Eurovision 2013: Ο Γιώργος Παπαδοπούλος αποκαλύπτει τον πραγματικό λόγο που είπε «όχι» στην εκπροσώπηση της Κύπρου!
Eurovision

Eurovision 2013: Ο Γιώργος Παπαδοπούλος αποκαλύπτει τον πραγματικό λόγο που είπε «όχι» στην εκπροσώπηση της Κύπρου!

Δημοσιεύματα, φήμες, αλήθειες, ψέματα... πολλά τα σενάρια για την εκπροσώπηση της Κύπρου στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision.

Μέχρι τώρα το όνομα που κυριαρχούσε ήταν αυτό του Γιώργου Παπαδόπουλου. Θα συμμετέχει ή όχι ο τραγουδιστής; Γιατί αρνείται; Φοβάται την εικόνα του, την αποτυχία, ευθύνεται η εταιρία; Την αλήθεια την αποκαλύπτει για πρώτη φορά ο ίδιος ο τραγουδιστής σε συνέντευξή του στο κυπριακό περιοδικό «Down Town».

Δείτε ένα απόσπασμα της συνέντευξης

Για ποιο λόγο απάντησες τελικά αρνητικά στην πρόταση που σου έκανε το ΡΙΚ για να εκπροσωπήσεις φέτος την Κύπρο στο διαγωνισμό της Eurovision;

Καταρχήν, να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο διοικητικό συμβούλιο του ΡΙΚ και στην πρόεδρο της αποστολής Εύη Παπαμιχαήλ, για αυτή την τιμητική πρόταση που μου έκαναν να εκπροσωπήσω την πατρίδα μου. Η αλήθεια είναι το σκέφτηκα σοβαρά με τους συνεργάτες μου και την δισκογραφική μου εταιρία Heaven, αλλά χρονικά ο διαγωνισμός θα μου αποσπούσε όλη μου την προσοχή-από τώρα μέχρι και το Μάιο. Έχω πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις όλη αυτή τη περίοδο: Στούντιο σχεδόν καθημερινά, ετοιμάζω το νέο μου δίσκο, γράφω τραγούδια και για άλλους συναδέλφους μου, ενώ έχω και αρκετές προγραμματισμένες εμφανίσεις.

Μήπως συνέβαλε στην απόφασή σου αυτή και το μειωμένο budget που θα διέθετε φέτος το κρατικό κανάλι για το θεσμό;

Αυτό δεν ισχύει μόνο φέτος. Έχω μάλιστα την εντύπωση ότι σχεδόν ποτέ το ΡΙΚ δεν είχε επενδύσει στη Eurovision τα «τρελά» χρηματικά ποσά-κάτι, όμως, που συνέβαινε στο παρελθόν με την ελληνική αποστολή. Σαφώς και γνώριζα ότι υπάρχει πολύ μειωμένο budget-ειδικά φέτος-και ξέρω πως αν υπήρχε η οικονομική «ανάσα» μπορεί τα πράγματα να ήταν διαφορετικά για τη συμμετοχή της χώρας μας γενικότερα. Η απόφαση μου, όμως, έχει να κάνει με τα καλλιτεχνικά θέματα και τις υποχρεώσεις μου-και μόνο μ αυτά. Εξάλλου, συζήτησα με το ΡΙΚ πριν πάρω τη τελική μου απόφαση, γιατί η πρόταση ήταν από μόνη της τιμητική. Τους ευχαριστώ ξανά.

Κάποιοι θα σκεφτούν βέβαια «ο Παπαδόπουλος, λόγω των μέτριων έως κακών θέσεων που έπαιρνε η Κύπρος τα τελευταία χρόνια στο διαγωνισμό, δεν θα ήθελε να ρισκάρει κάτι ανάλογο και γι αυτό αποφάσισε να μην συμμετάσχει στο διαγωνισμό». Τι απαντάς;

Τι να απαντήσω σε κάτι τέτοιο; (χαμογελά). Είναι αλήθεια πάντως ότι η Κύπρος μας, από το 2005 μέχρι και το 2010, έμενε πάντα εκτός τελικού, και μόνο πέρσι η Ήβη κατάφερε να περάσει στον τελικό-και μπράβο της. Όταν μου έγινε η πρόταση είχα τα πάντα εις γνώση μου, δεν ζω στο δικό μου κόσμο. Και πρέπει να σας πω ότι μου αρέσει να ρισκάρω στη ζωή μου γενικότερα. Η απόφασή μου πάντως, όπως άλλωστε σας έχω εξηγήσει, δεν είχε να κάνει με τις θέσεις ή τις βαθμολογίες που παίρνει η Κύπρος μας.

Αν η πρόταση αφορούσε μόνο τη συνθετική σου πλευρά ως καλλιτέχνη, θα το ξανασκεφτόσουν;

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας, αρχικά η αντίδραση μου ήταν αυτή! Τους έκανα αντιπρόταση να γράψω το τραγούδι και να το ερμηνεύσει άλλος. Όμως, το ΡΙΚ ήθελε να είμαι και ο ερμηνευτής. Θα το σκεφτόμουν πάντως ως προς το να έγραφα το τραγούδι-είτε για την Κύπρο είτε για την Ελλάδα.

Στο μέλλον θα ήθελες να εκπροσωπήσεις, κάποια στιγμή, την Κύπρο στη Eurovision; Είναι κάτι που σε αφορά; Είτε ως συνθέτης είτε ως ερμηνευτής;

Έχω μάθει στη ζωή μου ποτέ να μη λέω ποτέ, αλλά νομίζω πως σαν ερμηνευτής δεν θα ήθελα-τουλάχιστον στο παρόν στάδιο. Σαν συνθέτης, όμως, θα το ήθελα κάποια στιγμή.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved