Έτσι θα είναι η τελετή έναρξης στην Eurovision
Eurovision

Έτσι θα είναι η τελετή έναρξης στην Eurovision

Έτσι θα είναι η τελετή έναρξης στην Eurovision.

Η κλασική μουσική δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την επίσημη πρώτη του διαγωνισμού. Αμέσως μετά το γνωστό σήμα της, Eurovision ακριβώς στις 22.00 της Τρίτης 19 Μαΐου, η κάμερα θα μας μεταφέρει στο παλάτι Schonbrunn όπου η Φιλαρμονική της Βιέννης θα παίζει Μπετόβεν και Μότσαρτ.

Το ταξίδι συνεχίζεται με μια μεγάλη μπάλα που περνά από πόλεις και τοπία της Αυστρίας υπό τους ήχους της μουσικής του Ντέιβιντ Μπρόνερ. Μέχρι να φτάσουμε την πρωτεύουσα της χώρας θα έχουμε δε εκατοντάδες ντόπιους, μεγάλους και μικρούς, να χαμογελούν στον φακό και να μας καλωσορίζουν. Η μπάλα θα τερματίσει στην οροφή του σταδίου, όπου και θα ακούσουμε το «Mercie Cherie», το κομμάτι του Ούντο Γιούργκενς, του πρώτου καλλιτέχνη που έφερε τη νίκη στην Αυστρία.

Το διάλειμμα του τελικού

Οι περισσότερες χώρες δεν παρακολουθούν το μουσικό πρόγραμμα που παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας του τελικού, αφού οι τηλεοπτικοί σταθμοί μεταδίδουν διαφημίσεις. Πάντως για φέτος ο Μάρτιν Γκρούμπινγκερ έχει συνθέσει ένα κομμάτι που παντρεύει κλασική μουσική, χορωδία και κρουστά. Το διάρκειας εννέα λεπτών μουσικό διάλειμμα θα περιλαμβάνει σαράντα οργανοπαίκτες, καθώς και τη βραβευμένη με Grammy χορωδία 'Αρνολντ Σούνμπεργκ.

Στις καρτ ποστάλ πριν από την εμφάνιση της κάθε χώρας θα δούμε τους συμμετέχοντες να λαμβάνουν μια πρόσκληση από μία από τις εννέα περιφέρειες της Αυστρίας. Στη συνέχεια οι διαγωνιζόμενοι μεταφέρονται εκεί, όπου αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας μια δοκιμασία, που ποικίλλει: από κουλτούρα και αθλήματα μέχρι οικονομία και "επιστήμη, παλιό και μοντέρνο.

Μια χιονόμπαλα πετάγεται από την Ισλανδία με κατεύθυνση την Αυστραλία! Κάποιος από την Ιρλανδία κρατά έναν κουβά με παγωμένο νερό και ετοιμάζεται να κάνει μούσκεμα έναν Ιταλό! Μια πρόταση γάμου ξεκινά από μια χώρα και καταλήγει σε μιαν άλλη. Ο λόγος τώρα στο κοινό! Οι διοργανωτές του ραδιοτηλεοπτικού - οργανισμού της Αυστρίας (ΟRF) καλούν τον κόσμο να αποτελέσει μέρος του τελικού της 23ης Μαΐου. Πώς; Μέσω της... βιντεογέφυρας! Την ιδέα έδωσε το φετινό σλόγκαν «Building bridges» («Χτίζοντας γέφυρες»).

Πηγή: Τηλέραμα

Ξέρετε τα πάντα για την Eurovision; Τσεκάρετε το ένστικτό σας και κερδίστε χρήματα στο Stoiximan.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved