Σκαλιώνη- Λιζάρδος: Αποκαλύπτουν τι είναι η Eurovision για εκείνους
Eurovision

Σκαλιώνη- Λιζάρδος: Αποκαλύπτουν τι είναι η Eurovision για εκείνους

Η Δάφνη Σκαλιώνη και ο Αλέξανδρος Λιζάρδος ασχολούνται πρώτη φορά με την Eurovision, αλλά την παρακολουθούν αρκετά χρόνια. 

Ο καθένας έχει διαφορετικά τον μουσικό θεσμό στο μυαλό του

Για εσάς τι είναι η Eurovision; Είναι ένα πρόγραμμα που έχει σχολιασθεί ποικιλοτρόπως όλα αυτά τα χρόνια...

Δάφνη Σκαλιώνη: «Έχοντας εργαστεί για χρόνια σε εκπομπές ευρωπαϊκής θεματολογίας και έχοντας οραματιστεί με πάθος την ουτοπία μιας αληθινά Ενωμένης Ευρώπης, ο συγκεκριμένος θεσμός πάντα με συγκινούσε. Είναι μια βραδιά που όλη η Ευρώπη ενώνεται μπροστά σε ένα κοινό θέαμα, τη μεγαλύτερη μουσική παραγωγή. Όλες οι σημαίες ανεμίζουν, όλες οι χώρες έχουν ίσο χρόνο εκπροσώπησης πάνω στη σκηνή, όλες οι γλώσσες δικαιούνται να ακουστούν. Και όλα αυτά με κοινό παρονομαστή τη γλώσσα της μουσικής, που δεν χάνεται στη μετάφραση. Μια πολυπολιτισμική γιορτή, της οποίας η διάρκεια στο χρόνο αποδεικνύει και την αξία της. Δεν παραγνωρίζω, βέβαια, και όλες τις άλλες διαστάσεις του θεσμού, που όντως σχολιάζεται ποικιλοτρόπως, επιλέγω όμως, ως θετικός και αισιόδοξος άνθρωπος, να φωτίσω την ενωτική πτυχή του θεάματος»

Αλέξανδρος Λιζάρδος: «Είναι τα Όσκαρ της pop σκηνής. Οι Χρυσές Σφαίρες των ριάλιτι. Ο-Χρυσός Φοίνικας των νέων ταλέντων. Ένα πορτρέτο της Φρίντα Κάλο δια χειρός Πικάσο. Και το πιο παράξενο θέαμα που κανένας Αμερικανός δεν μπορεί να κατανοήσει για ποιο λόγο τον παρακολουθούν 200.000.000 θεατές σε όλο τον κόσμο. Η Eurovision είναι το χάος της Ευρώπης χωρίς το façade του Eurogroup. Ένα πάρτι που θες να είσαι προσκεκλημένος, να φοράς τα καλά σου ρούχα και να περάσεις μια YOLO βραδιά χωρίς ενοχές το επόμενο πρωινό αφού πάντα κάποιος θα βρεθεί να τα σχολιάσει καυστικά. Η Eurovision είναι το άλλοθι της σοβαροφάνειας σε μια κοινωνία που ξεχνά να ξαφνιάζεται, να χαμογελά και να ζει μερικές στιγμές λίγο πιο υπερβολικά από αυτό που ορίζει η πολιτική ορθότητα» είπε στο tvkouskous

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved