Αφροδίτη Γραμμέλη για την Eurovision: «Βαρετή πρόκληση»
Eurovision

Αφροδίτη Γραμμέλη για την Eurovision: «Βαρετή πρόκληση»

Η Αφροδίτη Γραμμέλη σχολίασε τον πρώτο ημιτελικό της Eurovision, την εμφάνιση της Δέσποινας Ολυμπίου, αλλά και τους παρουσιαστές, Γιώργο Καπουτζίδη και Μαρία Καζάκου.


Η τηλεκριτικός έγραψε στο vima:
"Ενδεχομένως ο χθεσινός ημιτελικός της Γιουροβίζιον να είχε ενδιαφέρον αν απευθυνόταν αποκλειστικά σε άρρενες τηλεθεατές. Κι αυτό διότι όσο περνούσε η ώρα, αργά και βασανιστικά ομολογουμένως, οι διαγωνιζόμενες απεδείκνυαν πως περισσότερο τις ενδιέφερε να σκανδαλίσουν με την εμφάνιση και τις σωματικές αρετές τους και λιγότερο με τις καλλιτεχνικές. Εξ ου και ελάχιστα ήταν τα τραγούδια που έκαναν αίσθηση. Μία από τα ίδια. Ίδιο σκηνικό, ίδια λογική, ίδια αισθητική. Κάθε χρόνο η ίδια πατέντα. Ακόμη και η συμμετοχή της Κύπρου η οποία έμεινε εκτός τελικού ήταν εμφανώς αδύναμη.
Σε ήπιους τόνους και διακριτικά κινήθηκε η περιγραφή των Γιώργου Καπουτζίδη και Μαρίας Κοζάκου οι οποίοι είχαν καλή χημεία και εύστοχο σχολιασμό. Αν και η Δέσποινα Ολυμπίου ήταν καλαίσθητη και όμορφη επί σκηνής το τραγούδι ήταν τουλάχιστον αδιάφορο. Επιπλέον καταντά κουραστικό το σύστημα των συμμαχιών μεταξύ κρατών με τα μέλη της πρώην Σοβιετικής ένωσης και της Σκανδιναβίας να μην κρατούν ούτε τα προσχήματα. Αύριο, Πέμπτη, στον β' ημιτελικό θα διαγωνιστεί η χώρα μας. Αν καταφέρει να προκριθεί στον τελικό θα ενισχυθεί ιδιαίτερα ο τομέας της εστίασης _κοινώς delivery. Το εθνικό φρόνημα θέλει πιο ισχυρά τονωτικά για να ανακάμψει.
Ο ημιτελικός σε αριθμούς
Με συνολική τηλεθέαση 16,5% και 21% στα νεανικά κοινά ο α' ημιτελικός της Γιουροβίζιον κινήθηκε πολύ μέτρια καθώς η χιλιοπαιγμένη ταινία «Σπίτι με κανόνες» στο Mega κινήθηκε περίπου στα ίδια (16,5% στο σύνολο και 20,5% στο 15 – 44). Αρκετά χαμηλά βρέθηκε το «Αλ Τσαντίρι» (Alpha) με 26,4% και 29,1% αντίστοιχα ενώ ο ΑΝΤ1 με τα τούρκικα δεν "ευτύχησε" καθώς σημείωσε μεγάλες απώλειες. Τέλος, δε συγκίνησε το τηλεοπτικό κοινό η προβολή της ταινίας «Μονομάχος» από το Star με επίδοση 11,2% και 13,1% σε σύνολο και νέους".

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved