Έρχεται το Eurovision Asia Song Contest
Eurovision

Έρχεται το Eurovision Asia Song Contest

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα! Ήταν Μάρτιος του 2016, όταν η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (ΕΒU) συμφώνησε με την Αυστραλιανή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση να αποκτήσει η δεύτερη τα δικαιώματα να δημιουργήσει έναν μουσικό διαγωνισμό όμοιο με τη Eurovision, στον οποίο θα συμμετέχουν χώρες της Ασίας.

Και έτσι γεννήθηκε το Eurovision Asia Song Contest, που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2018. Υπολόγιζαν συγκεκριμένα τον Οκτώβριο, αν και αυτό φαντάζει απίθανο καθώς ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ποια χώρα θα διοργανώσει τον διαγωνισμό. Αυστραλία, Σιγκαπούρη και Χονγκ Κονγκ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να στήσουν το πρώτο σόου.

Η Ραδιοτηλεοπτική Ένωση Ασίας και Ειρηνικού θα ήθελε να συμμετάσχουν χώρες από Ασία και Ειρηνικό, ασχέτως αν έχουν δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς ή είναι μέλη της όπως δηλαδή συμβαίνει στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό. Σύντομα στα κεντρικά της ΑΒΘ στην Κουάλα Λουμπούρ θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των εκπροσώπων των τριών χωρών που θέλουν να διοργανώσουν τον 1ο διαγωνισμό και εκπροσώπων χωρών από την Ευρώπη, για να τους μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους και να τους βοηθήσουν ώστε όλο αυτό το εγχείρημα να προχωρήσει σύντομα.

Πάντως για τον πρώτο διαγωνισμό έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον να συμμετάσχουν οι εξής δώδεκα χώρες: Αυστραλία, Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Ιαπωνία, Καζακστάν, Μαλδίβες, Νέα Ζηλανδία, Παπούα Νέα Γουινέα, Σιγκαπούρη, Νησιά του Σολομώντα, Νότια Κορέα και Βανουάτου. Λόγω του μικρού ακόμα αριθμού των συμμετοχών, δεν θα υπάρξουν δύο ημιτελικοί, αλλά θα πραγματοποιηθεί κατευθείαν ο τελικός.

Πηγή: Τηλέραμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved