Οι μύθοι της Eurovision
Eurovision

Οι μύθοι της Eurovision

Όπως σε κάθε θεσμό, έτσι και σε αυτόν της Εurovision η οποία φέτος έχει τα 60α γενέθλιά της, υπάρχουν οι θρύλοι και οι μύθοι. Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί...

  • Οι Abba είναι ο πιο επιτυχημένος νικητής της Eurovision. Το Σουηδικό συγκρότημα κέρδισε τον διαγωνισμό το 1974 και από τότε απολαμβάνει μία απίστευτη επιτυχία.
  • Το πιο πολυπαιγμένο και πολυτραγουδισμένο τραγούδι της Eurovision είναι το Nel Blu Di Pinto Di Blu του Domenico Mudugno το οποίο ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει ως volare. Το έχουν τραγουδήσει μεταξύ άλλων οι Dean Martin, Cliff Richard και David Bowie
  • Το 2014 η Valentina Monetta εκπροσώπησε το Σαν Μαρίνο για τρίτη χρονιά στη σειρά και τελικά κατάφερε να περάσει στον τελικό.
  • Ο Johnny Logan έχει κερδίσει τη Eurovision τρεις φορές, το 1980, το 1987 και το 1992. τις δύο πρώτες φορές ήταν και ερμηνευτής ενώ την τρίτη είχε γράψει το τραγούδι Why me που είχε ερμηνεύσει η Linda Martin.
  • Ο Γερμανός δημιουργός Ralph Siegel έχει λάβει μέρος στη Eurovision 21 φορές με πιο τελευταία αυτή το 2014. Έχει κερδίσει τον διαγωνισμό μόνο μία φορά, το 1982 με το Ein bißchen Frieden.

e-FOOD: Proud Sponsor of #gyrovision
Φα' το με ένα τραγούδι!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved