Eurovision

Eurovision 2013: Alex Leon- Giorgina: Ποιους θα έστελναν στην Eurovision εάν δεν κερδίσουν οι ίδιοι

Ο Alex Leon και η Giorgina μπορεί να συναντήθηκαν τυχαία για τις ανάγκες της Eurovision, ωστόσο οι δυο τους φαίνεται ότι έχουν χημεία.

Ο μουσικός παραγωγός και η τραγουδίστρια ετοιμάζονται πυρετωδώς για τον ελληνικό τελικό του μουσικού διαγωνισμού που θα διεξαχθεί την Δευτέρα το βράδυ. Το τραγούδι τους «Angel» έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και τα σχόλια του κοινού είναι διάφορα, αφού αρκετοί ισχυρίζονται ότι τους θυμίζει ένα παλιότερο της Eurovision. Ο Alex Leon και η Giorgina μίλησαν αποκλειστικά στο gossip-tv.gr για την συμμετοχή τους στην Eurovision, το τραγούδι τους, αλλά και ποιος θα ήθελαν να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε περίπτωση που δεν είναι οι ίδιοι.


Alex Leon:


- Μέχρι στιγμής ήσασταν ο αφανής ήρωας. Τι ήταν αυτό που σας έκανε να πείτε «ναι» και να σας δούμε στο stage;


«Μόλις μου το πρότεινε η εταιρεία μου Panik Records, είπα κατευθείαν "challenge accepted"! Σε αυτή τη φάση της ζωής μου δεν υπήρχε λόγος να μη δεχτώ μια τέτοια πρόκληση. Μουσικά μου δίνεται η ευκαιρία να εκφραστώ σε ένα ακόμα ευρύτερο κοινό!»

- Λένε ότι το τραγούδι σας θυμίζει πολύ ένα παλιότερο της Μάλτας, ενώ ο τίτλος είναι ίδιος με εκείνο της Κιάρα. Τι έχετε να πείτε γι' αυτό;


«Ως δημιουργός, μπορώ να σας πω ότι το τραγούδι "Angel" δεν έχει καμία επιρροή από προηγούμενες συμμετοχές της Eurovision. Στην ουσία όταν έφτιαχνα το "Angel" δεν είχα κανένα περιορισμό, έβαλα μέσα πολλά στοιχεία που με εκφράζουν, chillstep, dubstep, house tempo μαζί με εντυπωσιακές φωνητικές γραμμές που παραπέμπουν σε ethnic, gothic-rock στοιχεία με πολλές μουσικές εκπλήξεις. Με βάση αυτή την κατεύθυνση έγραψε και τον εκπληκτικό στίχο του "Angel" ο Riskykidd»

- Είστε μόνο δυο άτομα. Να περιμένουμε κάποια έκπληξη στην σκηνή την βραδιά του ελληνικού τελικού;


«Όπως σας προανέφερα, το κομμάτι μας περιέχει από μόνο του πολλές μουσικές εκπλήξεις πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να υποστηρίξει και μία πολύ εντυπωσιακή σκηνική παρουσία. Αυτό που μπορώ να αποκαλύψω είναι ότι η χορογραφία που ετοιμάζουμε για τη βραδιά του τελικού με τον Φωκά Ευαγγελινό κρύβει σίγουρα πολλές εκπλήξεις...»

- Αν δεν πάτε εσείς στην Eurovision ποιος από τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους θα θέλατε να πάει;


«Μάλλον θα διάλεγα τους Koza Mostra με τον Αγάθωνα γιατί έχουν πολύ κέφι!»

- Το δικό σας όνομα ακούστηκε πρώτο. Η Τζωρτζίνα ήταν δική σας επιλογή;


«Μετά από πολλές ώρες και μέρες στο στούντιο με διάφορους καλλιτέχνες, μου πρότειναν την Giorgina. Δεν είχα καμιά ιδέα για το ποια είναι η Giorgina και ενώ πλησίαζε η προθεσμία της Panik Records και της ελληνικής επιτροπής ESC, καλέσαμε την Giorgina και ηχογραφήσαμε δοκιμαστικά το ''Angel''. Ξαφνικά, η ερμηνεία της με ταξίδεψε σε άλλη διάσταση. Δεν μπορούσα να πιστέψω την τύχη μου! Αυτό το κορίτσι έχει ένα λαμπρό μέλλον... πρέπει να την "ακούσεις" για να το πιστέψεις»

- Την βραδιά του ελληνικού τελικού θα έρθουν νικητές της Eurovision. Ποιον από αυτούς θα θέλατε να δείτε περισσότερο και τι συμβουλή θα ζητούσατε από τον καθένα ξεχωριστά;


«Πρώτα απ' όλα να πω ότι θα χαρώ πολύ που εκείνη την βραδιά θα βρίσκεται μαζί μας και η Έλενα Παπαρίζου, με την οποία έχουμε συνεργαστεί άψογα και της τρέφω μεγάλη συμπάθεια και εκτίμηση! Από τους νικητές περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον να γνωρίσω την Ruslana, μιας και με είχε εντυπωσιάσει η εξαιρετική σκηνική της παρουσία. Αυτό που θα ζητούσα να μάθω από όλους, είναι να μοιραστούν μαζί μου το στοιχείο που θεωρούν ότι τους βοήθησε να φτάσουν με επιτυχία μέχρι το τέλος»

Giorgina:

- Ποιος σας έκανε την πρόταση για να συμμετάσχετε στην Eurovision;


« Αρχικά η πρόταση δεν ήξερα ότι αφορούσε την Eurovision, με κάλεσαν στο studio με αφορμή ένα demo για το οποίο δεν γνώριζα ούτε για πού προορίζεται ούτε περί τίνος πρόκειται. Εκεί λοιπόν έγινε η πρώτη επαφή και η πρώτη γνωριμία με τον Alex Leon, στο studio. Αφού ηχογραφήσαμε το τραγούδι έφυγα και την επόμενη μέρα χτύπησε το τηλέφωνο, ήταν από την Panik Records, με ενημέρωσαν ότι το κομμάτι που ερμήνευσα προοριζόταν για την Eurovision και επίσης ότι θα θέλανε εγώ να το ερμηνεύσω»

- Είπατε αμέσως το «ναι» ή το σκεφτήκατε;


« Χμμ.. λοιπόν, πρέπει να απαντήσω με πλήρη ειλικρίνεια; Ε δε θέλω να σας κρατάω σε αγωνία, είπα αμέσως ΝΑΙ!!! Με μεγάλη μου χαρά και μεγάλη μου τιμή»

- Αρκετοί υποστηρίζουν ότι το τραγούδι σας θυμίζει παλιότερο της Μάλτας , ενώ ο τίτλος του τραγουδιού είναι ίδιος με εκείνο της Κιάρα. Τι έχετε να πείτε γι' αυτό;


«Εγώ προσωπικά, προσπαθώντας να μπω στο σκεπτικό του ακροατή δε θεωρώ ότι το "Angel" μοιάζει με κανένα από τα δύο προαναφερθέντα»

- Την βραδιά του ελληνικού τελικού να περιμένουμε κάποια έκπληξη από εσάς και τον Alex Leon;


« Έκπληξη ε; Νομίζω ότι η μεγαλύτερη έκπληξη από εμένα, τον Alex Leon και τα υπόλοιπα παιδιά για το κοινό είναι ότι στις 18/2 θα ακουστούν για πρώτη φορά σε πανελλήνια μετάδοση και όχι μόνο, τα υποψήφια τραγούδια ερμηνευμένα ζωντανά! Τώρα για επιπλέον εκπλήξεις... ας αφήσουμε να είναι και έκπληξη»

- Αν δεν πάτε εσείς στην Eurovision ποιος θα θέλατε να μας εκπροσωπήσει;


«Και τις τρεις υποψηφιότητες θα μπορούσα να επιλέξω, την κάθε μία για διαφορετικό λόγο»

- Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι η μητέρα σας υπήρξε τραγουδίστρια. Έχετε ζητήσει την γνώμη της και τι συμβουλή σας έδωσε;


« Η συμβουλή που μου έδωσε η μητέρα μου είναι να ακολουθώ πάντα αυτό που λέει η καρδιά μου και η ψυχή μου με ήθος και αξιοπρέπεια, με αγάπη στη μουσική και να είμαι ο εαυτός μου»

- Την βραδιά του ελληνικού τελικού θα έρθουν νικητές της Eurovision. Ποιον από αυτούς θα θέλατε να δείτε περισσότερο και τι συμβουλή θα ζητούσατε από τον καθένα ξεχωριστά;


«Η παρουσία της Vicky Leandros τη βραδιά του ελληνικού τελικού μου προκαλεί δέος! Είναι ένας θρύλος! Έλενα Παπαρίζου, number one της Eurovision 2005, έχω τόσες πολλές ερωτήσεις που θα είχα να της κάνω... Αγαπώ Έλενα!!! Alexander Rybak, τόσο νέος, τόσο ταλαντούχος, ερωτευμένος με ένα παραμύθι, πολύ χαίρομαι που θα τον συναντήσω από κοντά, νομίζω ότι έχουμε πολλά να πούμε! Dima Bilan, ακόμα ένας ταλαντούχος καλλιτέχνης πολλά θα είχαμε να συζητήσουμε! Ruslana, μια αγαπημένη εμφάνιση, αγαπημένο δυναμικό τραγούδι, μου φτάνει που θα την δω από κοντά δε χρειάζεται να την ρωτήσω κάτι! Marija Serifovic, εξαιρετική φωνή, είμαι πολύ χαρούμενη που θα συνευρίσκομαι στην ίδια σκηνή»

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved