Eurovision 2018: Εθνικός τελικός με Ελληνικό στίχο και ήχο! Αυτοί είναι οι υποψήφιοι
Eurovision

Eurovision 2018: Εθνικός τελικός με Ελληνικό στίχο και ήχο! Αυτοί είναι οι υποψήφιοι

Μπορεί το κοινό να μην ασχολείται με τον ίδιο ζήλο με την επιλογή του κομματιού και του καλλιτέχνη που θα μας εκπροσωπήσει στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού στη Λισαβόνα τον Μάιο του 2018

αλλά στο τέλος οι εξελίξεις και τα υποψήφια τραγούδια πάντα περνούν από το κόσκινο της κοινής γνώμης.

Φέτος το μενού της επιλογής είχε απ' όλα: παράδοση, όπερα, κληρονομικό λαρύγγι, talent show και οπωσδήποτε έντονο ελληνικό στοιχείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Tv Έθνος», τα στελέχη της ΕΡΤ προσανατολίζονται στη διοργάνωση του ελληνικού τελικού μέσα στον Φεβρουάριο και το κοινό θα είναι ο αποκλειστικός κριτής που θα διαλέξει το κομμάτι, το οποίο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Πορτογαλία.

Η ΕΡΤ απηύθυνε πρόσκληση για προτάσεις συμμετοχών σε μεγαλύτερες και μικρότερες δισκογραφικές εταιρείες, οι οποίες μάλιστα ενημερώθηκαν ότι θα επιβαρυνθούν με το να καλύψουν όλα τα έξοδα της αποστολής της διοργάνωσης, στην περίπτωση που κερδίσουν τον ελληνικό τελικό, ενώ θα πληρώσουν και το κόστος του βιντεοκλίπ, αλλά και της γενικότερης προώθησης του ελληνικού κομματιού.

Η επιθυμία των στελεχών της Δημόσιας Τηλεόρασης ήταν να κυριαρχούν ο ελληνικός στίχος και το ελληνικό ηχόχρωμα. Τα μέλη της επιτροπής της ΕΡΤ που ανέλαβαν το δύσκολο έργο της επιλογής των πέντε κομματιών του τελικού ήταν οι Αναστάσιος Συμεωνίδης, Πέτρος Δουρδουμπάκης, Δημήτρης Κιτσάκης, Αλέξης Κώστας, Μιχάλης Μεσσήνης, Ανδρέας Πυλαρινός, Γιάννης Μπαχ Σπυρόπουλος και Πανταζής Τσάρας. Υστερα από είκοσι προτάσεις, η επιτροπή της ΕΡΤ κατέληξε στην ακόλουθη τριάδα που θα τεθεί στην κρίση του κοινού.

Αρετή Κετιμέ: Η γυναίκα που ευθύνεται για το ότι το ευρύ κοινό γνωρίζει πως το σαντούρι είναι παραδοσιακό όργανο εκπροσωπείται από τη Spicy Music και συμμετέχει με το δίγλωσσο «Μην ξεχνάς τον ήλιο/ Don’t forget the sun». Ο Δημήτρης Καρράς, συνθέτης του τραγουδιού, είχε δηλώσει στο ελληνικό fan club της Eurovision ότι το τραγούδι του συνδυάζει το ελληνικό με το βαλκανικό στοιχείο και αναφέρεται σε ζητήματα όπως η παγκοσμιοποίηση, το Μεταναστευτικό και η οικονομική κρίση.

Χοροσταλίτες: Ενα παραδοσιακό σχήμα έξι μουσικών, οι οποίοι εκπροσωπούνται από τη Spider Music και συμμετέχουν με το τραγούδι «Από τη Θράκη ως την Κρήτη». Το «χοροσταλίζω» σημαίνει «χορεύω ασταμάτητα από το βράδυ ως το επόμενο πρωί» και το λένε στην Ικαρία. Οι έξι τους δημιουργούν συνθέσεις πάνω σε παλιά, παραδοσιακά, αλλά και έντεχνα κομμάτια.

Γιάννα Τερζή: Η κόρη του Πασχάλη Τερζή συμμετέχει με την Panic Records και «Τ' όνειρο μου». Η panic δοκίμασε την τύχη της με μια ακόμα πρόταση, αυτή της Ελένης Φουρέιρα, ζητώντας όμως απευθείας ανάθεση, πρόταση η οποία και δεν έγινε αποδεκτή από την ΕΡΤ με το σκεπτικό της μεγάλης σημασίας να επιλεγεί από το ελληνικό κοινό ο υποψήφιος που θα μας εκπροσωπήσει.

Πηγή: Tv Έθνος

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved