Eurovision 2016: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος αποκλεισμού
Eurovision

Eurovision 2016: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος αποκλεισμού

Την ώρα που η Τσεχία γιόρταζε για πρώτη φορά την είσοδό της στον τελικό από τον Α Ημιτελικό της Eurovision, η Ελλάδα είδε για πρώτη φορά να μείνει εκτός! Και το χειρότερο είναι πως το περιμέναμε αν και ελπίζαμε στο θαύμα.

Utopian Land, η πρόκριση σας είχαμε γράψει τότε και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε.

Αυτά συμβαίνουν όταν αυτός που κάνει κουμάντο όχι μόνο δεν πιστεύει στον θεσμό αλλά ουσιαστικά με την επιλογή του αυτή τον σαμποτάρει κιόλας. Και να πεις ότι δεν τα λέγαμε; Από την ημέρα της παρουσίασης του τραγουδιού, όσοι παρακολουθούμε τον θεσμό χρόνια και λόγω δουλειάς και λόγω αγάπης, ξέραμε πως δεν θα περάσουμε.

Μιλούσε το πράγμα από παντού. Ακόμα και στην διάθεση του Προέδρου της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή εκείνη την ημέρα. Ένα σας κάνω χάρη που επέτρεψα να πάμε αλλά θα γίνει με τους δικούς μου όρους πλανιόταν στην ατμόσφαιρα. Το βλέπαμε να έρχεται, το γράψαμε και μετά απλά ελπίζαμε να κάνουμε λάθος και να διαψευστούμε.
Και τώρα τι; Και τώρα καλύτερα σιωπή κύριε Τσακνή. Γιατί αφού δεν ξέρατε, δεν πιστεύατε, δεν ενδιαφερόσαστε –όπως αποδείχτηκε περίτρανα από την επιλογή σας- για το «πανηγυράκι» αυτό της μουσικής πιο τίμιο θα ήταν να μην πάτε καθόλου.

Κι αφού, όπως μας είπατε και τότε το κάνατε για την τηλεθέαση, τα έσοδα και το κοινό, καλό θα ήταν να το σεβαστείτε κιόλας. Δεν φταίνε τα παιδιά των Argo, που δεν πέρασαν. Εσείς φταίτε που τους διαλέξατε και τους στείλατε. Αποχαιρέτα την λοιπόν την τηλεθέαση που χάνεις γιατί χωρίς Ελλάδα στον Τελικό, ότι κάνει η Κύπρος...
Κατά συνέπεια και τα έσοδα που αναμενόντουσαν και που υποτίθεται ότι θα κάλυπταν πλήρως και το κόστος των 95.000 Ευρώ που προανακοινώσατε και το αυξήσατε κιόλας στην πορεία κάτι τις και θα άφηναν και κέρδος. Τουλάχιστον ελπίζουμε αυτό να καλυφθεί και να μην το πληρώσουμε στη ΔΕΗ μας με όλα τα υπόλοιπα δικά σας πάγια.

Αυτό που πετύχατε είναι να περάσει αυτή η συμμετοχή στην ιστορία ως η πρώτη που δεν κατάφερε να μπει στον τελικό. Ως και ο Μιχάλης Ρακιντζής με το S.A.G.A.P.O του που τόσο κράξιμο δεν είχε φάει κανείς, πήγε καλύτερα.
Το λάθος ήταν ότι διαλέξατε ένα τραγούδι που θα ακούγατε με τους φίλους σας, ίσως ούτε κι εκεί, θεωρώντας το προφανώς ποιότητα και που στην ουσία δεν ήταν αρκετό για αυτόν τον διαγωνισμό. Ούτε το τραγούδι, ούτε το team που το ερμήνευσε.
Με τρέσες δεν παίρνεις ψήφους. Με δημόσιες σχέσεις –που δεν έκαναν αφού Promo tour δεν έγινε γιατί θα...μιλούσε το τραγούδι τους- και με δυνατό τραγούδι και δυνατή σκηνική παρουσία παίρνεις ψήφους και περνάς.

Κι εμάς η σκηνική μας παρουσία δεν ήταν για το «πανηγυράκι» της Eurovision, ήταν για τα πανηγύρια σκέτο. Αν εξαιρέσεις τα γραφικά και τον χορευτή –που ήταν καλύτερος από το συγκρότημα- όλα τα άλλα άστα.... Πίκρα. Μια φτώχια, μια μιζέρια, ένα αλλού πατάω αλλού βρίσκομαι στα χορευτικά (που να χορέψεις πάνω σε αυτούς το κοθόρνους που τους φορέσατε) μια προχειρότητα... Μια έλλειψη χαράς σε έναν διαγωνισμό που η χαρά για τη μουσική υπερτερεί όλων.

Του χρόνου, αν είστε ακόμα σε αυτήν την θέση αναθέστε την επιλογή σε αυτούς που ξέρουν το αντικείμενο και αφήστε μακριά τις ψευτοκουλτούρες και τις δηθενιές. Αυτά -και συγγνώμη αν το μαθαίνετε από εμάς- έξω δεν περνάνε. Ευχόμαστε να το καταλάβατε με τον αποκλεισμό. Κι αν δεν καταλαβαίνετε τι εννούμε δείτε ξανά το βίντεο της ελληνικής συμετοχής. Και μετά δείτε και αυτά που πέρασαν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved