Eurovision: Επεκτείνεται ο διαγωνισμός σε Ασία και Ωκεανία
Eurovision

Eurovision: Επεκτείνεται ο διαγωνισμός σε Ασία και Ωκεανία

Η European Broadcasting Union (EBU) υπέγραψε συμβόλαιο με το Αυστραλιανό κανάλι SBS και την εταιρεία παραγωγής Blink TV, προκειμένου να επεκταθεί η Eurovision, σε Ασία και Ωκεανία.

Σε πρώτη φάση, λοιπόν όπως αναφέρει το Ελληνικό σωματείο φίλων της Eurovision INFE GREECE απευθύνεται πρόσκληση σε Ασιάτες δημιουργούς και καλλιτέχνες να λάβουν μέρος στην "Eurovision Asia", όπως θα ονομάζεται, η οποία θα δίνει την ευκαιρία σε 20 το πολύ χώρες να διαγωνιστούν σε έναν ετήσιο μεγάλο τελικό. Το αν αυτό θα ανοίξει τον δρόμο για συμμετοχή και άλλων κρατών εκτός Ευρώπης στην ίδια τη Γιουροβίζιον, θα φανεί.

Τιμής ένεκεν η πρώτη «Eurovision Asia» θα διοργανωθεί στην Αυστραλία. Αναμένεται το τηλεοπτικό κοινό να αυξηθεί δραματικά από 200 εκατομμύρια που είναι σήμερα σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο. Αυτός είναι και ο στόχος, εξάλλου, όπως έχει φανεί τα τελευταία χρόνια: η πλήρης εμπορευματοποίηση της Γιουροβίζιον.
Από το 2012 η ABU (Asian-Pacific Broadcasting Union) διοργανώνει και τηλεοπτικό (The ABU TV Song Festival), αλλά και ξεχωριστό ραδιοφωνικό φεστιβάλ (The ABU Radio Song Festival), βασισμένα στη Γιουροβίζιον, με χώρες της Ασίας και της Ωκεανίας, αλλά μη διαγωνιστικού χαρακτήρα. Επρόκειτο να τους δοθεί το όνομα «Asiavision Song Contest» ή «Our Sound, The Asia-Pacific Song Contest», αλλά δεν επήλθε συμφωνία με την EBU, oπότε ανέλαβε μια ιδιωτική εταιρεία από τη Σιγκαπούρη. Μάλιστα, η Τουρκία, η οποία -ως γνωστόν- «βρίσκεται στα μαχαίρια» με την EBU, συμμετέχει σε αυτόν τον διαγωνισμό, μάλιστα τον διοργάνωσε το 2014.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved