσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτε­χνών στη σκηνή της Ευrovision;

Ναι, παρακολούθησα για να δω σε τι ση­μείο βρίσκεται ο διαγωνισμός και ποιες είναι οι απαιτήσεις. Κυρίως δηλαδή για τεχνικά θέματα που θα με βοηθούσαν.

Το βιντεοκλίπ, του οποίου εσείς είχατε τη σκηνοθετική επιμέλεια, εί­χε στοιχεία αναγεννησιακού στυλ. Κάτι ανάλογο θα δούμε και στην εμ­φάνιση της Ελληνίδας εκπροσώπου μας επί σκηνής;

Ο κώδικας, ναι, θα είναι κοινός.

Ποιο είναι το οπτικοποιημένο μήνυ­μα του «Βetter Love» και ποιο θα είναι το σκεπτικό της όλης εμφάνισης;

Προσπαθώ κάθε φορά να έχω ανοιχτά μηνύματα, μου αρέσει να δίνω το έναυ­σμα για να κάνει ο κάθε θεατής τη δική του προβολή, τη δική του ερμηνεία, έτσι νιώθω ότι η εικόνα γεννιέται ξανά και ξανά. Δεν ήθελα" να περιορίσω λοιπόν την αγάπη ανάμεσα σε μια ερωτική ιστορία ενός ζευγαριού, αλλά να ανοίξει η κλίμα­κα της σε αυτό που αξίζει ο καθένας μας. Δυστυχώς, πολλές γυναίκες παλεύουν ακόμα και σήμερα για ίσα δικαιώματα, και έχω βρεθεί κι εγώ αρκετές φορές σε αυ­τήν τη θέση. Τόσο στο βίντεο όσο και στη σκηνή, λοιπόν, ο κώδικας είναι κοινός: γυναίκες, άχρονες στο τότε και στο τώρα, όλες μαζί πιστεύουν, προσδοκούν, μάχο­νται, αξίζουν μια ανώτερη αγάπη.

Αληθεύει ότι οι Deux Hommes θα είναι αυτοί που θα αναλάβουν να ντύσουν με μια δημιουργία τους την Κατερίνα Ντούσκα;

Ναι, οι Deux Hommes έχουν αναλάβει το κοστούμι της Κατερίνας και είναι δύο άνθρωποι που κάνουν πράξη το σύνολο της ιδέας.

Ti άλλο κά­νετε αυτήν την περίοδο και ποια τα σχέδια σας;

Συμμετέχω τον Ιούνιο σε μία ομαδική έκ­θεση στο Μιλάνο (Sublimations Milano2019) με επιμελήτρια τη Rodica Tanase και σχεδιάζω να φύγω και πάλι στο εξω­τερικό για να μπορώ να έχω μια ευκαιρία να εξελίξω τη δουλειά μου.

Πηγή: TV Έθνος

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved