Eurovision 2018: Αυτοί αναλαμβάνουν τον σχολιασμό στη θέση Καπουτζίδη- Κοζάκου
Eurovision

Eurovision 2018: Αυτοί αναλαμβάνουν τον σχολιασμό στη θέση Καπουτζίδη- Κοζάκου

Eurovision 2018: Είναι οριστικό! Αυτοί αναλαμβάνουν τον σχολιασμό στη θέση Καπουτζίδη- Κοζάκου. Ο Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος και η Δάφνη Σκαλιώνη πήραν τελικώς τη σκυτάλη από το περσινό δίδυμο Καπουτζίδη-Κοζάκου και ετοιμάζουν βαλίτσες για Πορτογαλία.

Οι δυο δημοσιογράφοι της ΕΡΤ θα είναι εκείνοι που θα μεταδώσουν τον 36ο διαγωνισμό τραγουδιού από τη Λισαβόνα.
Γνωστό τηλεοπτικό πρόσωπο της ΕΡΤ o Αλέξανδρος Ρωμανός ακόμα και στους eurofans μιας που το 2011 όταν ο Λούκας Γιώρκας επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην τότε διοργάνωση, εκείνος "εκτελούσε" χρέη συμπαρουσιαστή της ειδικής τότε εκπομπής και διαχειριζόταν το green room με τους καλλιτέχνες που λάμβαναν μέρος.
Οι περισσότεροι τον γνωρίζουν από την ενασχόληση του με τον κινηματογράφο και το θέατρο μιας που είναι ειδικός περί των όσων συμβαίνουν στο χώρο της Τέχνης.
Στις περγαμηνές του μπορούμε να αναφέρουμε μια σειρά από αποκλειστικές συνεντεύξεις που κατά καιρούς φιλοξενήθηκαν από τη δημόσια τηλεόραση προσώπων διεθνούς βεληνεκούς που τον εμπιστεύτηκαν και μίλησαν στην Ελληνική δημόσια τηλεόραση "αποκλειστικά".
Η παρουσία του σε διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου όπως αυτά στο Βερολίνο το Τορόντο και με αποκορύφωμα αυτού των Καννών δεν θα ήταν ίδια χωρίς τη δική του παρουσία μιας που η αγάπη του έχει ξεκινήσει από τη νεαρή του ηλικία και συνεχίζεται έως και σήμερα κάτι που τον έχουν κάνει να ξεχωρίσει σε όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα.
Έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη και casting για Ελληνικές και ξένες παραγωγές ενώ η τηλεοπτική του καριέρα ξεκίνησε με το πάλαι ποτέ Seven X.
Είχε ένα πέρασμα και από την πρωινή ζώνη του Alpha αλλά και του Antenna ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται στη Δημόσια Τηλεόραση στο τμήμα ενημέρωσης ως κριτικός κινηματογράφου, καλύπτοντας κινηματογραφικά θέματα και έρευνες.
'Έχει συμμετάσχει στις εκπομπές Μεσογείων 432 -ΣΙΝΕπιβάτες-Γυναίκες ,Art ERT κλπ. ενώ έχει δώσει τα φώτα του και στα ερτζιανά καθώς συνεργάστηκε με το Τρίτο πρόγραμμα. τον Κόσμο fm αλλά και τους sport FM και Galaxy».
Υπήρξε συμπληρωματικά και αρθογράφος στις εφημερίδες: «Βήμα», «Καθημερινή», «Πρώτο Θέμα», «Ημερησία», «Ισοτιμία» και σε περιοδικά ποικίλης ύλης
Η Δάφνη Σκαλιώνη εργάζεται στην ΕΡΤ από το 2001 είναι μητέρα 4 παιδιών και είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Μιλάει αγγλικά, ιταλικά, γαλλικά, ισπανικά και γερμανικά και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μοντάζ, θεάτρου, παραγωγής ντοκιμαντέρ, ζωγραφικής και χορού. Εργάζεται ως δημοσιογράφος στην ΕΡΤ από το 2001, κάνοντας ρεπορτάζ για το τμήμα Διεθνών Ειδήσεων και για εκπομπές, όπως «Ανταποκριτές», «Γυναίκες», «Weekend», «Πρώτη Γραμμή», «Ελλάδα-Ευρώπη», «Τα Χρώματα της Ίριδας» κ.α
Ήταν αρχισυντάκτρια στην εκπομπή «Θεματική Βραδιά» της ΕΤ1 και μέλος της ομάδας έρευνας του «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα», στο πλαίσιο της οποίας εργάσθηκε για το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ «Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου». Από το 2011 μέχρι το κλείσιμο της ΕΡΤ, επιμελούταν και παρουσίαζε την εκπομπή «Κοινοβούλιο Αιχμής». Σήμερα εργάζεται στο Τμήμα Παραγωγής Πρωτότυπου Περιεχομένου στη Διεύθυνση Νέων Μέσων της ΕΡΤ.
Το 2013-14 συμμετείχε στην παράσταση «SexTrafficking», αρχικά με την ομάδα Parole di Donne και ύστερα με την Ομάδα Όνειρο, για την οποία έγραψε κείμενα βασισμένα σε προσωπικές συνεντεύξεις με θύματα σωματεμπορίας, ενώ έκανε και δημοσιογραφική έρευνα για την παράσταση «Οι μαθητές του Ουμπέρτο Πρίμο», που παρουσιάστηκε το 2017 στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα
Πηγή :ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved