Eurovision: Οι ελληνικές συμμετοχές που θα μας μείνουν αξέχαστες
Eurovision

Eurovision: Οι ελληνικές συμμετοχές που θα μας μείνουν αξέχαστες

Eurovision. Ακόμη κι αν δεν ανήκεις στην κατηγορία των φανατικών θαυμαστών της, το σίγουρο είναι ότι μια αγωνία την έχεις κι εσύ κάθε χρόνο για να μάθεις πώς τα πήγε η ελληνική συμμετοχή στον γνωστό διαγωνισμό τραγουδιού. Η αλήθεια είναι ότι η Eurovision μας έχει χαρίσει πολλές στιγμές χαράς, γέλιου και συγκίνησης.

Οι 5 αξιομνημόνευτες ελληνικές συμμετοχές στη Eurovision

Με αφορμή, την Eurovision 2017 που πλησιάζει, αξίζει να κάνουμε μια ανασκόπηση και να θυμηθούμε τις συμμετοχές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό μας και φυσικά, να μάθουμε τα πάντα για την φετινή εμφάνιση της αγαπημένης μας Demy!

1. Η Έλενα Παπαρίζου ήταν «Number One»

Την πρώτη θέση στην καρδιά μας κατέχει η Έλενα Παπαρίζου η οποία το 2005 στο Κίεβο, κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στη Eurovision με το «Number One». Η άψογη εμφάνιση της Έλενας στη σκηνή και το υπέροχο τραγούδι της «έκλεψαν» τις εντυπώσεις και μας έκαναν να βγούμε στους δρόμους, πανηγυρίζοντας για τη μεγάλη νίκη της Ελλάδας!

2. Η Καίτη Γαρμπή και το γαλάζιο φόρεμά της

Δεύτερη στη λίστα μας είναι η Καίρη Γαρμπή η οποία το 1993 «αναστάτωσε» τη Eurovision με το γαλάζιο και ιδιαίτερα αποκαλυπτικό φόρεμά της. Τι κι αν κατέλαβε την 9η θέση στον διαγωνισμό που έλαβε χώρα στην Ιρλανδία; Η εμφάνισή της θα μας μείνει αξέχαστη, όπως και το τραγούδι της, «Ελλάδα, χώρα του φωτός».

3. Άννα Βίσση και «Autostop»

Πώς θα μπορούσαμε, βέβαια, να ξεχάσουμε τη συμμετοχή της Άννας Βίσση στη
Eurovision της Ολλανδίας το 1980; «Autostop» τραγούδησε η Άννα και ξεσήκωσε το κοινό. Η τραγουδίστρια πήρε την 13η θέση αλλά το «Autostop» ακούγεται και χορεύεται μέχρι σήμερα στα κλαμπ ανά την χώρα.

4. Ο Σάκης και το «Shake it»

Ο Σάκης λικνίστηκε στους ρυθμούς του «Shake it» και «τρέλανε» τον γυναικείο πληθυσμό εντός και εκτός Ελλάδας. Στην Eurovision το 2004 ο Σάκης Ρουβάς κατάφερε να βρεθεί στην 3η θέση, ενώ δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η ελληνική συμμετοχή ψηφίστηκε από όλες τις χώρες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

5. Η Σοφία Βόσσου έφερε την «Άνοιξη»

«Θα ‘ναι σαν να μπαίνει η Άνοιξη, θα ‘ναι ουρανού κατάνυξη...», τραγούδησε η Σοφία Βόσσου το 1991 στη Eurovision στη Ρώμη και παρά το γεγονός ότι το τραγούδι της κατέκτησε την 13η θέση, κατάφερε να γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά κομμάτια.

Eurovision 2017 με Demy και «This Is Love»

Στη φετινή Eurovision στο Κίεβο, την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η Demy με το τραγούδι «This Is Love». Η όμορφη τραγουδίστρια θα εμφανιστεί στη σκηνή ανάμεσα σε βροχή και αστέρια -σύμφωνα με πληροφορίες- και όλα δείχνουν ότι θα καταφέρει να κερδίσει μια καλή θέση στον 62ο διαγωνισμό τραγουδιού. Εγώ πιστεύω -και ελπίζω- ότι η εμφάνιση της Demy στη Eurovision 2017 θα μας μείνει αξέχαστη.

Μάλιστα, βάζω στοίχημα ότι θα δω τη Demy σε καλή θέση. Με το μέρος μου είναι, άλλωστε, οι αποδόσεις αφού τα στοιχήματα για τη Eurovision 2017 θέλουν το «This Is Love» να βρίσκεται εντός της πρώτης δεκάδας!

Όσον αφορά στα ειδικά στοιχήματα στο Stoiximan για τη Eurovision 2017 και τον τελικό που θα διεξαχθεί στις 13 Μαΐου, εύχομαι να δούμε τη Demy στην πρώτη θέση, αν και με βάση τα μέχρι στιγμής προγνωστικά δεν μου φαίνεται πιθανό. Όλα, όμως, μπορούν να αλλάξουν σύντομα! Για την ώρα, η απόδοση να βρεθεί η Ελλάδα από την 5η έως την 10η θέση φαίνεται η πιο καλή! Εσύ, βάζεις στοίχημα ότι η Demy θα τα καταφέρει;

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved