Κινηματογραφική ταινία με θέμα τη… Eurovision
Eurovision

Κινηματογραφική ταινία με θέμα τη… Eurovision

Κινηματογραφική ταινία με θέμα τη Eurovision ετοιμάζεται αυτό το διάστημα.

Όπως μας πληροφορεί το επίσημο Ελληνικό σωματείο φίλων της Eurovision INFE GREECE είναι η εξιστόρηση της πρώτης συμμετοχής της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης πίσω στο 1993, όταν η χώρα μαστιζόταν από τον πόλεμο με τους Σέρβους. Μεσούντος του πολέμου λοιπόν, η Βοσνιακή τηλεόραση διοργάνωσε εθνικό τελικό, όπου κέρδισε ο Muhamed Fazlagić, πιο γνωστός ως «Fazla» με το πολιτικό-προπαγανδιστικό τραγούδι Sva Bol Svijeta (= Όλος ο πόνος του κόσμου).


Ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης, 24 ετών τότε, ψυχαγωγούσε τους Βόσνιους στρατιώτες μαζί με άλλους καλλιτέχνες, όταν επελέγη να εκπληρώσει μια «εθνική αποστολή»: να στείλει το μήνυμα της βασανισμένης χώρας του σε όλη την Ευρώπη, με μέσο τη Eurovision των 300 εκατομμυρίων τηλεθεατών.


Η εταιρεία Vico Films, με έδρα την Ιρλανδία ανέλαβε την συμπαραγωγή μαζί με το The Irish Film Board και το σενάριο του φιλμ υπογράφει ο Βρετανός Jonathan Ellen . Η εταιρεία επιθυμεί ώστε η ταινία, να έχει μεγάλη απήχηση και να προβάλει τον Βοσνιακό πόλεμο. Όπως έχει γίνει και με κάποιες άλλες ταινίες, γίνεται προσπάθεια να προβληθεί η αέθατη πλευρά του διαγωνισμού, όπου πίσω από τα φώτα και τη λάμψη μπορεί να κρύβεται η αγωνία μιας χώρας να επιβεβαιώσει την ύπαρξή της και κάποιων καλλιτεχνών να ρισκάρουν τη ζωή τους, αλλά και διάφορα γεωπολιτικά παιχνίδια.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved