Μαρία Κοζάκου: «Έχω φανταστεί την Μποφίλιου να τραγουδά ένα ζεϊμπέκικο στη σκηνή της Eurovision»
Eurovision

Μαρία Κοζάκου: «Έχω φανταστεί την Μποφίλιου να τραγουδά ένα ζεϊμπέκικο στη σκηνή της Eurovision»

Η Μαρία Κοζάκου θα είναι και φέτος μαζί με τον Γιώργο Καπουτζίδη η... φωνή της Eurovision.

Ποιο τραγούδι από περασμένες Eurovision είναι το αγαπημένο της; «Θα ξεφύγω από τους... κανόνες της ερώτησης σας και θα διαλέξω δύο τραγούδια. Το ένα είναι το Waterloo των Abba και το άλλο το Nocturne των Secret Garden, μία από τις λίγες «έντεχνες» στιγμές του διαγωνισμού» τόνισε στο ένθετο Τηλεόραση.
-Άλλοι μιλούν για κάτι σαν πανηγύρι κι άλλοι για ένα διαγωνισμό τραγουδιού; που λατρεύουν. Ποια είναι η δική σας άποψη για τη Eurovision;
«Όσο περνούν τα χρόνια, καταλαβαίνω τι είναι αυτό που μου αρέσει στη Eurovision. Είναι η απροσδιόριστη ανάμνηση ενός παιδικού θαυμασμού σε μια βραδιά όπου έκαναν παρέλαση όλα τα χρώματα της Ευρώπης, ετερόκλητοι πολιτισμοί, διαφορετικές γλώσσες, ένα πολυπολιτισμικό παράθυρο ανοιχτό σε ταξίδια σε πόλεις της Ευρώπης. Ως τέτοιο εξέλαβα εξαρχής το διαγωνισμό και όχι ως μουσικό θεσμό. Πάντως, ανάμεσα στη δυστοκία και τη σοβαροφάνεια ενός «ποιοτικού» διαγωνισμού προτιμώ το «όλα επιτρέπονται» της Eurovision, ακόμα κι αν καταλήγουμε σε αισθητικές ακρότητες. Πίστευα, ειδικά μέσα στην κρίση. ότι η Ελλάδα πρέπει να δείξει και ένα άλλο πρόσωπο, πιο έντεχνο, πιο λυρικό ίσως. Έχω φανταστεί την Μποφίλιου να τραγουδά ένα ζεϊμπέκικο στη σκηνή της Eurovision. Αυτά που χρειάζονται είναι τόλμη στις επιλογές της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ισχυρό καλλιτεχνικό αισθητήριο και επαγγελματισμός ώστε να προσαρμοστεί μια ποιοτική συμμετοχή στα μεγέθη της Eurovision».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved